Vissen in Lemmer

Vissen in Lemmer

Lemmer heeft prachtige wateren om een dagje te vissen. Met zijn rustige wateren en diverse vissoorten, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Of je nu een ervaren visser of een beginner bent, Lemmer is de plek voor jouw om te ontdekken. Check onze informatie en ga op zoek naar visavonturen in Lemmer!

Karpervissen in Lemmer

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Grote brekken of bijvoorbeeld het IJsselmeer en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Lemmer.

Roofvissen in Lemmer

Streetfishing in het oude centrum van Lemmer is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de grachten afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek.

Wil je lekker struinend vissen? Vis dan de Lemstervaart richting Emmeloord eens af, je zult geen spijt hebben!

Witvissen in Lemmer

De Lemmerse viswateren bevatten een mooi bestand aan grote brasem en grote voorn, zowel met de vaste stok als winkle picker is het goed vissen in Lemmer. Vis met maden en donkervoer en je kunt een dag vol actie verwachten. 

Wil je liever in in serene rust vissen, kies dan een mooie stek aan één van grote meren net buiten Lemmer, ook hier kun je grote witvis verwachten als je subtiel vist. Liever vissen op het grote water? Installeer dan je zitkist op een strand of strekdam langs de waterkant van het IJsselmeer.

Snoekvissen in Lemmer

In de winter vis je in en rondom de havens op snoek. De vissen in Lemmer krijgen ieder jaar veel montages te zien, dus makkelijk is het niet. 

De grote snoeken van het IJsselmeer weten vroeg in het najaar tot laat in de winter de havens te vinden. Vis statisch op de bodem of onder een dobber met een dode aasvis. Weet je niet goed welk formaat voorn goed is? Probeer dan een voorn te vangen in de haven, en match je aasvis qua formaat aan het maat voorn dat je in de haven vangt.

Steurvissen in Lemmer

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de avonturenvijver van Outdoorpark Friesland, hier kun je het hele jaar door steurvissen. Vind je dat een steur van 1,5 meter te klein is om te vangen? Meld je dan aan voor de BIG Game visvijver. Hier zwemmen tientallen steuren van meer dan 2 meter en meer dan 50 kilo!

Forelvissen in Lemmer

Wil je een dag ontspannen vissen op forel? Op slechts zeven kilometer van Lemmer in St. Nicolaasga liggen de mooiste forelvijvers van Friesland. Outdoorpark Friesland biedt met 3 verschillende vijvers iedere sportvisser de ruimte voor een gezond en spannend vis dagje.

Visboot huren in Lemmer

Het IJsselmeer, het Tjeukemeer, de Grote Brekken of het Brandemar… Je kunt alle wateren super goed bevissen vanaf de kant, maar het beste met een visboot. Huur een visboot bij TacoZijl in Lemmer en vis op de beste stekken. 

Vissen in Lemmer | Visvakantie in Lemmer

Visvakantie in Lemmer

In Jachthaven de Lemster Baai kunt je vissen vanaf luxe ingerichte havenlodges, deze zijn van alle gemakken voorzien. Hét ideale startpunt voor een heerlijke visvakantie in Friesland. Vanuit de jachthaven in Lemmer ben je zo op het IJsselmeer maar ook de Friese Meren zijn om de hoek! Ga varen over de meren, suppen op de vaarten en maak tussendoor kennis met het vissen in Friesland.

De beste visstekken van Lemmer: Alles wat je moet weten

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Er is volop viswater in Lemmer en er is niet specifiek één stek als beste aan te wijzen. Voor de roofvissers is het fantastisch om in de havens te vissen, voor de serieuze karpervissers is het IJsselmeer de ideale uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Lemmer? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren

Visvergunning Lemmer

Alle wateren zijn ingebracht in de landelijke lijst van viswateren. Check dus alleen binnen havengebieden eventuele looprechten, deze zijn volgens visplanner en onze informatie openbaar. Maar kunnen natuurlijk altijd tussentijds wijzigen.

vissen in friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *