Zeelt vissen

5 tips – Zeeltvissen in april

5 tips - Zeelt vissen in april

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die zeelt vissen april hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het zeelt vissen in april.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Ga vissen met de methodfeeder

De methodfeeder is een effectieve techniek omdat het pelletvoer en aas secuur gebracht kan worden op de plek waar de zeelt zich vaak bevindt. Door de voerkorf met pelletvoer en aas regelmatig op dezelfde plek te werpen, kun je een voerplek creëren waar de zeelt naartoe zal komen. Het gebruik van een methodfeeder zorgt ervoor dat het aas goed gepresenteerd wordt en langzaam vrijkomt, waardoor de zeelt de tijd heeft om naar de voerplek te komen en het aas op te nemen.

Gebruik speciale pelletkorven en korte rigjes, hiermee krijgt de zeelt weinig ruimte na de aas opname en is de kans op een perfecte inhaking het grootst.

Tip 2. Vis in de buurt van de opkomende waterplanten

Opkomende waterplanten bieden beschutting en voedsel voor de zeelt. Ze gebruiken deze planten als schuilplaats en om zich te voeden met insecten en ander voedsel dat zich daar bevindt. Door in de buurt van opkomende waterplanten te vissen, vergroot je de kans om zeelt te vangen. Zoek naar gebieden waar waterplanten groeien, zoals rietkragen, lelies of waterlelies. Deze plekken zijn vaak hotspots voor zeelt. 

Zeker tegen de paaitijd aan is dit de plek waar de groepen zeelt samen scholen en zich opmaken voor het paairitueel. Vang je de eerste dag niet wat, kom er dan na een paar dagen nog eens terug. Het succes van de stek kan in april per dag verschillen.

Tip 3. Gebruik micro pellets en klein aas

Het gebruik van micro pellets is zeer effectief bij het vissen op zeelt in april. Strooi een handjevol pellets rond je haakaas of week ze kort voor en druk ze op de methodkorf. 

Gebruik niet te veel pellets, aangezien een overvloed aan voer de aanbeet alleen maar uitstelt. Een handjevol pellets is over het algemeen voldoende om de stek op te starten, krijg je snel een aanbeet? Voer dan extra bij.

In april is de zeelt vaak selectief in zijn voedselkeuze en heeft hij de voorkeur voor klein aas. Door te kiezen voor kleine haakmaten en klein aas, zoals maden, casters, kleine wormen of mini-boilies, vergroot je de kans om de aandacht van de zeelt te trekken. Klein aas ziet er natuurlijker uit en kan gemakkelijker worden opgenomen door de zeelt, wat resulteert in een betere aasaanname en een hogere kans op het landen van de zeelt. Experimenteren met aas is sowieso een gouden tip als je gaat beginnen met zeelt vissen.

Tip 4. Vis met natuurlijk aas

Zeelt reageert goed op natuurlijk aas omdat het overeenkomt met het natuurlijke voedselaanbod in het water. Door gebruik te maken van aas dat voorkomt in het dieet van de zeelt, zoals wormen of kleine slakken, kun je de zeelt verleiden om toe te happen. Natuurlijk aas heeft een sterke geur en smaak, waardoor het de aandacht van de zeelt trekt en de kans op een succesvolle visdag vergroot.

Mestpieren en zeelt zijn bijvoorbeeld een match made in heaven. Die kronkelende wormen hebben een enorme aantrekkingskracht op zeelt. Juni is dan ook een uitstekende maand om wormen(mestpieren) te gebruiken als haakaas. Rijg meerdere kleine mestpiertjes of een stukje dauwpier op de haak en de kans op een dikke zeelt is enorm.

  1. Maak je droge lokvoer ingrediënten nat en zorg voor de juiste vochtigheid
  2. Pak een papieren of plastic bekertje en doe daar een aantal wormen in voor 1 voerbeurt, voerkorf of voerbal
  3. Knip met de wormenschaar de pieren in het bekertje kapot en gooi deze op 1 plek in het lokvoer 
  4. Voer dit gedeelte voer met de wormen erin direct op de stek, hierdoor voorkom je dat de wormen doodgaan in je voer door de smaak en kleurstoffen en hard worden. Zodoende verzuurd je lokvoer niet en kun je de hele vissessie, verse wormen met vers lokvoer mengen.

Tip 5. Bevis de ondiepe stekken

In april zijn zeelt vaak te vinden in ondiepere wateren vanwege hun paai-activiteiten en zoektocht naar voedsel. Richt je daarom op deze ondiepe stekken tijdens het vissen.

Let op plekken met structuur, zoals waterplanten, rietkragen of overhangende takken, waar de zeelt zich kan verschuilen. Deze ondiepe stekken bieden de zeelt beschutting en voedselbronnen.

Door gericht te vissen op deze plekken of in de buurt van deze stekken te vissen vergroot je de kans om zeelt te vangen.

zeeltvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.