Vissen op het Nuldernauw

Vissen op het Nuldernauw

Het Nuldernauw is minder bekend dan het strand bij Nulde. Toch is het goed vissen op het Nuldernauw, alleen heb je wat extra informatie nodig. Wij geven je tips, tricks en stekken om succesvol te vissen op het Nuldernauw.

Het Nuldernauw loopt van de Nijkerkersluis tot aan Zeewolde-zuid. Het Nuldernauw is ontstaan bij de realisatie van de provincie Flevoland en het droogleggen van de zuiderzee.

Het Nuldernauw is een prachtig water voor vissers die op zoek zijn naar een uitdaging. De vissen trekken vaak over en langs het Nuldernauw, voer dus niet te zuinig. Je zult de vis echt moeten vasthouden op de stek om ze goed te kunnen vangen. Dit geldt met name voor de karper- en witvissers.

Karpervissen op het Nuldernauw

Karpervissen op het Nuldernauw is met name in het voorjaar erg effectief. De vissen trekken dan het Wolderwijd op om af te paaien of door te zwemmen richting het Veluwemeer

Zowel de vaargeul als de ondieptes zijn goed, probeer de karpers net wat langer op de stekken aan het azen te houden door te voeren met een combinatie van tijgernoten, grote boilies en hennep.

Roofvissen op het Nuldernauw

Voor baars en snoekbaars vis je in de vaargeul met diep lopende crankbaits. Probeer deze te presenteren op ongeveer 2,5 meter diepte en er zijn grote baarzen te vangen. 

Voor snoekbaars wacht je de schemering af, vis dan met een sleepje en dood visje of bijvoorbeeld shad + loodkop. Vis traag en secuur want de snoekbaarzen zijn hier wel wat gewend.

Witvissen op het Nuldernauw

Rondom de Nijkerkerbrug/sluis liggen enkel interessante diepteverschillen. Met name op de dagen dat daar de wind op staat te blazen kun je hier grote voorns, windes en brasem verwachten. 

Voer met schraal voer en veel aas, om de vis lang op de stek vast te houden. 

Ook het vissen met de methodfeeder is erg interessant op het Nuldernauw, je kunt er grote witvis soorten verwachten zoals windes, kopvoorns, kolblei, brasems en dikke voorns.

Snoekvissen op het Nuldernauw

Zoek in en rond de vaargeul naar de snoek. Ze wachten voor de witvis die de ondieptes op en af zwemmen. Vis je de drop-off goed nauwkeurig af dan ga je zeker snoek vangen. 

Kies met de boot voor de fireball of het nauwkeurig uitwerpen van de stek. Vanaf de kant is rond de winter doodaas goed nabij de brug en de rest van het jaar is snoek er goed werpend te vangen. Zolang je maar in de buurt kan komen van de gedeeltes die dieper zijn dan 1 meter.

Vissen op het nuldernauw

Visboot huren op het Nuldernauw

Een visboot of sloep huur je bij Ponsendt. Neem een goed gevulde picknickmand mee op de visboot en ga een heerlijk dagje vissen of lunchen in de natuur.

Huur een sloep voor enkele uren vissen of meer en vaar heerlijk door de omliggende dorpen.

Zoek naar waterplanten en andere onderbrekingen in het water, dit zijn vaak de stekken waar de vis zich ophoudt.

Dieptekaart Nuldernauw

De dieptekaart van het Nuldernauw vind je op Sonar Chart Viewer en Genesis maps. Zij geven hèt antwoord op de vraag “Wat is de diepte van het Nuldernauw? Richt je voornamelijk op de interessante dieptes kort bij de kant zodat je ook werpend succesvol kan zijn. En dus geen boot nodig hebt.

Tijdens de goede momenten in het jaar, kun je iedere sessie vis vangen op het Nuldernauw ongeacht welke visserij of techniek je voor ogen hebt.

Tips en tricks voor het vissen op het Nuldernauw

Tips voor je visvakantie? Boek een visvakantie bij Europarcs Bad Hulckesteijn en ontdek in jouw vakantie het vissen op het Nuldernauw of de overige randmeren. 

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water is zo groot en de stekken zo seizoens afhankelijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de inhammen en landtongen goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de vaargeul en de ondieptes in het voorjaar.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor het Nuldernauw? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Visvergunning Nuldernauw

RANDMEREN behalve in de aangrenzende havens en vissend vanaf de zeedijk Nijkerkernauw en Wolderwijd tussen de mondingen van de Laak en de Schuitenbeek.

Voor verboden gebieden op het Eemmeer en Gooimeer zie de kaart op www.visplanner.nl

  • Gooimeer
  • Eemmeer
  • Wolderwijd voor zover gelegen in de voormalige gemeente Naarden
  • Nijkerkernauw
  • Nuldernauw
  • Veluwemeer
  • Drontermeer
  • Vossemeer
  • Ketelmeer
  • IJmeer

Het IJsselmeer en het Markermeer

Er geldt een langere gesloten tijd voor de aassoorten: van 16 maart t/m 30 juni mag niet gevist worden met dode vis, een stukje vis of enig kunstaas m.u.v. kunstvliegen kleiner dan 2,5 cm. Men mag in de onmiddellijke nabijheid van het IJsselmeer niet meer dan twee snoekbaarzen en/of vijf baarzen in bezit hebben.

De dijkbelopen rond het IJsselmeer zijn vrij toegankelijk, tenzij borden anders aangeven. Langs de Friese IJsselmeerkust mag gevist worden in de voor het publiek opengestelde gebieden die als natuurgebied zijn aangegeven. In de niet opengestelde natuurgebieden mag niet worden gevist (zie bebording en betonning).

Op de meerdijk van de Noordoostpolder mag gevist worden van hectometerpaal 8 bij Lemmer tot hectometerpaal 243 bij Urk en van hectometerpaal 256 bij Urk tot hectometerpaal 375 bij Schokkerhaven (vzv eigendom van de provincie Flevoland/waterschap Noordoostpolder).

De toestemming geldt uitsluitend voor het te voet betreden van de meerdijk ter beoefening van de hengelsport. Het is verboden bruggen en kunstwerken te betreden, hinder op dammen of wegen te veroorzaken, kunstmatig verdedigde oevers te beschadigen of daarop aanwezige stenen te verplaatsen of te verwijderen. Honden mogen onder geen enkele voorwaarde worden meegenomen op de meerdijk.

 
vissen in gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *