Vissen in Eindhoven

Vissen in Eindhoven

Eindhoven staat niet alleen bekend om zijn technologie en design, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Eindhoven heeft een actieve hengelsportvereniging en daar profiteert de visser van. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder het Beatrixkanaal, het Wilhelminakanaal en de Grote Beek, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

Het Beatrixkanaal is een populaire visplek in Eindhoven en omstreken. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoekbaars, brasem en karper. Het Wilhelminakanaal stroomt langs Eindhoven en Tilburg naar de Biesbosch en is ook een geweldige plek om te vissen, met name voor roofvissen zoals snoek en baars. En als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan is de Dommel de moeite waard om te verkennen. De Dommel stroomt van Den Bosch richting de Belgische grens en is erg populair bij vissers in Noord-Brabant.

Naast vissen biedt Eindhoven ook tal van andere activiteiten, zoals musea, winkels en restaurants. Maak er dus gerust een weekendje weg van en geniet van al het moois dat deze bruisende stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Eindhoven om een geweldige vissessie te beleven.

Karpervissen in Eindhoven

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Beatrix- of Wilhelminakanaal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de Eindhovense Kanalen.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Eindhoven

Streetfishing in het centrum van Eindhoven is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op het Eindhovens Kanaal, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten. Houdt altijd de andere scheepvaart in de gaten als je je op het kanaal begeeft.

Witvissen in Eindhoven

Het Beatrixkanaal is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. Het Beatrixkanaal bij Eindhoven is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Eindhoven is de Dommel. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Visboot huren in Eindhoven

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Eindhoven en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De Dommel en eindhovense kanalen kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De Dommel en de kanalen van Eindhoven zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in Eindhoven

Ga naar de Schutskuil hier kun je een heerlijk dagje uit forelvissen, ook voor een gezellig hapje & een drankje ben je hier aan het juiste adres. De locatie is perfect geschikt voor dagjes uit, vissen met vrienden of familie.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Eindhoven

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de steurvijver van Landgoedvisserij Someren, hier kun je van Mei tot en met September steurvissen. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Someren.

Vissen in Recreatieplas Hanevoet

Recreatieplas Hanevoet, ook wel bekend als Hanevoetvijver, is een aangename locatie in het stadsdeel Gestel, Eindhoven. Met een oppervlakte van 5,1 hectare en een maximale diepte van 5 meter, is deze plas speciaal bestemd voor recreatieve activiteiten. De omtrek van 1,3 kilometer biedt voldoende ruimte om te genieten van een dagje vissen.

Vissen in Recreatieplas Hanevoet biedt verschillende mogelijkheden voor de visliefhebbers. Witvissen, zoals brasem, voorn en kolblei, zijn hier veel voorkomend. In de winter kun je hier wel in alle rust genieten van een statische doodaas sessie met grote voorns.

Roofvissen zoals snoekbaars, snoek en baars zijn ook te vinden in deze plas. Voor snoekbaars kun je het beste op de taluds van de diepere gedeeltes vissen, met behulp van 10 cm lange softbaits op 10-15 grams jigkoppen. Snoek en baars zijn vooral actief in de ondiepere delen of langs het kanttalud. Baars kun je op een zomeravond of -ochtend langs de oeverzones vangen met kleine, ondiep lopende plugjes van 2 tot 3 centimeter.

Voor de karperliefhebbers herbergt Recreatieplas Hanevoet een bestand van voornamelijk schub en spiegelkarpers, variërend van 10 tot 30 pond+. Hoewel het vangen van echt grote exemplaren wat geluk vergt, is er dankzij spiegelkarperprojecten een gezond karperbestand aanwezig. 

De recreatieplas is beperkt geschikt voor watersporten zoals kanoën, roeien en SUP-boarding. Gemotoriseerd varen is niet toegestaan, behalve voor elektrisch aangedreven vaartuigen. Zwemmen en schaatsen zijn op eigen risico.

Met wandelpaden rond de plas en de mogelijkheid om het hele jaar door te vissen, is Recreatieplas Hanevoet een aantrekkelijke bestemming voor zowel vissers als recreanten die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van dit gebied.

De beste visstekken van Eindhoven: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Eindhoven echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Brabant en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Eindhoven dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de kanalen en de Dommel goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het Beatrixkanaal en Wilhelminakanaal een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Eindhoven? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Brabant

Waar mag je vissen in Eindhoven?

Lijst van viswateren HSV Eindhoven:

 • Het Herrewiel (Vaartbroek)
 • Verlengde Knuppel
 • Dommel incl. Klotputten van de Onze Lieve Vrouwebrug tot de RWZI ter hoogte van Wasvenpad. Visrechthebbende Klotputten: Sportvisserij Zuidwest Nederland.
 • Karpendonkse Plas verboden te vissen binnen 40 m van de achtertuinen van bestaande bebouwing.
 • Zandvang De Vleut
  Verboden te vissen aan het door afrastering afgescheiden gedeelte van de oevers dat direct grenst aan het Prehistorisch Huis.
 • de boezem rond de Stadskwekerij (Bayeuxlaan)
 • Recreatieplas Hanevoet
 • Gemeentelijke Wiel (Ooievaarsnest) tussen de straten Herinkhave en Hunenborg.
 • Gendervijver
 • Vijverpartij Blixembosch
 • Molenpark aan de Vliststraat
 • Waterpartijen in Park Meerhoven
  de achtertuinen van bestaande bebouwing.
 • Waterpartij Bonifaciuspark
 • Eindhovens kanaal komend vanaf Helmond. Vanaf het centrum Eindhoven tot km 76. Waterpartij “Achtse Barrier” te Eindhoven
 • Waterpartij “Henri Dunantpark” te Eindhoven uitgezonderd het gedeelte achter de brug (de uitlopers van de grote vijver).
 • Waterpartij Eckart en waterpartij Oude Gracht bestaande uit de vijvers Knuppel 1 en 2, Boemerang en de Punt en Waterpartij Oude Gracht bestaande uit Thomasgracht en Oude Gracht met uitzondering van het noordelijke gedeelte tussen de Achilleslaan en de Aeneaslaan.
 • Tongelreep vanaf de brug over de Eindhovenseweg te Aalst-Waalre tot aan de aansluiting met de Dommel.
 • Gijzenrooi Putten te Eindhoven (Puttense Dreef).
 • Jan van Eijckgracht te Eindhoven uitgezonderd het “nieuwe” gedeelte ten oosten van de Van Renesseweg. Het is verboden zich met een vaartuig of enig ander drijvend voorwerp in of op het water te bevinden, met uitzondering van het Beatrixkanaal. De eilanden in bovengenoemde wateren mogen niet worden betreden. Het is verboden te vissen tussen 50 m benedenstrooms en 25 m bovenstrooms van een vispassage.

Voorwaarden en bepalingen:

Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *