Vissen in Huizen

Vissen in Huizen

Huizen staat niet alleen bekend om zijn gezellige dorpse sfeer, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de haven, het Gooimeer, het Eemmeer en de verschillende singels, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

Het Gooimeer is een populaire visplek in Huizen. Hier vind je grote roofvis, grote witvis en grote karper. Het Eemmeer stroomt iets ten oosten van Huizen het Gooimeer in en is ook een geweldige plek om te vissen, met name voor roofvissen zoals snoek en baars. En als je op zoek bent naar een rustige plek om te witvissen, dan is het Eemmeer de moeite waard om te verkennen. 

Naast vissen biedt Huizen ook tal van andere activiteiten, zoals fietsen, wandelen en watersporten. Maak er dus gerust een weekendje weg van en geniet van al het moois dat dit charmante dorp te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Huizen om een geweldige vissessie te beleven.

Karpervissen in Huizen

Zowel het Gooimeer, als het Eemmeer zijn een fantastische plek om te vissen op karper. Het karpervissen op het Gooimeer is een uitdagende maar gave visserij die wel wat inzet vraagt. 

Het meest kansrijk ben je met behulp van een boot of rubberboot om je lijnen uit te leggen. Ook een waadpak is aan te raden om mee te nemen als je gaat op de randmeren bezig gaat. Hierdoor kun je dichter bij de vaargeul komen, lijnen uitlopen en snel de boot in bij een aanbeet.

Zoek een mooie stek met diepteverschillen met behulp van Genesis maps en zoek de waterplanten op. Vis met tijgernoten en boilies en je maakt goede kans als de karper in de buurt is.

De vijvers en singels in Huizen zijn een aanrader voor de beginnende karpervissers want ook daar zwemt een mooi bestand aan karpers rond.

Roofvissen in Huizen

Het roofvissen in Huizen is in de zomer, herfst en winter erg kansrijk. Voor het baars vissen en snoekbaars vissen, vis je in de zomer en herfst nabij de haven, diepe gaten en andere interessante holdings. In de winter zijn ze lastiger te vangen rondom Huizen.

Voor snoek zoek je zomers de waterplanten op, vis met spinnerbaits en/of streamers en je beleeft een leuke dag. Houdt de watertemperatuur goed in de gaten, komt deze boven de 20 graden… dan stop je met snoekvissen. Zowel het Gooimeer alsook het Eemmeer warmen snel op vanwege de vele ondieptes.

In de winter vis je in en rondom de havens op snoek. De vissen in Huizen krijgen ieder jaar veel montages te zien, dus makkelijk is het niet. Let wel op, vissen in de Haven van Huizen alleen toegestaan aan de kant van de Bestevaer en Havenstraat.

Vissen in Huizen

Witvissen in Huizen

In de winter zijn de havens van Huizen een fantastische plek om je zitkist neer te zetten. Hier vis je met gemak een leefnet vol voorns bij elkaar.

In de zomer ga je lekker met de feederhengel dicht bij de vaargeul van het Gooimeer of Eemmeer bezig. Ook nabij rietkragen zijn goede stekken voor grote brasems en mooie voorns. Vis met maden en schraal voer om succesvol te zijn.

Visboot huren in Huizen

Ga met de visboot trollen met crankbaits in en rond de vaargeul of laat je langs de grote velden met waterplanten driften. In het geval van driften zijn jerkbaits en spinnerbaits erg goed snoek aas. 

Huur de Topcraft bij Bootverhuur Huizen en je kunt lekker vissen en of touren op het Gooimeer.

Voor baars en snoekbaars ga je dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met kunstaas.

Het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

Forel vissen in Huizen

In de omgeving van Huizen zijn er diverse forelvijvers te vinden waar je goed kunt vissen, zoals Forelvijvers De Berenkuil in Putten en Forellenvijver De Ruigenhoek. Hier kun je vissen op forel, maar ook op meerval en steur.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Steur vissen in Huizen

Ga steurvissen in Maarssen bij de Wilgenplas. Op slechts 30 minuten rijden van Huizen kun je van karpers tot hele grote steuren vangen! In de surprisevijver zwemmen verschillende soorten karpers zoals:  schubkarper, spiegelkarper, graskarper en marmerkapers vanaf 5kg en een aantal mooie diamant steuren en siberische steuren.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper- of surprisevijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

De beste visstekken van Huizen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Huizen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie bij het Nautische Kwartier in Huizen en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Huizen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke vissers zijn de randmeren een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Huizen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Huizen?

Lijst van viswateren HSV Naarden-Bussum

Visrechthebbende HSV Naarden-Bussum:

 • Oude Haven
 • De singels in de wijken Huizermaat, Bovenweg, Stad en Lande, de Bijvanck. Aanloophaven
  Alle gevangen vissen dienen direct in hetzelfde water te worden teruggezet.
 • Nieuwe IJsbaan gebruik van een leefnet is hier verboden. Vissen in de Haven van Huizen alleen toegestaan aan de kant van de Bestevaer en IJsselmeerweg. Karper- en snoek(baars)vissers zijn verplicht een onthaakmat te gebruiken bij het onthaken van de vis.
  • Het nachtvissen en de derde hengelvergunning is voorbehouden aan leden van HSV Naarden-Bussum.

  • Tijdens het vissen op snoek(baars) en karper moet men in de wateren van HSV Naarden-Bussum een onthaakmat bij zich hebben.

  • Het is verboden te vissen vanaf de IJsbaankade

Voorwaarden en bepalingen:

 1. Vissen in de Haven van Huizen alleen toegestaan aan de kant van de Bestevaer en Havenstraat.
 2. Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
 3. Alle gevangen vis moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet!
 4. Als je geen lid bent van HSVNB zijn boten en voerboten verboden en mag je vissen van 9:00uur in de ochtend tot 17:00uur s’middags in de wateren gelegen in het Naardenbos.
 5. De derde hengelvergunning en het nachtvissen in de wateren van het Naarderbos en de Naarden-Vesting zijn voorbehouden aan leden van HSV-Naarden Bussum met een speciale vergunning. Deze is aan te vragen via de karpercommissie van HSV-Naarden Bussum. Er zullen maximaal 30 vergunningen worden vergeven. Er mag maximaal 24u met een schuilmiddel op dezelfde plek gevist worden. Tijdens het vissen op snoek(baars) en karper is een onthaak mat verplicht.
 6. Sierwateren gelegen in de gemeente Huizen maximaal 2 hengels en nachtvissen verboden!

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *