Vissen in Zaltbommel

Vissen in Zaltbommel

Zaltbommel: Een geweldige visbestemming in Gelderland. Met diverse viswateren, grachten en de machtige Waal biedt Zaltbommel tal van mogelijkheden voor een succesvolle visdag. Ga karpervissen op de Waal, ontdek de uitdagingen van het vangen van snoek en baars in de omliggende wateren, of geniet van witvissen in de schilderachtige omgeving van Zaltbommel. Lees onze handige tips en vergroot je vangstkansen in Zaltbommel!

Karpervissen in Zaltbommel

Als fanatieke karpervisser kom je in Zaltbommel aan je trekken op de rivier de Waal en de Tyningen plas. Het water in de Waluwe Parkeiland is een aanrader voor de beginnende karpervissers.

Vis bijvoorbeeld met zoete boilies en gebruik een voerboot om je aas op de juiste plek te krijgen. Op deze manier maak je de meeste kans om karper te vangen.

Houdt je meer van een uitdaging, begin dan een voercampagne op de Waal of de Tyningen Plas. Deze wateren zijn niet uitgesproken makkelijk maar de aanhouder wint!

Roofvissen in Zaltbommel

De Waal en de omliggende plassen zijn bij uitstek geschikt om te roofvissen in Zaltbommel. Naast snoekbaars kun je er ook goed vissen op baars en snoek.

Hoewel het vangen van vis voor ieder type visser in de omgeving van Zaltbommel niet moeilijk hoeft te zijn, is het vooral een paradijs voor roofvissers. Hier kun je vrijwel alle technieken toepassen, zoals werpend vissen, verticalen en dropshotten. De meest voorkomende vangsten zijn baars en snoekbaars, maar je hebt altijd kans op roofblei en snoek.

Zelfs meerval wordt regelmatig gevangen, waarbij de meeste exemplaren ongeveer een meter lang zijn, maar er zijn ook uitschieters te vinden.

Vissen in Zaltbommel

Witvissen in Zaltbommel

Ga op pad met de methodfeeder in Zaltbommel kies een gracht of singel uit en je kunt grote brasems en voorns vangen. De visstand is goed te noemen in de wateren van Zaltbommel, dus een pelletvoer en mini-boilies/maden leveren je een leuke dag vissen op. 

Ben je geoefend visser en wil je een uitdaging, vis dan met de feederhengel en langere onderlijnen op de Waal. Verzwaar je korven, verzwaar je voer met leem en vis met onderlijnen van 1.00 meter en je kunt héél veel witvissoorten verwachten. Zelfs de koning van de stroming, barbeel

Visboot huren in Zaltbommel

De beste visboot in regio Zaltbommel huur je bij “zelfvaren“ in Den Bosch. Zij hebben fijne tour/visboten die je voor een betaalbare prijs kunt huren.

Ga slepend met kunstaas de Dieze en andere vaarten af. Vis met toegankelijk kunstaas om kans te maken op baars, snoekbaars en snoek.

Kies zeker in het najaar voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.

Forel vissen in Zaltbommel

Ook het forelvissen vind je in Appeltern, slechts 30 kilometer van Zaltbommel kun je forel vangen bij de ’t Mun.

Je hebt keuze uit meerdere visvijvers. Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Steur vissen in Zaltbommel

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Appeltern. Op slechts 30 kilometer van Zaltbommel kun je steur vissen bij de ’t Mun.

Je hebt keuze uit meerdere visvijvers.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en meervalvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers. Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners.

De beste visstekken van Zaltbommel: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Zaltbommel echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Zaltbommel dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke vissers is de Waal een gave uitdaging, wil je gewoon op avontuur ga dan in de Bommelerwaard of Gemeente Maasdriel op avontuur..

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Zaltbommel? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in gelderland

Waar mag je vissen in Zaltbommel?

Lijst van viswateren HSV Zaltbommel:

 • Virieusingel: Stadsgracht. 
 • Water langs de A2: Water loopt langs de A2 en ligt tussen de snelweg en kantorenpark.
 • Maarten van Rossumgracht: Stadsgracht gelegen aan de Maarten van Rossemsingel. 
 • Kloosterwiel. 
 • Paddegracht: Gelegen langs de Heksenwal / Stadsdijk en Waalbandijk. 
 • Put van Zaane (=Tyningen Plas): Nachtvissen toegestaan aan de kant van de Van Heemstraweg West. 
 • Spekdam: Gelegen tussen de Paddegracht en de A2. 
 • De Waal. 
 • Sloot Alfred Smithlaan / Waluwe Parkeiland.
 • Geul van Afgedamde Maas tot Neswaarden
 • Zuidzijde De Neswaarden te Aalst

Voorwaarden en bepalingen:

 • Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
 • Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.

a. Er mag gevist worden zolang er geen ijs op het water ligt. In de grachten
mag er niet vanaf de plantsoenzijde gevist worden.
b. De vergunninghouder mag met 2 hengels vissen, waarvan maximaal 1
hengel is beaasd met dode vis, stukje vis of kunstaas groter dan 2,5 cm
c. Het vissen met 1 hengel beaasd met dode vis, stukje vis of kunstaas groter
dan 2,5 cm is toegestaan van 1 oktober tot en met 31 december
d. Vissen met een meertandige haak in combinatie met kunstaas is toegestaan.
e. Het hebben van boten of vlotten in of nabij het viswater is verboden.
f. Het is verboden om snoek, snoekbaars of karper mee te nemen of in bezit te
hebben. De vis dient direct teruggezet te worden.


Nachtvissen:

 • In juni, juli en augustus mag men de gehele nacht doorvissen, behoudens in de
  wateren waarbij dit is uitgezonderd.
 • Buiten die maanden mag gevist worden vanaf 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur
  na zonsondergang.
 • Bij karpervissen is het gebruik van een onthakingsmat verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *