Vissen in Zierikzee

Vissen in Zierikzee

Zierikzee is een populaire bestemming voor dagjes mensen en vissers. Toch heb zeker bij de eerste keer vissen, wat extra informatie nodig. Wij geven je tips, tricks en stekken om succesvol te vissen in Zierikzee.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Zierikzee is een historische stad gelegen in het prachtige Zeeland. Naast de vele toeristische attracties die de stad biedt, is Zierikzee ook een populaire bestemming voor sportvissers. Het is namelijk omgeven door verschillende viswateren, variërend van brak tot zoet water, waar vele vissoorten te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kreken van Ouwerkerk, Kaaskenswater, Ronde Weel, Schouwse vaart, Noorderpolder, grachten en zelfs een eendenvijver. Er is voor iedereen wel iets te vinden in Zierikzee. Ontdek de prachtige wateren en vissoorten die deze stad te bieden heeft en geniet van een ontspannen dagje vissen in Zierikzee!

Karpervissen in Zierikzee

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Grachten rond Zierikzee en beproef je geluk. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in Zierikzee.

Voor de beginnende karpervissers zijn de vijvers en watergangen rond de woonwijken een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Zierikzee

Streetfishing in door de wijken van Zierikzee is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek.

Ga je met de rubberboot trollen op de grachten van Zierikzee, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars en snoek verwachten.

Vissen in Zierikzee

Witvissen in Zierikzee

Zierikzee is fantastisch voor witvissers! Zowel het Kaaskenswater als Noorderpolder zijn prachtige witvis wateren. Ga op pad met de winkle picker of method hengel naar het Kaaskenswater of ga met de vaste stok aan één van de watergangen zitten en je kunt voorns en grote brasems verwachten.

Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Zierikzee.

Steur vissen in Zierikzee

Volgens onze informatie is Werkendam de dichtsbijzijnde plek om op steur te vissen in Zeeland.

Help jij ons aan een steurvijver die dichtbij is? Wij houden onze informatie graag actueel, dus laat een reactie achter als vissers dichterbij Zierikzee kunnen steurvissen.

Tips voor avonturenvijvers hebben we wel alvast voor je.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Werkendam.

Forel vissen in Zierikzee

Slechts een paar kilometer verderop kun je forel vissen in regio Zierikzee. Toch is het 60 minuten rijden met de auto, naar Oostburg. De Henricushoeve is een goed onderhouden vijver met dagelijkse forel uitzet.

Geen eigen hengel? Geen probleem, ook hengelhuur en het kopen van aas op locatie is mogelijk. Kijk even op de site voor actuele openingstijden, deze wisselen per visseizoen.

Liever op het open water forelvissen? Je kunt forellen ook vangen op het Veerse meer! Haal je aas bij de lokale hengelsportzaak, vraag naar de actuele vangsten en dan beleef jij zeker een goede dag in Zeeland.

Visboot huren in Zierikzee

Huur de een visboot bij Bootverhuur Sloepenmeer en je kunt lekker vissen en of touren over het Veerse Meer.

Ga dropshotten op de diepere stekken, trollen met crankbaits of werp de steenstort en wierbedden af met klein kunstaas.

Meerdere technieken kunnen zeer effectief zijn op het Veerse Meer het belangrijkste is om de vissen eerst te vinden. 

Onze tip, begin met trollen tot de eerste aanbeet en werp dat stuk dan secuur uit. Je kunt zowel zeevissen alsook grote forellen vangen op deze manier.

De beste visstekken van Zierikzee: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Zierikzee echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zeeland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Zierikzee dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de roofvissers en serieuze karpervissers zijn het Kaaskenswater en de grachten goede stekken in Zierikzee.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Zierikzee? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Zierikzee?

Lijst van viswateren HSV Zierikzee :

GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND

HSV Oosterschelde (Zierikzee):

 • Kreken van Ouwerkerk
 • Watergangen voormalige gemeenten Ouwerkerk en Nieuwerkerk
  Grote Kreek, Kleine Kreek en Oostkreek
  Hier mag uitsluitend worden gevist tussen zonsopgang en zonsondergang, met uitzondering van de oever van de Grote Kreek aan de Weg van de Buitenlandse Pers, waar tot uiterlijk 1:00 uur mag worden gevist.
  Het is niet toegestaan om vanuit een vaartuig te vissen. Alle gevangen vis dient onmiddellijk in hetzelfde water te worden teruggezet en mag dus niet worden bewaard of meegenomen. Voor leden van HSV Oosterschelde gelden andere voorwaarden m.b.t. het meenemen van vis. Deze voorwaarden zijn opgenomen in de lijst van viswateren van HSV Oosterschelde.

Ten behoeve van de monitoring van het visbestand en de vangsten, is elke visser verplicht om zijn of haar vangsten op de Grote Kreek bij te houden. Een standaardformulier met dieptekaart van de Grote Kreek is te downloaden op www.hsvoosterschelde.nl (Viswateren – Lijst van Viswateren).

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet
 • Men dient in bezit te zijn van een geldige VISpas HSV Oosteschelde.
 • Vissen met ten hoogste 2 hengels, met inachtneming van de visserijwet, de algemene bepalingen, de vermelde beperkingen en de algemene voorwaarden gebruik VISpas zoals opgenomen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Er wordt gerekend met de tabel tijden van zonsopkomst en- ondergang van het KNMI.
 • Vissen toegestaan vanaf één uur voor zonsopgang tot ten hoogste één uur na zonsondergang (uitgezonderd Kreken van Ouwerkerk en Noorderpolder, hier gelden aangepaste tijden).
 • Nachtvissen is dus niet toegestaan.
 • Het is ten alle tijde verboden vis mee te nemen of te doden, m.u.v. forel en tong.
 • Gevangen vis (m.u.v. forel en tong) dient direct onbeschadigd in het zelfde water te worden terug gezet, bewaren in leefnet, emmer etc. is dus niet toegestaan.
 • Men mag niet meer dan 4 forellen in bezit hebben of per visdag meenemen.
 • Minimummaat voor forel is 30 cm. Minimummaat voor tong is 30 cm.
 • Het is niet toegestaan hengels onbeheerd achter te laten.
 • Alleen electrische verlichting is toegestaan, open vuur en barbeques zijn verboden.
 • Op verzoek van de wedstrijdleiding van HSV Oosterschelde dient men een wedstrijdparcours vrij te maken.
 • Aanwijzigingen van de controleur dienen te worden opgevolgd.
 • In geval van overtreding is de controleur gerechtigd de vispas en de lijst van viswateren in te nemen.
 • Wie zich niet aan bovenstaande regels houdt, wordt geacht zonder vergunning te vissen.(art. 21 visserijwet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *