Vissen in Maasdriel

Vissen in Maasdriel

Gemeente Maasdriel, gelegen in Gelderland, biedt fantastische vismogelijkheden voor enthousiaste vissers. Met diverse wateren in de buurt, waaronder de Maas, de Waal, de Zandmeren, de afgedamde maas en verschillende weteringen zoals de Hoofdwetering, is er voor iedere visser een geschikte stek te vinden.

De Maas, biedt een gevarieerd visbestand, waaronder een goed snoekbaars, baars en witvis bestand. De Afgedamde Maas is een zijtak van de Maas en een ideale plek om te vissen op karper, snoek en grote brasem.

Daarnaast zijn er rondom Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel en Velddriel tal van rustige en landelijke weteringen en sloten in de polders van Maasdriel waar je kunt genieten van een ontspannen visdag.

Maasdriel biedt niet alleen geweldige vismogelijkheden, maar ook een prachtige omgeving om van te genieten. Breng een bezoek aan de historische dorpen, geniet van het schilderachtige landschap en ontdek de lokale cultuur en gastvrijheid.

Maasdriel biedt volop mogelijkheden voor een geweldige vissessie. Pak je vishengel en ontdek de visparels van Maasdriel!

Roofvissen in Gemeente Maasdriel

De Waal, de Maas en de omliggende plassen zijn bij uitstek geschikt om te roofvissen in Gemeente Maasdriel. Naast snoekbaars kun je er ook goed vissen op baars en snoek.

Hoewel het vangen van vis voor ieder type visser in de Bommelerwaard niet moeilijk hoeft te zijn, is het vooral een paradijs voor roofvissers. Hier kun je vrijwel alle technieken toepassen, zoals werpend vissen, verticalen en dropshotten. De meest voorkomende vangsten zijn baars en snoekbaars, maar je hebt altijd kans op roofblei en snoek.

Zelfs meerval wordt regelmatig gevangen, waarbij de meeste exemplaren ongeveer een meter lang zijn, maar er zijn ook uitschieters te vinden.

In de zomer kun je de Bommelerwaard lekker afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op het Eindhovens Kanaal, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten. Houdt altijd de andere scheepvaart in de gaten als je je op het kanaal begeeft.

Witvissen in Gemeente Maasdriel

Ga op pad met de methodfeeder richting de afgedamde Maas en je kunt grote brasems en voorns vangen. De visstand is goed te noemen, dus een pelletvoer en mini-boilies/maden leveren je een leuke dag vissen op. 

Ben je geoefend visser en wil je een uitdaging, vis dan met de feederhengel en langere onderlijnen op één van de rivieren. Verzwaar je korven, verzwaar je voer met leem en vis met onderlijnen van 1.00 meter en je kunt héél veel witvissoorten verwachten. Zelfs de koning van de stroming, barbeel.

Vissen in Ammerzoden

Karpervissen in Gemeente Maasdriel

De Hoofdwetering, de afgedamde Maas en de Bommelerwaard hebben een goed karperbestand. Boilies, particles of ander karperaas bieden goede kansen. Informeer vooraf even naar vis- en looprechten, je mag niet overal lopen en/of een karpertent opzetten.

Houdt je van een echte uitdaging? Start dan eens een voercampagne op de Maas of de Waal! Karper vissen op de rivier is een echte uitdaging, kost tijd en energie maar de beloning en voldoening is des te groter.

Visboot huren in Gemeente Maasdriel

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in de wateren van Maasdriel en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

De beste visboot in de regio huur je bij “zelfvaren“ in Den Bosch. Zij hebben fijne tour/visboten die je voor een betaalbare prijs kunt huren.

Ga slepend met kunstaas de Dieze en andere vaarten af. Vis met toegankelijk kunstaas om kans te maken op baars, snoekbaars en snoek.

Kies zeker in het najaar voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.

Vissen in Maasdriel

Forel vissen in Gemeente Maasdriel

Ook het forelvissen vind je in Appeltern, slechts 30 kilometer kun je forel vangen bij de ’t Mun.

Je hebt keuze uit meerdere visvijvers. Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Steur vissen in Gemeente Maasdriel

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Appeltern. Op slechts 30 kilometer kun je steur vissen bij de ’t Mun.

Je hebt keuze uit meerdere visvijvers.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en meervalvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers. Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners.

De beste viswateren in Gemeente Maasdriel: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Gemeente Maasdriel echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Gemeente Maasdriel dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de rivieren goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn de grindgaten een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Gemeente Maasdriel? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in gelderland

Waar mag je vissen in Gemeente Maasdriel?

Lijst van viswateren Gemeente Maasdriel

  • De Zandmeren te Kerkdriel
  • De Capreton (Beheerseenheid Bommelerwaard).
  • De Hoofdwetering (Beheerseenheid Bommelerwaard).
  • Al het polderwater in Bommelerwaard met uitzondering van de Drielse Wetering, Lieskampen en De Rampert 

Voorwaarden en bepalingen:

– Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
– Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *