Vissen in Uitgeest

Vissen in Uitgeest

Uitgeest staat niet alleen bekend om zijn rijke historie en charmante dorpskarakter, maar ook om de uitstekende vismogelijkheden. Uitgeest heeft een actieve hengelsportvereniging en dat is een groot voordeel voor vissers. Met diverse viswateren in de omgeving, zoals het Uitgeestermeer, de boezemwateren van Plan Koog en Plan Kleis en de Kuil, is er voor elke vistechniek een perfecte plek te vinden.

Het Uitgeestermeer is een populaire vislocatie in Uitgeest en omgeving. Hier vind je diverse vissoorten, zoals snoekbaars, brasem en karper. Het Alkmaardermeer, dat in verbinding staat met het Uitgeestermeer, is ook een geweldige plek om te vissen, vooral op roofvissen zoals snoek en baars. En als je op zoek bent naar een rustige visplek, dan is de Dogsloot een plek die de moeite waard is om te ontdekken.

Naast vissen biedt Uitgeest tal van andere activiteiten, zoals historische bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Dus maak er gerust een weekendje weg van en geniet van al het moois dat dit charmante dorp te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Uitgeest voor een geweldig visavontuur.

Witvissen in Uitgeest

De Dogsloot en de Ziendervaart zijn een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De sloten en vaarten in Uitgeest zijn niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de winkle picker ook zeer effectief! Vooral tegen de en in de buurt van de waterplanten zijn goede resultaten te behalen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Uitgeest is de Kuil aan de Zienlaan. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of method feeder, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant kan drassig zijn, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Roofvissen in Uitgeest

Ga je op snoek vissen in Dogsloot en Ziendervaart kies dan voor ondiep kunstaas van 14 centimeter of groter. Dan kun je redelijk selectief vissen. 

Wil je goed en effectief vissen ongeacht jaargetijde? Kies dan voor het vissen met snoekstreamers aan de spinhengel. Dit is en onderschatte techniek is met name in dit soort boezem wateren uitermate effectief.

Vis de streamers ultiem langzaam en kies voor veel glitter, dan kun je zelfs de grotere metersnoeken verleiden tot een aanbeet. Want deze zwemmen er wel degelijk!

Snoekbaars is schaars in de polder wateren, alleen rondom de schemering maak je kans. Kies dan voor de diepere stekken van het Uitgeestermeer en vis bijvoorbeeld met een snoekbaarsdobber en doodvisje nabij taluds en andere interessante onderbrekingen van het water.

Ook de baarzen zoek en vind je in de buurt van onderbrekingen en/of diepere geulen van het Uitgeestermeer. Vis je aas subtiel, langzaam en met finesse. Dat is de manier om grote baars te vangen in de polders van Uitgeest.

Karpervissen in Uitgeest

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor in de Ziendervaart of op het Uitgeestermeer en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Uitgeest.

Voor de beginnende karpervissers zijn de Dogsloot en de boezemwateren een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Visboot huren in Uitgeest

Huur een Funyak en ga het water op met een stevige boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om het Uitgeestermeer te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

Het Uitgeestermeer kun je ook goed met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling van het Uitgeestermeer aan de Lagendijk 45 of ga lekker de polderwateren op en ga vissen met de rubberboot + elektro

De polderwateren van Uitgeest zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Vissen in Uitgeest

Forel vissen in Uitgeest

Forel vissen in Uitgeest kan niet in de directe omgeving volgens onze informatie. Weet jij de dichtsbijzijnde forelkwekerij in de provincie? Laat het ons weten en wij vullen de informatie aan. 

Volgens onze informatie ligt de eerste forelkwekerij in LelystadFriesland of Utrecht.

Steur vissen in Uitgeest

Steurvissen in Uitgeest is eventjes rijden. Volgens onze informatie zul je bij Enkhuizen de dijk overmoeten steken om een dagje te gaan steur vissen bij Toms Creek.

Weet jij een steurvijver dichterbij Uitgeest? Tip ons, wij werken onze informatie graag bij.

Beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Lelystad.

De beste visstekken van Uitgeest: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Uitgeest echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Uitgeest dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke visers is het Uitgeestermeer een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Uitgeest? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Uitgeest?

Lijst van viswateren Algemene Hengelaarsbond (AHB) te Uitgeest:

  • Ziendervaart vanaf de Provinciale weg S6 tot de molen De Kat en de daarop aansluitende boezem- en sierwateren van het plan Koog en het plan Kleis alles gelegen in de Zienpolder te Uitgeest.
  • Dogsloot vanaf de molen De Dog tot het Uitgeestermeer.
  • Het water gelegen in de Waldijk te Uitgeest .
  • Viswater De Kuil gelegen aan de Zienlaan te Uitgeest uitgezonderd de onbeschoeide gedeelten (paaivijvers).
   Het terrein is opengesteld voor voetgangers zonder huisdieren
   • Honden niet toegestaan
   • Nachtvissen alleen voor leden van AHB Uitgeest (VISpas AHB Uitgeest)
   • Drijvend vissen niet toegestaan
   • Toegang onder de 16 jaar met ouder/begeleider
   • Zet de gevangen vis onbeschadigd en direct terug in hetzelfde water
   • (Voer) boot niet toegestaan
   Gedragscodes op De Kuil:
   • Gebruik een onthaakmat voor het welzijn van de vis
   • Maak gebruik van visveilige systemen

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
 • Voor leden van AHB Uitgeest (VISpas van AHB Uitgeest)  is nachtvissen in De Kuil het hele jaar toegestaan zonder aanschaf van de nachtVISpas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *