Vissen op het Gooimeer

Vissen op het Gooimeer

Het Gooimeer is groot en een uitdaging voor vele vissers. Zeker vanaf het voorjaar t/m de herfst zijn de meeste vissoorten goed vangbaar. Wij geven je tips en tricks voor het vissen op het Gooimeer.

Het Gooimeer ligt tussen de Stichtse Brug en de Hollande brug, met in het midden het Huizerhoef. Aan westzijde staat het in verbinding met het IJmeer en aan oostelijke zijde staat het in verbinding met het Eemmeer. Het Gooimeer is ontstaan door de werkzaamheden aan de zuiderzee/Flevoland.

Karpervissen op het Gooimeer

Karpervissen op het Gooimeer is zeer succesvol tussen de maanden April en November. Houdt rekening met je setup want de beste stekken bereik je vanaf de basaltblokken. Dus het gebruik van onder andere een rodpod is geen overbodige luxe.

Voer 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten en je kansen nemen direct al toe. De karpers zijn gewend om grote afstanden af te leggen, dus breng genoeg voer om ze vast te houden op de stek. Heb je er één gevonden, blijf dan nog even zitten. De kans op nòg een aanbeet is groot, zowel overdag als in de nacht zijn de karper goed te vangen.

Roofvissen op het Gooimeer

Ga op zoek naar de aasvis. Als je deze weet te vinden dan heb je goud in handen. Met name voor baars en snoekbaars is het belangrijk om in de buurt van de aasvissen of ander natuurlijk voedsel te vissen. 

Waar de baarzen vanaf de kant rondom de basaltblokken goed te vangen zijn, geldt dit niet altijd voor de snoekbaars. 

Zoek de stekken op met interessante diepteverschillen om de meeste kans te hebben om succesvol te zijn. Vis met creature baits, kleine shads aan de dropshot of fireball montage en je maakt goede kans.

Witvissen op het Gooimeer

Op het Gooimeer kun je tijdens het feedervissen grote hoeveelheden vis vangen, waaronder brasems van meer dan 2,5 kilo, windes en voorns. Deze vissoorten worden vaak gevangen bij de brug, met de grote brasems meer richting de “Stichtse brug”.

Breng voldoende voer nodig om, als er een school brasems over de voerplek komt, je ze een tijdje kunt vasthouden op de stek.

Het is afhankelijk van het seizoen waarin je gaat vissen, Met name april/mei en augustus/september zijn vaak topmaanden om te vissen op het Gooimeer.

Snoekvissen op het Gooimeer

Vanaf de kant maakt je de meeste kans rondom de drop-off van de basaltblokken, de beide bruggen of andere diepere (2 meter en dieper) stekken op werpafstand van de kant.

Ook de stekken waar waterplanten groeien of hebben gegroeid zijn hotspots voor snoek.

In de winter kies je voor de havens van Almere en/of Huizen om de meeste kans te maken, in dat geval is doodaas onder de dobber het meest kansrijk. Let op, dit weten veel vissers dus de snoek is erg voorzichtig met azen.

vissen op het gooimeer

Visboot huren op het Gooimeer

Ga met de visboot trollen met crankbaits in en rond de vaargeul of laat je langs de grote velden met waterplanten driften. In het geval van driften zijn jerkbaits en spinnerbaits erg goed snoek aas. 

Huur de Topcraft bij Bootverhuur Huizen en je kunt lekker vissen en of touren op het Gooimeer.

Voor baars en snoekbaars ga je dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met kunstaas.

Het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit.

Dieptekaart Gooimeer

De dieptekaart van het Gooimeer vind je op Sonar Chart Viewer en Genesis maps. Zij geven hèt antwoord op de vraag “Wat is de diepte van het Gooimeer?. Richt je voornamelijk op de interessante dieptes kort bij de kant zodat je ook werpend succesvol kan zijn. En dus geen boot nodig hebt.

Heb je de eerste keer niet wat gevangen? Kom dan zeker vaker terug, want als je het eenmaal doorkrijgt wat de goede momenten in het jaar zijn dan kun je iedere sessie vis vangen op het Gooimeer ongeacht welke visserij of techniek je voor ogen hebt.

Met diverse bijzondere accommodaties bij Jachthaven Naarderbos van Marina Parcs wil je hier als visser overnachten!

De haven biedt sportief plezier voor het hele gezin. Of je nu wilt vissen, varen of fietsen, de jachthaven is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Van hieruit vaar je naar het IJmeer, Markermeer, IJsselmeer of de Randmeren, maar ook de fraaie Utrechtse Vecht is goed te bereiken. 

Tips en tricks voor het vissen op het Gooimeer

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water is zo groot en de stekken zo seizoens afhankelijk dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers zijn de waterplanten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de vaargeul en steenstort onder eigen kant.

Heb jij tips wat betreft vistechnieken specifiek voor het Gooimeer? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in utrecht

Visvergunning Gooimeer

RANDMEREN behalve in de aangrenzende havens en vissend vanaf de zeedijk Nijkerkernauw en Wolderwijd tussen de mondingen van de Laak en de Schuitenbeek.

Voor verboden gebieden op het Eemmeer en Gooimeer zie de kaart op www.visplanner.nl

  • Gooimeer
  • Eemmeer
  • Wolderwijd voor zover gelegen in de voormalige gemeente Naarden
  • Nijkerkernauw
  • Nuldernauw
  • Veluwemeer
  • Drontermeer
  • Vossemeer
  • Ketelmeer
  • IJmeer

Het IJsselmeer en het Markermeer

Er geldt een langere gesloten tijd voor de aassoorten: van 16 maart t/m 30 juni mag niet gevist worden met dode vis, een stukje vis of enig kunstaas m.u.v. kunstvliegen kleiner dan 2,5 cm. Men mag in de onmiddellijke nabijheid van het IJsselmeer niet meer dan twee snoekbaarzen en/of vijf baarzen in bezit hebben.

De dijkbelopen rond het IJsselmeer zijn vrij toegankelijk, tenzij borden anders aangeven. Langs de Friese IJsselmeerkust mag gevist worden in de voor het publiek opengestelde gebieden die als natuurgebied zijn aangegeven. In de niet opengestelde natuurgebieden mag niet worden gevist (zie bebording en betonning).

Op de meerdijk van de Noordoostpolder mag gevist worden van hectometerpaal 8 bij Lemmer tot hectometerpaal 243 bij Urk en van hectometerpaal 256 bij Urk tot hectometerpaal 375 bij Schokkerhaven (vzv eigendom van de provincie Flevoland/waterschap Noordoostpolder).

De toestemming geldt uitsluitend voor het te voet betreden van de meerdijk ter beoefening van de hengelsport. Het is verboden bruggen en kunstwerken te betreden, hinder op dammen of wegen te veroorzaken, kunstmatig verdedigde oevers te beschadigen of daarop aanwezige stenen te verplaatsen of te verwijderen. Honden mogen onder geen enkele voorwaarde worden meegenomen op de meerdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *