Noord-Holland

Vissen in Enkhuizen

Vissen in Enkhuizen

Enkhuizen, gelegen aan het prachtige IJsselmeer, is een geweldige bestemming voor vissers van alle niveaus. Met zijn uitgestrekte wateren en diverse vissoorten biedt Enkhuizen eindeloze mogelijkheden voor een geslaagde viservaring.

Het IJsselmeer is een waar paradijs voor sportvissers. Hier kun je verschillende vissoorten zoals snoekbaars, baars, karper en brasem vangen. Het is ook bekend om zijn uitstekende snoekvisserij. Of je nu vanaf de kant vist of liever met een boot het water op gaat, er zijn volop visstekken om te verkennen.

Naast het IJsselmeer biedt Enkhuizen ook de mogelijkheid om te vissen in de vele binnenwateren, zoals de Vestinggracht en de Zuider Kadijksloot. 

Enkhuizen is niet alleen een geweldige plek om te vissen in Noord-Holland, maar ook een historische stad met veel te ontdekken. Breng een bezoek aan het Zuiderzeemuseum, verken de schilderachtige straatjes van de oude binnenstad en geniet van de gezellige terrasjes aan de haven. Combineer je visavontuur met een dag vol culturele en culinaire ervaringen. Pak je hengel, geniet van de prachtige omgeving en beleef een onvergetelijk visdag in Enkhuizen.

Karpervissen in Enkhuizen

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Zuider Kadijksloot of de Weelen en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in de polder Het Grootslag.

Voor de beginnende karpervissers zijn de singels in Enkhuizen een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Witvissen in Enkhuizen

De Tocht en de bredere wateren van de omliggende Het Grootslag polder zijn een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de winkle picker ook zeer effectief! 

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en grote witvis te vissen in Enkhuizen is het IJsselmeer. Hier kun je ook goed vissen met de feederhengel, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Vissen in Enkhuizen

Roofvissen in Enkhuizen

Streetfishing in het centrum van Enkhuizen is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de polder afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op de Zuider Kadijksloot, Oude Gouw of de Tocht, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten.

Visboot huren in Enkhuizen

Een visboot huren in Enkhuizen kies dan voor Visboot verhuur in Lutjebroek en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Polder te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De polderwateren kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies lekker voor het vissen met de rubberboot + elektro

De grotere weteringen in de polder zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in Enkhuizen

Forelvissen in Enkhuizen doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad en beleef een leuke dag aan de forelvijvers. Er worden iedere dag forellen uitgezet, zodoende zijn je vangstkansen goed!

Hengelhuur, forelaas en accessoires zijn op locatie beschikbaar. Ideaal als je een dagje zonder vergunning wilt vissen. 

Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op forel.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Enkhuizen

Steurvissen in Enkhuizen doe je bij Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad en beleef een leuke dag aan de steurvijvers. De Big Game vijvers zijn een echte sport en uitdaging, zowel voor de geoefende vissers alsook voor de recreant! 

Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Ga dan eens een dagje steuren sleuren. 

Wat je nodig hebt? Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Lelystad.

De beste viswateren van Enkhuizen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Enkhuizen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Enkhuizen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de polderwateren goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Weelen en het IJsselmeer een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Enkhuizen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Enkhuizen?

Lijst van viswateren HSV Ons Genoegen te Enkhuizen

  • De Visput in Enkhuizen
  • Oosterhaven
  • Vestinggracht
  • De Dijk

Voorwaarden en bepalingen:

  • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet!
  • Het is verboden de gepachte landerijen te betreden in de periode van 1 maart tot 15 juni. – Nachtvissen is verboden in de periode van 1 maart tot 15 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.