Vissen in Wijchen

Vissen in Wijchen

Wijchen is een geweldige bestemming voor sportvissers. Er zijn talloze mogelijkheden, van het vissen op karper in de lokale kanalen tot het vissen op voorn in de vele visvijvers. Hieronder delen we handige tips en tricks om succesvol te vissen in Wijchen. Of je nu een dag, weekend of week wilt vissen in deze prachtige regio van Gelderland, pak je hengel en ga ervoor!

Wijchen heeft een aantal mooie grote kanalen in de omgeving, zoals het Maas-Waalkanaal, het Wijchens Ven, de Loonse Waard en het Berendonck. Zoek een mooi plekje langs één van deze viswateren en laat je verrassen door het rijke visbestand van deze mooie Gelderse viswateren gelegen naast Nijmegen.

Karpervissen in Wijchen

Maak hit en run stekjes op de vijvers en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Zowel het Wijchens Ven, het Wijchens meer alsook de Wezelse plas zijn verenigingswateren. Zorg dus dat je een vergunning van HSV Wijchen hebt om zorgeloos te vissen. Nachtvissen is binnen de bebouwde kom toegestaan in de maanden Juni, Juli, Augustus en September.

Liever één stek voor langere tijd aanpakken? Probeer dan eens een voersessie te starten op het Maas-Waalkanaal of de Nieuwe Wetering. Vang je een karper, blijf dan nog maar even zitten. Vaak volgt er dan nog een aanbeet.

Roofvissen in Wijchen

De vele weteringen om Wijchen heen en het Maas-Waalkanaal naast Nijmegen zijn goede stekken voor snoek en baars. 

Ga op zoek naar obstakels, bruggen, overhangende bomen, waterplanten en andere potentiële hotspots.

Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor ondiep zwemmend kunstaas. Zeker in de zomer heb je veel last van waterplanten. Vis trollend met crankbaits en je kunt baars en snoek verwachten.

Voor snoekbaars kun je het beste vissen op de Maas of Waal.

Vissen in Wijchen

Witvissen in Wijchen

Wijchen is fantastisch voor witvissers! Zowel de Wezelse Plas als ook de Nieuwe Wetering zijn prachtige witvis wateren. Ga op pad met de winkle picker of method hengel naar het Wijchens Ven of ga met de vaste stok aan de Nieuwe Wetering zitten en je kunt voorns en grote brasems verwachten.

Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Wijchen. Vind een wiervrij plekje en je beleeft een leuke en vangstrijke visdag.

Steur vissen in Wijchen

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Appeltern. Op slechts 25 kilometer van Wijchen kun je steur vissen op de avonturenvijver bij de ’t Mun.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de avonturenvijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Wil je liever helemaal bij de basis beginnen qua uitleg, dan hebben we een speciaal blog over steurvissen voor beginners.

Forel vissen in Wijchen

Op slechts 20 minuten van Wijchen kun je je maaltje vangen bij De Forel in Bergharen. In de vijvers zwemmen niet alleen forellen, maar ook graskarpers en paling zwemt rond in deze visvijvers.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, naast de basis tips in forelvissen voor beginners helpen wij je ook culinair graag op weg.

Visboot huren in Wijchen

Huur een visboot bij Happy Boats en je kunt lekker vissen en of touren over de Kraaijenbergse Plassen.

Ga dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op de Kraaijenbergse Plassen het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

De beste visstekken van Wijchen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Wijchen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Wijchen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Wijchen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in gelderland

Waar mag je vissen in Wijchen

Lijst van viswateren HSV Wijchen:

 • De Grenswatergang
 • Landweier
 • Nieuwe Wetering (m.u.v. het gedeelte gemaal Bloemers, tot 1km ten noorden van het bruggetje Batenburgsestraat).
 • Verbindingswetering
 • Grote Wetering
 • Blauwe Wetering
 • Leeuwense Wetering
 • Reef Wetering
 • Niftrikse Wetering
 • Balgoyse Wetering in eigendom zijnde zgn. A-watergangen, gelegen in het beheersgebied Groot Maas en Waal.
 • Nieuwe Schanse Wetering zijarm vanaf de Grote wetering tot monding in grindgat 60 meter ten zuiden van Berguizen weg te Nieuwe Schans.
 • Zijwetering Broeksche Leigraaf Deestersteeg ten zuiden van en evenwijdig aan de Broeksche Leigraaf ter hoogte van Deestersteeg.
 • Broeksche Leigraaf-Oude Wetering
 • Wateren gelegen op industrieterrein Bijsterhuizen tussen de A73 en de N326 gelegen (m.u.v. van het Wychense Meer) en alle overige bij het waterschap Rivierenland
 • Leursche Leigraaf
 • Watergang ten zuiden van De Flier in Wijchen
 • Wetering gelegen aan de Oude Heppert bij Altforst
 • Wetering gelegen tussen de N329 en Mekkersteeg in Appeltern
 • Vijver aan de Haselcamp in Horssen
 • De voormalige linkeroever van de Maas gelegen in de Loonse Waard Vanaf het voetveer of het toenmalige woonhuis van Thoonen te Overlangel tot de Staay te Neerloon. Visrechthebbende Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
 • Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.
 • Nachtvissen het gehele jaar niet toegestaan.
 • Maximaal vissen met 2 hengels toegestaan.
 • Verboden door de weilanden te lopen.

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *