Noord-Holland

Vissen in Zaandam

Vissen in Zaandam

Zaandam ligt naast Amsterdam en staat niet alleen bekend om zijn historische molens en architectuur, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. De stad heeft een actieve hengelsportvereniging en daar profiteert de visser van. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de Zaan, de Nauernaschevaart en het Noordzeekanaal, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

De Zaan is een populaire visplek in Zaandam en omstreken. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder baars, snoek en karper. de Nauernaschevaart is ook een geweldige plek om te vissen, met name voor witvis zoals brasem en voorn. En als je op zoek bent naar een uitdaging, dan is het Noordzeekanaal de moeite waard om te verkennen.

Naast vissen biedt Zaandam ook tal van andere activiteiten, zoals musea, winkels en restaurants. Maak er dus gerust een weekendje weg van in Noord-Holland en geniet van al het moois dat deze bruisende stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Zaandam om een geweldige visdag te beleven.

Karpervissen in Zaandam

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Zaan en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de Zaanse Kanalen.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Forel vissen in Zaandam

Forelvissen in Zaandam doe je ook op 45 minuten afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op forel of zalmforel ga dan naar Utrecht.

Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende forellen. Ook is het mogelijk om je forel zelf schoon te maken en deze vervolgens te roken. Ook is het mogelijk om deze forelvijvers te boeken voor een groep.

Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Roofvissen in Zaandam

Streetfishing in het centrum van Zaandam is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op de Zaan of de Nauernaschevaart, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten.

Vissen in Zaandam

Witvissen in Zaandam

De Zaan is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Zaan bij Zaandam is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Zaandam is het de Nauernaschevaart. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Visboot huren in Zaandam

De beste visboot in Zaandam huur je bij “Sloepie“. Zij hebben fijne tour/visboten die je voor een betaalbare prijs kunt huren.

Ga slepend met kunstaas de Watering en andere vaarten af. Vis met toegankelijk kunstaas om kans te maken op baars, snoekbaars en snoek.

Kies zeker in het najaar voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.

Steur vissen in Zaandam

Steur vissen in Zaandam doe je op 45 minuten afstand bij de Ruigenhoek. Wil je graag een dag vissen op steur, meerval of karper ga dan naar Utrecht.

Je kunt hier van donderdag tot en met zondag vissen op verschillende vijvers.

Wil je tips voor de juiste steur hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avontoerpoel? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

De beste visstekken van Zaandam: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Zaandam echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Zaandam dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de polderwateren goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Zaan en het Noordzeekanaal een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Zaandam? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Zaandam?

Lijst van viswateren HSV Zaandam:

 • Polder Oostzaan, de Westplas en de ringvaart van het Twiske voor zover gelegen in de polder Oostzaan, uitgezonderd het afgebakende gedeelte in de onmiddellijke nabijheid van het watergemaal. Nachtvissen is niet toegestaan.
 • Knollendammervaart
 • Zuidwestplas
 • Ringvaart Twiske voor zover gelegen in de polder Oostzaan, uitgezonderd het afgebakende gedeelte in de onmiddellijke nabijheid van het watergemaal.
 • De Banne Wormer, Jisp en Neck
 • Noorder Twiske omvat de oostelijke zijde van de Noorder Twiske vanaf de Twiskebrug tot aan het sluisje bij Purmerend, de westelijke zijde behoort bij de polder Oostzaan.
 • Noorderringsloot Wijde Wormer
 • Ganzensloot in Neck.
 • Eerste Zuiderringsloot of Heerenhuissloot Wijde Wormer.
 • Tweede Zuiderringsloot in Wijde Wormer.
 • Derde Zuiderringsloot in Wijde Wormer.
 • Zaanwater
 • Polder Westzaan
 • Wateren Zaanstad
 • Jagersplas
 • Voorzaan
 • Achterzaan
 • Zaandijkerend
 • Polder Oostzaan
 • De Polder Wijdewormer (zie kaartje)

Voorwaarden en bepalingen:

Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.