Flevoland

Vissen in Emmeloord

Vissen in Emmeloord

Emmeloord staat niet alleen bekend om zijn landbouw, Zuiderzee Rally en Tulpenfestival , maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Emmeloord heeft een actieve hengelsportvereniging waar de visser van kan profiteren. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de Lemstervaart, de Zuidvaart en de Espelervaart, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

De Lemstervaart richting Lemmer is een populaire visplek in Flevoland. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoekbaars, brasem en karper. De vijvers en singels in de woonwijken van Emmeloord zijn ook een geweldige plek om te vissen, met name voor roofvissen zoals snoek en baars. En als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan zijn de verschillende tochten in de Noordoostpolder echt de moeite waard om te verkennen. 

Naast vissen biedt Emmeloord ook tal van andere activiteiten, zoals musea, winkels en restaurants. Maak er dus gerust een weekendje weg van en geniet van al het moois dat deze gastvrije stad te bieden heeft. Emmeloord is klaar voor jou om een geweldige visdag te beleven.

Karpervissen in Emmeloord

Karpervissen in Emmeloord is fantastisch, je vangt niet direct de dikste vissen maar je maakt op ieder water wel kans op vissen tot en met de 15 kilo grens.

Vis met een attractieve smikkelmix of gewoon met boilies en je kunt het hele jaar door karper vangen, overdag en ’s nachts.

Kies in de zomer de stekken in de buurt van waterplanten en in de winter de stekken tegen brugpeilers, onder duikers of andere winterse hotspots nabij obstakels.

In het voorjaar vis je in de buurt van de ondieptes omdat de karper zich klaar maakt voor de paai. Lees hier onze 10 tips voor als je gaat karpervissen in de herfst.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies op de Casteleijnsplas en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Emmeloord. Let op, je mag niet bijvoeren!

Witvissen in Emmeloord

De Lemstervaart is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Lemstervaart bij Emmeloord is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen zijn de tochten in de Noordoostpolder. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Roofvissen in Emmeloord

Baars vang je nabij de obstakels van de Espeler- en Lemstervaart, kies bijvoorbeeld brugpeilers en dukdalven als stek en je maakt kans op grote baars. Ook de Casteleijnsplas heeft een mooi bestand aan baars. Voor snoekbaars kies je dezelfde stekken in de schemering dan weliswaar. Overdag zijn snoekbaarzen lastiger te strikken op de vaarten bij Emmeloord

Snoek vang je trollend of werpend op de vaarten, maar ook in de woonwijken kun je grote snoek verwachten. Vis in de woonwijken met ondiep lopend en weedless kunstaas zoals snoekstreamers, shads of spinnerbaits. 

Visboot huren in Emmeloord

Heb jij een boten verhuur in Emmeloord laat dit ons dan weten? Dan vermelden we jouw gegevens hier. 

De Lemstervaart en Espelervaart kun je wel op met een eigen boot. Kies dan voor de trailerhelling aan de Riepel in Emmeloord of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De Espelervaart is ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Vissen in Emmeloord

Forel vissen in Emmeloord

Forelvissen in Emmeloord doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad of Zwolle en beleef een leuke dag aan de forelvijvers. Er worden iedere dag forellen uitgezet, zodoende zijn je vangstkansen goed!

Hengelhuur, forelaas en accessoires zijn op locatie beschikbaar. Ideaal als je een dagje zonder vergunning wilt vissen. 

Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op forel.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Emmeloord

Steurvissen in Emmeloord doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad of Zwolle en beleef een leuke dag aan de steurvijvers. De Big Game vijvers zijn een echte sport en uitdaging, zowel voor de geoefende vissers alsook voor de recreant! 

Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Ga dan eens een dagje steuren sleuren. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Beginners geen paniek! We helpen je ook graag bij het steurvissen voor beginners

De beste visstekken van Emmeloord: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Emmeloord echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Flevoland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Emmeloord dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke vissers zijn de grote vaarten en randmeren een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Emmeloord? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in flevoland

Waar mag je vissen in Emmeloord?

Lijst van viswateren HSV Emmeloord:

De wateren in de Noordoostpolder – HSV Het Poldervoorntje te Emmeloord:

 • Leemvaart
 • Urkervaart
 • Zwolsevaart
  (nachtvissen in het Voorsterbos en Waterloopbos is niet toegestaan)
 • Creilervaart
 • Espelervaart
 • Nagelervaart
 • Enservaart
 • Marknesservaart
 • Ruttensevaart
 • Zuidvaart
 • Luttelgeestervaart
 • Industriehavens Emmeloord
 • Vollenhoverkanaal
 • Vollenhovermeer
 • Kadoelermeer
 • Kuindervaart op het stuk in het Kuinderbos is vissen alleen toegestaan op de aangewezen visplekken.
 • Alle vaarten en tochten in de gemeente Noordoostpolder .

Voorwaarden en bepalingen:

 • Meenemen karper en snoek verboden!!
 • De woonwijken, hebben het visrecht van ‘t Poldervoorntje.
  Alleen te bevissen voor leden van een hengelsportvereniging uit de Noordoostpolder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.