Vissen in Hulst

Vissen in Gemeente Hulst

Hulst, gelegen in de provincie Zeeland, is een historische vestingstad en de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Het de zesde grootste plaats in Zeeland, na Middelburg, Vlissingen, Goes, Terneuzen en Zierikzee.

Hulst biedt uitstekende vismogelijkheden voor zowel ervaren vissers als beginners. De Binnenvest is een populaire visplek waar je verschillende vissoorten kunt vinden, zoals kolblei, brasem, snoek en karper. De Oude Vaart, ten noordwesten van Hulst, is ook een geweldige locatie om te vissen, vooral voor roofvissen zoals snoek en baars. Voor wie op zoek is naar een rustige visplek, is de Zestigvoetkreek zeker de moeite waard om te verkennen. Dit water ligt dichtbij de Belgische grens en is geliefd bij vissers in Zeeland en Noord-Brabant. Let op, de vissteigers zijn speciaal voor mindervaliden aangelegd.

Naast de vismogelijkheden biedt Hulst ook een scala aan andere activiteiten, zoals het verkennen van de historische vestingstad, het bezoeken van musea, winkelen en genieten van de lokale keuken. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, in Hulst zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van een geweldige viservaring. Plan gerust een weekendje weg en ontdek al het moois dat deze bruisende vestingsstad te bieden heeft.

Karpervissen in Hulst

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Binnenvest en beproef je geluk in de nacht. Let op, je mag niet iedere maand nachtvissen! Kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Probeer dan met een marker-/peilhengel te zoeken naar kuiltjes en hardere plekken, dit zijn vaak de betere stekken voor karper. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de vestingswateren van Hulst.

Voor de beginnende karpervissers zijn Grote en Kleine Weelkens een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Witvissen in Hulst

De Zandput in de wijk Moerschans is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, brasem, kolblei en bij goede voercampagnes kroeskarper zijn de meest voorkomende vangsten. De Zandput is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok aan de sloten. En als je al geoefend bent is het leuk vissen met de feederhengel op de Zandput! Zowel langs de rand van het talud als ook de rietkraag zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen op zoek naar diepteverlopen en harde plekken onderwater.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Roofvissen in Hulst

Streetfishing in het centrum van Gemeente Hulst is wat je wil!

In de zomer kun je lekker de vestingswateren en kreken afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek rond de diepere stekken, duikers en bruggetjes.

 

Visboot huren in Hulst

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Hulst en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor een boot in Terneuzen bij Kreekje varen, ga op pad met de mooiste fluisterboten en vis de kanten goed uit. 

Het vissen op de Otheense Kreek is prachtig en rustgevend. Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

Vissen in Gemeente Hulst

Forel vissen in Hulst

Slechts een paar kilometer verderop kun je forel vissen in regio Middelburg. Toch is het 45 minuten rijden met de auto, naar Oostburg. De Henricushoeve is een goed onderhouden vijver met dagelijkse forel uitzet.

Geen eigen hengel? Geen probleem, ook hengelhuur en het kopen van aas op locatie is mogelijk. Kijk even op de site voor actuele openingstijden, deze wisselen per visseizoen.

Liever op het open water forelvissen? Je kunt forellen ook vangen op het Veerse meer! Haal je aas bij de lokale hengelsportzaak, vraag naar de actuele vangsten en dan beleef jij zeker een goede dag in Zeeland.

Steur vissen in Hulst

Volgens onze informatie is Werkendam de dichtsbijzijnde plek om op steur te vissen in Zeeland.

Help jij ons aan een steurvijver die dichtbij is? Wij houden onze informatie graag actueel, dus laat een reactie achter als vissers dichterbij Hulst kunnen steurvissen.

Tips voor avonturenvijvers hebben we wel alvast voor je.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Werkendam.

De beste visstekken van Hulst: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Gemeente Hulst echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zeeland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Gemeente Hulst dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers is de Oude Vaart interessant, en voor de serieuze karpervissers zijn het Binnenvest en Buitenvest een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Gemeente Hulst? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zeeland

Waar mag je vissen in Hulst?

Verkooppunten Visvergunning:

 • Café Jo-Jo’s
  ‘s-Gravenstraat 137
  4567 AC Clinge
 • Catch Store Hengelsport
  Abdaalseweg 5
  4561 GD Hulst
 • Camping Fort Bedmar
  Fort Bedmarstraat 42
  9170 De Klinge (België)

Lijst van viswateren HSV Hulst:

Zestigvoetkreek

De Zestigvoetkreek, gelegen aan de Kielweg ten noorden van Clinge, is voorzien van visstijgers waar vrij gevist mag worden. Houd er rekening mee dat de eerste 2 visstijgers speciaal zijn ingericht voor mindervaliden.

Dit water is verdeeld in 3 sectoren: Zestigvoet bij de Kielweg, de uitloper naar de Tournay-putten (de Bellekreek) en de Verkorting (langs de Statenboomweg).

Bijna al onze viswedstrijden vinden plaats aan dit water, wat tijdig wordt aangekondigd via de website en publicatieborden langs het water.

Het is vrijwel mogelijk om de gehele kreek te bevissen.

Diepte: 0,10m – 2,00m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, (kroes)karper

De Binnenvest

De Binnenvest is het water dat rondom het vestingstadje Hulst ligt, volledig omringd door stadswallen aan de binnenzijde van de stad. Het water is verdeeld in 3 sectoren: “boskant” tussen de Gentse- en Grauwse poort, “molenkant” tussen de Grauwse- en Dubbele poort, en “gasfabriek” vanaf de Dubbele poort tot aan dierenspeciaalzaak Pets&Co.

Diepte: 0,50m – 2,50m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, (gras)karper

Witte bergen

Het viswater De Witte Bergen, gelegen aan een zijstraat van de Opperstraat ten oosten van Clinge, is ontstaan door de winning van witzand voor de aanleg van de weg Clinge – Nieuw Namen. De grote zandhopen kregen de bijnaam “De Witte Bergen”. Dit water is het thuiswater van onze jeugd en hier worden jaarlijks wedstrijden georganiseerd door de jeugdcommissie. Deze wedstrijden worden aangekondigd via een publicatiebord bij de slagboom aan het begin van het water.

Het is mogelijk om volledig rondom het water te vissen.

Diepte: 0,25m – 2,50m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, (kroes)karper, kolblei, brasem, baars, snoek

Tournay Putten

De Tournay-putten bevinden zich aan een zijstraat (halfverhard) van de Woestijnestraat richting Nieuw-Namen ten oosten van Clinge. Deze putten staan in verbinding met de Zestigvoetkreek ter hoogte van de Bellekreek en zijn onderling verbonden door een kleine waterdoorgang.

Hoewel deze wateren goed te bevissen zijn, zijn er beperkte visplaatsen vanwege hun kleine omvang en de begroeiing met rietkragen.

Diepte: 1,50m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, karper

De Zandput

De Zandput is gelegen in de wijk Moerschans, nabij de Zoutestraat/Moerschansstraat in Hulst. Dit water is ontstaan in de jaren zestig door zandafgraving voor de aanleg van de wijk Moerschans.

Diepte: 0,10m – 2,00m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, (kroes)karper

De Verkorting

De Verkorting is hetzelfde water als de Zestigvoetkreek, maar benaderd vanaf de Statenboomweg. Dit is het ondiepste gedeelte van de Zestigvoetkreek. Onder de weg door loopt een buis, waardoor het water in verbinding staat met het kleine watertje aan de overkant van de weg, beter bekend als de Vuilmuil of “Dievengat”.

Diepte: 0,25m – 2,50m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, karper

Grote en Kleine Weelkens

Deze twee welen liggen tegen de Nederlands-Belgische grens, waarbij de kleine weel zich bevindt achter camping Fort Bedmar met de oever als grenslijn, en de grote weel iets verder in de bossen. Ze zijn vermoedelijk ontstaan tijdens dijkdoorbraken tussen de Clingepolder en Groot Kieldrechtpolder rond 1735.

Het zijn zanderige putten met een behoorlijke visstand, maar ze zijn moeilijk bereikbaar vanwege hun locatie.

Diepte: 0,50m – 1,50m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, kolblei, karper, snoek, baars

Moerschans en Vijver Moerschans

Fort Moerschans is een restant van de Staats-Spaanse Linies, aangelegd kort na 1591. Het bevindt zich ongeveer halverwege de Liniedijk ten noordoosten van Hulst. Dit water heeft beperkte en minder goed bereikbare visplaatsen.

Diepte: 0,50m – 1,50m

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, kolblei, baars, paling

Kreekrug en Zoutestraatput

De Kreekrug en Zoutestraatput bevinden zich nabij de Zoutestraat in Hulst. Deze wateren zijn ontstaan door voormalige kreken en afgravingen. Ze bieden goede vismogelijkheden, hoewel de bereikbaarheid beperkt kan zijn.

Diepte: varieert

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, karper

Kreekrug Noord

Kreekrug Noord is gelegen nabij de Opperstraat in Clinge. Dit water is ontstaan door de voormalige kreekrug en biedt diverse vismogelijkheden.

Diepte: varieert

Nachtvissen is alleen toegestaan in de aangegeven maanden op de vergunning.

Vissoorten: voorn, winde, kolblei, brasem, baars, snoek, paling, karper

Bijzondere Bepalingen:
– Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *