Vissen in Beverwijk

Vissen in Beverwijk

Beverwijk staat niet alleen bekend om zijn bruisende Bazaar en historische charme, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met verschillende viswateren in de buurt, zoals Haven de Pijp, de Wateren rond de Spoorsingel, de Oude IJsbaan, is er voor elke visser een perfecte stek te vinden.

Het Noordzeekanaal is een populaire visplek in Beverwijk en omgeving. Hier kun je diverse zoet- en zoutwater vissoorten tegenkomen. De Fortgaten zijn een andere favoriete locatie voor vissers, vooral voor liefhebbers van witvissen. Deze prachtige waterem bieden vissers in Beverwijk een geweldige viservaring.

Naast het vissen zijn er nog tal van andere activiteiten te ontdekken in Beverwijk. Verken de pittoreske straatjes, bezoek lokale bezienswaardigheden of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige restaurants. Beverwijk biedt een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en stedelijke charme.

Plan je volgende vissessie in Beverwijk en ontdek zelf waarom deze stad een paradijs is voor vissers.

Karpervissen in Beverwijk

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor in de Beverwijkse Broekpolder. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante versmallingen en verbredingen.

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de Beverwijkse wateren.

Voor de beginnende karpervissers zijn de singels en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Beverwijk

Struinen langs de singels en Fortgaten is wat je wil! Er zwemt ook grote witvis, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op de diepere stekken.

Vissen in Beverwijk

Witvissen in Beverwijk

De Fortgaten zijn een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Fortgaten zijn niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in het midden als tegen de waterplanten zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen en de hardere plekken te zoeken onderwater.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Beverwijk is de Sporthal Vijver. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen.

Visboot huren in Beverwijk

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Beverwijk en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Huur een Funyak en ga het water op met een stevige boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om het Uitgeestermeer te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

Het Uitgeestermeer kun je ook goed met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling van het Uitgeestermeer aan de Lagendijk 45 of ga lekker de polderwateren op en ga vissen met de rubberboot + elektro

De polderwateren van Uitgeest zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in Beverwijk

Forel vissen in Beverwijk kan niet in de directe omgeving volgens onze informatie. Weet jij de dichtsbijzijnde forelkwekerij in de provincie? Laat het ons weten en wij vullen de informatie aan. 

Volgens onze informatie ligt de eerste forelkwekerij in LelystadFriesland of Utrecht.

Steur vissen in Beverwijk

Steurvissen in Beverwijk is eventjes rijden. Volgens onze informatie zul je de dijk overmoeten steken om een dagje te gaan steur vissen bij Toms Creek.

Weet jij een steurvijver dichterbij Beverwijk? Tip ons, wij werken onze informatie graag bij.

Beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Lelystad.

De beste visstekken van Beverwijk: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Beverwijk echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Beverwijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de polderwateren goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn de Fortgaten en Vijvers een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Beverwijk? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Beverwijk?

Lijst van viswateren HSV Kennemerland te Beverwijk:

 • De verbindingskanalen gelegen tussen de forten St. Aagtendijk en Fort Veldhuis (Fortgaten 1 t/m 7). Voor de westoever van de Fortgaten geldt een gesloten tijd van 15 maart tot 15 juli.
 • Golfbaan Groene Oostrand de wateren om de golf baan en in de Groene Oostrand
  In de Ringsloot mag alleen vanaf de westoever gevist worden.
  – Het gebruik van vaartuigen is in de Ringsloot niet toegestaan.
  – Het is niet toegestaan om met auto’s het land op te rijden.
  – Vissers die troep achterlaten, vernielingen aanrichten, de natuur verstoren of zich anderszins misdragen lopen kans op royement.
 • Het water rondom het sportcomplex Aagtenbos
 • Vijvers Beverwijk aan: Laan der Nederlanden; Laan van Blois; Irislaan; Plesmanweg; Zeestraat bij het oostelijke viaduct. De vijver in het Willem Alexanderplantsoen, de Stationsvijver, de waterpartijen in Westertuinen en de waterpartijen in park Overbos.
 • De Beverwijkse Broekpolder

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
 • Nachtvissen is niet overal toegestaan

Overig viswater Beverwijk:

 • Vijver langs de Plesmanweg bij De Dalen en Smirnoffstraat
 • Meander in park Overbos / Foreestpad
 • Water ten noordoosten van het Egmond van Meeresteynpad voor zover in de gemeente Beverwijk
 • Water langs de Koolhovenstraat
 • Vijvers ten noordwesten van de Merwedestraat gelegen aan de Lekstraat, Geulstraat en Eemstraat
 • Wateren rond de Spoorsingel ten zuidwesten van de Sint Aagtendijk
 • Wateren rond de Spoorsingel ten noordoosten van de Sint Aagtendijk
 • Aagtenpark
 • Haven De Pijp
 • Deel Zijkanaal A langs de Ringvaart
 • Zijkanaal A oostzijde tot haven De Pijp
 • Molentocht en Noordertocht
 • Water in Park Scheybeeck
 • Zandgat ten noorden van de Zeestraat bij park Nieuw Westerhout
 • Vijvers aan de Warande ter hoogte van de Rozenlaan
 • Wateren in de wijk Binnenduin
 • Vijver in natuurpark De Duinen gelegen tussen de volkstuinen aan de Kaagweg en de Binnenduinrandweg N197 (Binnenduinrandvijver)
 • Wateren ten zuiden van de Plesmanlaan bij het Pad van 16 april 1994, het Jacob Knegjespad en de Lunetten
 • Wateren ten Noorden van de Plesmanweg ter hoogte van de wijk Westertuinen
 • Twee wateren aan weerzijden van de Zeestraat ten zuiden van de sportvelden van SV Wijk aan Zee

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *