Vissen in Valkenburg

Vissen in Valkenburg

In Valkenburg en omgeving zijn er tal van mogelijkheden om te vissen. Dankzij de actieve hengelsportvereniging kun je hier profiteren van een gezonde vispopulatie in de viswateren. Een geliefde locatie is de Geul, die door het centrum van Valkenburg stroomt. Deze rivier staat bekend om zijn diverse visbestand, met soorten zoals forel, baars, snoek en kopvoorn.

Daarnaast is ook de Geulvijver en andere wateren in het zuid-limburgse heuvelland een goede keuze. Vooral in de zomer kun je er succesvol vissen op soorten zoals karper, brasem en voorn. Of je nu de voorkeur geeft aan vissen in de Geul of de Geulvijver, in Valkenburg zijn er volop mogelijkheden om vis te vangen voor iedere visser.

Karpervissen in Valkenburg

Maak hit en run stekjes op de Geulvijver en ga op zoek naar de karper. Het Geulpark is een verenigingswateren. Zorg dus dat je een vergunning hebt ende regels kent om zorgeloos te vissen.

Voor het struinend vissen is ook de Geul een mooie uitdaging om karper te vangen.

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op de Maas of het Julianakanaal. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Roofvissen in Valkenburg

De Geul is ook een uitstekende rivier voor de roofvisser. Snoek, forel en baars behoren tot de vaste bewoners van deze rivier. De diverse dieptes en stromingen in de Geul zorgen voor een spannende en afwisselende visdag. 

Vis met verzwaarde streamers, kleine spinners of lepels en je kunt goed vis vangen. Probeer de lijn zonder verzwaring te vissen zodat het aas de contouren van de stroming volgt.

Ook het vliegvissen op baars, snoek en forel is een aanrader in het stroomgebied van de Geul.

Wil je specifiek snoekbaars vangen? Voor snoekbaars kun je het beste enkele kilometers rijden en gaan vissen op de Maas.

Vissen in Valkenburg

Witvissen in Valkenburg

De Geul in Valkenburg is een waar paradijs voor de witvisser. De rivier zit vol met kopvoorn, barbeel en bliek. De delen met een rustige stroming maakt het ook een ideale plek voor beginners om het witvissen te leren.

Kies voor een matchhengel en ga “trotten”, dus laat je dobbertje met een onverzwaarde lijn met de stroming meestromen. 

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Valkenburg is het Geulpark. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen.

Visboot huren in Valkenburg

Kijk eens bij Maastricht sloep als jij een boot wil huren om vanaf te vissen. Het zijn luxe boten voor dagjes uit, maar bieden ook genoeg kans om lekker vanaf te vissen in Maastricht.

Ontdek het vissen op de Maas of één van haar grindplassen. Het vissen met en vanaf de boot is met name voor de roofvissers erg interessant! Gebruik de Sonar Chart app en je hebt geen dieptemeter nodig.

Forel vissen in Valkenburg

Forelvissen in Valkenburg doe je bij de visvijvers in de buurt, de Geulhof. Op slechts enkele minuten afstand is het fantastisch vissen!

Het forelvissen in fantastisch bij deze kwekerij, voor de recreant én voor de professional er worden zelfs regelmatig zalm- en goudforellen uitgezet!

Ben je op visvakantie in Limburg en wil je een leuke dagje vissen in Limburg zonder vergunning met vrienden, familie of buren? Ga dan zeker hierheen om lekker te vissen. Neem je vangst mee naar huis en maak deze lekker zelf klaar. Zo is forelvissen is leuk, gezond en lekker. Heb je een lekker vis recept nodig? Ook die lees je hier.

Steur vissen in Valkenburg

Help ons aan de dichtsbijzijnde stek voor het steurvissen! Volgens onze informatie is de Blauwmolen in België één van de dichtstbijzijnde stekken.

Weet jij een betere avonturenvijver, dichter bij Valkenburg? Tip ons in de reacties en dan werken wij onze informatie bij! Alvast bedankt voor het meedenken.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Holsbeek.

De beste visstekken van Valkenburg: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Valkenburg echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Limburg en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Valkenburg dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Valkenburg? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Limburg

Waar mag je vissen in Valkenburg?

Lijst van viswateren HSV Valkenburg:

 • Geul van het verdeelpunt bij Schin op Geul tot de ingang
  van pretpark de Valkenier in Valkenburg

Bijzonderheden
leden mogen ook vissen op het viswater van
HSV Sint Gerlach in Houthem

Vissen in het Geulpark

Voorwaarden en bepalingen:

Visvijver het Geulpark:

De visvijver is gedurende het gehele jaar opengesteld voor de hengelsport, van 1 uur voor zonsopgang tot 1 uur na zonsondergang op de westelijke oever.

Vergunning

 1. De visvergunning is alleen van toepassing op de visvijver in het Geulpark en niet op de rivier de Geul.
 2. Bij het vissen is ieder hengelaar verplicht een geldige visvergunning in zijn bezit te hebben.
 3. De visvergunning van het Geulpark is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
 4. Er mag gevist worden met maximaal 2 hengels.
 5. Bij het verlaten van de visvijver dient men de hengel(s) uit het water te nemen.
 6. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee vissen met maximaal 1 hengel onderbegeleiding van een persoon die in het bezit is van een jaar vergunning van het geulpark en ouder is als 18 jaar.

Verplicht
a. recht vooruit te vissen en rekening te houden met andere vissers
b. een deugdelijk schepnet te gebruiken.
c. bij vissen met een werphengel is een onthaakmat verplicht;
d. alle gevangen vissoorten met zorg te onthaken en deze direct terug te zetten in de visvijver.
e. de lijn aan de bek af te snijden als de vis de haak te ver heeft ingeslikt.
f. te zorgen dat bij het verlaten van de visvijver de visplek netjes wordt achter gelaten;
g. afval mee te nemen of in aanwezige vuilnisbakken te deponeren.

Het is verboden
a. zich in of op het water te bevinden.
b. zich in het vogelbroeigebied of in het paaigebied te bevinden op te houden of te vissen.
c. levende vis in bezit te hebben of mee te nemen of in een leefnet te bewaren. d. vis aan derden te verkopen.
e. voor te voeren.
f. met drijvend aas te vissen.
g. Het gebruik van een leefnet of bewaarzak.
h. met meer dan 2 hengels te vissen.
i. geluidsoverlast/vernielingen/ beschadigingen/verontreiniging te veroorzaken.
j. de afgeknipte vislijn op de visplek of in het water achter te laten.
k. open vuur te stoken in het park.
l. Van 1april tot en met de laatste zaterdag van mei is het niet toegestaan te vissen op snoek met dood visje,stukje dode vis en kunstaas langer dan 2,5 cm

Controle

 1. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s)en Politieambtenaren hebben het recht een ieder aan de visvijver in het Geulpark te controleren.
 2. De aanwijzingen door bovengenoemde dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.
 3. Op verzoek dient men de visvergunning(en) en legitimatiebewijs aan de bevoegde ambtenaren ter inzage te overhandigen.
 4. De vistas of viskist dienen op verzoek te worden geopend, ter controle van de inhoud.
 5. Als er door een bevoegd ambtenaar wordt gevraagd om de hengel in te halen om het vistuig en aas te controleren dient men hieraan te voldoen.

Voeren

 1. Er mag alleen gevist worden met het door gemeente vastgestelde aas, te weten brood, aardappel, boilies, pellets, kaas, granen, zaden, (meel)wormen, maden, mais en tijgernoten.
 2. Tijgernoten, aardappels, granen en zaden dienen gekookt te zijn.
 3. Bijvoeren met lokvoer/boillies is toegestaan tot maximaal 1.000 gram per dag.

Voerboten

 1. Het gebruik van een radiografische bestuurde voerboot is toegestaan. Geen andere boten of vlotten e.d.
 2. De voerboot mag niet groter zijn dan 1 meter.
 3. Er mogen zich geen personen op de voerboot bevinden.
 4. Het is verboden met de voerboot in het gehele paaigebied en in het vogelbroedgebied op minder, dan 10 m uit de oever te gaan zoals op bijgaande plattegrond-tekening aangegeven.
 5. De voerboot niet onnodig te water laten.
 6. Geen hinder aan derden veroorzaken.
 7. De gemeente kan te allen tijde het gebruik van de voerboot verbieden.

Nachtvergunning

 1. Nachtvissen is alleen toegestaan met de door de gemeente afgegeven nachtvisvergunning in de periode 1 januari t/m 31 december. De minimum leeftijd voor een nachtvisvergunning is 18 jaar.
 2. De nachtvisvergunning is alleen geldig in combinatie met de jaarvergunning van de Geulvijver.

Reglement voor het nachtvissen zie achterzijde nachtvergunning.

Overige bepalingen

 1. Tijdens het vissen is het gebruik van een paraplu/visparaplu met open overwrap /en open bivvy in de kleuren groen/camouflage toegestaan.
 2. Het bereiden van eten op een gasbrander dient dit op een veilige en verantwoorde manier te gebeuren. Slotbepaling Voor zaken waarin dit reglement niet voorziet dient te worden gehandeld volgens de Visserijwet 1963 of beslist de gemeente. De gemeente stelt zich niet aansprakelijk voor schade of ongevallen. Bij wangedrag of het niet naleven van het reglement heeft de gemeente het recht om alle vergunning(en) in te trekken en zonder recht op vergoedingen. Reglement nachtvisvergunning het Geulpark. De visvijver is gedurende het hele jaar opengesteld voor de hengelsport op de westelijke oever.

Het is verboden

 1. Het gebruik maken van een grondzeil en te slapen tijdens het nachtvissen in open of gesloten vistent. Dit valt onder kamperen wat niet is toegestaan door de gemeente.
 2. Leefnetten of bewaarzakken te gebruiken.

Overige bepalingen

 1. De nachtvisvergunning is alleen geldig in combinatie met de reguliere jaarvergunning.
 2. Het is toegestaan om drie dagen en twee nachten aaneengesloten te vissen.
 3. Er mag gevist worden met maximaal 2 hengels.
 4. Bij het verlaten van de visvijver dient men de hengel(s) uit het water te nemen.
 5. Tijdens het nachtvissen is alleen het gebruik van een paraplu/visparaplu met open overwrap /en open bivvy in de kleuren groen/camouflage toegestaan.
 6. Het bereiden van eten op een gasbrander dient op een veilige en verantwoorde manier te gebeuren.
 7. Bij het niet naleven van het reglement en bij wangedrag heeft de gemeente het recht om alle vergunning(en) in te trekken.
 8. Voor zaken waarin dit reglement niet voorziet dient te worden gehandeld volgens de jaarvergunning van visvijver het Geulpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *