Vissen in Maassluis

Ontdek het vissen in Maassluis

Maassluis staat niet alleen bekend om zijn historische charme en prachtige haven, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met de Nieuwe Waterweg en andere nabijgelegen wateren, zoals de Zuid-, Noord- en Boonervliet of bijvoorbeeld het Oleanderpark, biedt Maassluis een fantastische locatie om te vissen in Zuid-Holland.

De Nieuwe Waterweg is een populaire visplek in Maassluis en de omliggende regio. Hier kun je een diversiteit aan vissoorten vinden, waaronder zeebaars, gul, tong en harder. Het is een ideale plek voor kustvissen en biedt mogelijkheden voor verschillende vistechnieken, zoals werpend vissen en vissen vanaf de pier.

Voor de zoetwater fanaten is er genoeg goed viswater, waar karper, snoek en voorn te vinden zijn.

Als je genoeg hebt van het vissen, heeft Maassluis nog veel meer te bieden. Je kunt genieten van een wandeling langs de historische kades, een bezoek brengen aan het Nationaal Sleepvaart Museum of gewoon ontspannen in een van de gezellige cafés aan de haven. Maassluis is gunstig gelegen ten opzichte van andere steden in de omgeving, zoals Rotterdam en Den Haag, waardoor je gemakkelijk een uitstapje kan maken richting de grotere steden.

Maassluis biedt volop mogelijkheden om van een geweldige visdag te genieten. Dus pak je vishengel en ontdek de vele vismogelijkheden die deze prachtige stad te bieden heeft.

Karpervissen in Maassluis

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor in de Boonervliet of de Foppenplas en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Maassluis.

Voor de beginnende karpervissers zijn de parkvijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Maassluis

Ga je op snoek vissen in de Boonervliet en kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort boezem wateren uitermate effectief.

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van de Vlaardingervaart of de Foppenplas en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij taluds en andere interessante onderbrekingen van het water.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van onderbrekingen en/of diepere geulen van de Foppenplas. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de wateren rondom Maassluis.

Vissen in Maassluis

Witvissen in Maassluis

De Zuidvliet en Noordvliet bieden goede mogelijkheden voor het witvissen. Maak één of meerdere voerstekjes en vis deze systematisch af. Voor de meeste polderwateren is een vaste hengel en een lichte dobber van 0,75 gram goed om een leuke dag te vissen. Voor de wat bredere watergangen is het ook leuk om met en winkle picker of light methodfeeder op brasem en zeelt te vissen. Vis dan in de buurt van de waterplanten! 

De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn. Voor aas kun je het beste grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Visboot huren in Maassluis

Heb je een bootverhuur geschikt voor bijvoorbeeld het roofvissen en wil je hier een vermelding? Reageer in de comments en wij vullen de informatie graag aan.

Onze tip; ga lekker varen op de Rotte! Bootverhuur Hillegersberg biedt je sloepen met een 9.9pk buitenboordmotor, hierdoor kun je lekker stationair of iets sneller trollen op een héél interessant water voor roofvis!

Stem je kunstaas af op de kleur van het water en je kunt er iedere dag buiten de gesloten tijd om vis vangen. 

Trol in de zomer en het najaar met kunstaas en in de winter met een fire-ball. Kies bij helder water voor natuurgetrouwe kleuren en bij troebel water voor felle kleuren en een ratel.

Forel vissen in Maassluis

Forelvissen in Maassluis doe je bij de Zederik. Deze forellen zijn van extreem hoge kwaliteit mede vanwege de huisregels.

De forellen in de Meerkerkse kwekerij zwemmen in uitzonderlijk schoon water. Er wordt geen kunstaas en Powerbait gebruikt waardoor het water vervuild zou kunnen raken.

De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers, je vangt dus forellen met een gemiddeld gewicht tussen de 350 en 450 gram! Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Houdt je van een uitdaging? Ga dan eens forelvissen op het Oostvoornse Meer!

Steur vissen in Maassluis

Steurvissen in Maassluis doe je in de regio bij Visvijver de Biesbosch. Op nog geen uurtje rijden vang je de mooiste steuren, karpers en meervallen. Visvijver de Biesbosch is heerlijk rustig gelegen midden in Nationaal park de Brabantse Biesbosch.

Zowel hengelhuur als het vissen met eigen hengel is mogelijk. Ga je een dagje met vriendin vissen of begin je net? Geen probleem, wij geven ook vistips, lees; steurvissen voor beginners.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Zeevissen in Maassluis

Ten noorden van de Waterweg, vanaf Hoek van Holland tot voorbij Maassluis, zijn er vismogelijkheden voor gul en in de zomer ook voor tong. Een populaire visstek is het havenhoofd van Maassluis. Aan beide zijden van het havenhoofd kun je gemakkelijk de vaargeul bereiken.

Voorbij Maassluis verder landinwaarts, kom je bij de Zweedse Geul. Ook daar is het water diep en in de winter zijn er mogelijkheden om gul te vangen, terwijl in de zomer zeebaars en harder te vangen zijn. Nog verder kom je bij Vlaardingen, maar dit is wel het einde van de mogelijkheden voor zeevissen. Ook hier geldt dat bij extreem lage waterafvoer tot aan Vlaardingen nog steeds zeevis te vangen is.

De beste viswateren van Maassluis: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Maassluis echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zuid-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Maassluis dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke zoetwater vissers zijn de polderwateren om Maassluis heen een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Maassluis? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Waar mag je vissen in Maassluis?

De visvergunning van Maassluis koop je bij;

de Readshop in Winkelcentrum Koningshoek

Lijst van viswateren Maassluis:

 • Booner Lucht: 1 maart t/m 31 oktober

Met toestemming van de gemeente Maassluis, mag met twee hengels in de hierna te noemen wateren en plantsoenen in eigendom van de gemeente Maassluis, gevist worden

1. De haven Noordgeer, Oleanderpark, Vondelpark, Wipperspark,stadssingels.

2. Vijvers en nog nieuw aan te leggen water binnen de gemeentegrenzen van Maassluis zoals, uitgezonderd wateren waar borden zijn geplaatst met “verboden te vissen” en het Wilgenrijk.

Op machtiging van de heer W. de Boer te Nieuwerkerk a/d IJssel. Het water langs de metrolijn Schiedam-Hoek van Holland aan beide kanten van de metrolijn te Maassluis.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
 • Er geldt een algemeen meeneemverbod van alle (zoetwater)vis. Het is dus Catch & Release,
  m.u.v. max 20 aasvisjes met een maximale lengte van 20 cm en rekening houdend met wettelijke regels (beschermde soorten, minimummaten, gesloten tijden).
 • Karper, roofvis en aal/paling moeten direct in hetzelfde water worden teruggezet.
 • Het is NIET toegestaan om in de gesloten tijd voor aassoorten
  gericht (o.a. met een dropshot montage) met worm op roofvissen
  te vissen.

Gemeente Midden-Delfland

LET OP! Pilotgebied loodvrij.

In dit gebied is een gedeelte opgenomen waarin het per 1-1-2022 verboden is te vissen met loodproducten. Het betreft een gedeelte Vlaardingse Vaart, Boonervliet, Trekvliet, Middenvliet, Foppenplas en Bommeer. Het gebied wordt ter plekke aangegeven met borden.

 • Vanaf Bord loodvrij gebied Trekkade 3137 KD Vlaardingen. GPS 51.941417, 4.324492 tot aan bord loodvrij gebied Vlaardingsekade 2636 BD Schipluiden GPS 51.961965, 4.312738
 • Vanaf bord Trekkadepad 3155 EL Maasland. GPS 51.929044, 4.274504 – Vanaf bord Foppenpolderpad 1-9 3155 EA Maasland. GPS 51.927756, 4.275981
 • Vanaf borden bij Boonervliet brug: Boonervlietbrug 3155 EH Maasland. GPS 51.923395, 4.281293

Er mag gevist worden in:

 1. Het Bommeer, ten noorden van Vlaardingen in de Foppenpolder tussen de beide delen van de Boonervliet.
 2. De Boonervliet vanaf de Maasdijk in Maassluis tot aan de Vlaardingervaart. LET OP! Iedereen die deze vergunning heeft mag geen overlast ver-oorzaken voor de bewoners langs de Boonervliet op het stuk vanaf de `blauwe brug` bij de Zuidbuurt tot aan de Vlaardingsedijk. Door afspraken hierover met HSV Groot Rotterdam, HSV GHV/Groene Hart en HSV SVDB, kan bij overtreding proces-verbaal opgemaakt worden. Voor viswedstrijden moet op bovengenoemde wateren, moet altijd een wed-strijdvergunning aangevraagd zijn bij SportVisserijBelangen Delfland. De vergunninghouder geniet looprechten: Op de noordelijke kade langs de Boonervliet, vanaf de `blauwe brug` tot aan de Middelwatering. Uitsluitend voor leden van de vergunningverstrekker (in verenigingsver-band) met aparte schriftelijke toestemming is dat mogelijk. Vergunning-houder wordt geacht zonder vergunning te vissen of te hebben gevist, indien hij één der bepalingen in deze vergunning overtreedt of zich niet houdt aan de gegeven richtlijnen en voorschriften.
 3. De Goudsteen, vanaf de Noordvliet tot aan de Weddebrug in Maassluis.
 4. De Noordvliet of Maassluisse Trekvaart en de Middelvliet vanaf de verbindingssloot bij Maassluis tot aan de Vlaardingervaart.
 5. De Middelwatering langs de Kwakelweg vanaf de Oostgaag naar de Noordvliet.
 6. De Oostgaag en de Westgaag vanaf de Vlaardingervaart in Schipluiden tot aan de verbindingssloot in Maassluis (voor zover onder 1 hierboven niet is genoemd).
 7. De Zuidgaag vanaf de Middelvliet naar de Oostgaag.
 8. De Vlaardingervaart en de Boonervliet. Voor de Boonervliet geldt het gedeelte tot de voormalige Noordmolen en van de Bijsterveldsche tot de Korpershoeksebrug met inbegrip van de Kleiput nabij de Vlaardingervaart.
 9. De Foppenplas in Maasland, gelegen in de Foppenpolder met het aangrenzende gedeelte van de Boonervliet.
 10. Al het water van het voormalige Recreatieschap Midden Delfland in de gemeenten Delft en Schiedam, in de Abtswoude Polder vanaf de zuidgrens van de huizen in Tanthof (Willem Dreeslaan) in Delft en aan beide kanten van de spoorlijn tussen de Delftse Schie tot aan de hoeve Vijverschie en de Abtswoudseweg tot aan de Bontepaal.
 11. De Trekvaart vanaf de Abbestee in Schipluiden tot aan de brug voor Kenenburg en tot de Korpershoeksebrug in Schipluiden.
 12. De Mandjeskade, vanaf de Abtswoudseweg tot aan het Jaagpad langs de Delftsche Schie.
 13. De Gaag of Schipluidense Vaart vanaf de Westgaag te Schipluiden in de kom van de gemeente Schipluiden.
 14. Het Heerlijkheid Sint Maartensrecht dat is de Oostgaag, vanaf de Korperhoekse brug tot aan de eerste vaste brug. (Einde gemeente Schipluiden). Samen met de Vlaardingervaart, vanaf de Bijsterveldsche sloot tot de gewezen Noordmolen en de Schipluidense vaart in de kom van de gemeente Schipluiden.
 15. De wateren in Ackersdijkse polder.
 16. De wateren in de Ruyven.
 17. Boonervliet vanaf de Vlaardingervaart tot aan de spoorbrug bij Maassluis en het Bommeer.
 18. Middelvliet vanaf de Vlaardingervaart tot de verbindingssloot bij de jachthaven van Maassluis.
 19. De Brouwerijsloot.
 20. Het Dwarskanaal tussen Noordvliet en Middelvliet te Maassluis.
 21. De Middelvliet van Wateringse sluis tot de Brouwerijsloot.
 22. De Middelwatering (Kwakel) vanaf de Trekvliet tot de Oostgaag.
 23. De Middelwatering vanaf het Bommeer langs Vlietland tot de Kwakel. Westgaag, Zuidgaag en Oostgaag van Korperhoekse brug tot splitsing Westgaag/Oostgaag te Maasland.
 24. De Zijde vanaf Schipluiden toot de Oostbuurtse weg, Nieuwe water (weverskade) langs de Maasdijk vanaf de Westgaag tot aan Maassluis.
 25. De Foppenplas te Maasland en het Kraaiennest bij de Lier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *