Vissen in Den Haag

Vissen in Den Haag

Den Haag staat niet alleen bekend om zijn politiek en koninklijke allure, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Den Haag heeft een actieve hengelsportvereniging en dat komt de visser ten goede. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de Laakhaven, het Zuiderpark, het Haagse Bos en de Vliet, is er voor elke visser en vistechniek een ideale stek te vinden.

Het Rijn-Schiekanaal(de Vliet) is een populaire visplek in Den Haag en omstreken. Hier vind je een diversiteit aan vissoorten, waaronder snoekbaars, brasem en voorn. Het Zuiderpark, gelegen in het hart van Den Haag, biedt ook een uitstekende rustige plek om te vissen, met name voor witvissen zoals brasem en voorn.

Naast vissen biedt Den Haag ook tal van andere activiteiten, zoals musea, winkels en restaurants. Het is dus de moeite waard om er een weekendje weg van te maken en te genieten van al het moois dat deze koninklijke stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Den Haag om een fantastische visdag te beleven.

Karpervissen in Den Haag

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Rijn-Schiekanaal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de brede watergangen in Den Haag.

Voor de beginnende karpervissers zijn de parkwateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Den Haag

Den Haag heeft fantastische wateren voor de struinende vissers; de Vliet, recreatiegebied Madestein en de Binckhorsthaven. Genoeg ruimte en ideaal om lekker met kunstaas uit te werpen op snoek.

Liever baars of snoekbaars vangen? Probeer dan tegen de schemering te vissen in de buurt van de insteekhavens of andere onderbrekingen in het Rijn-Schiekanaal. Een dood visje aan een sleepje of een langzaam gevist shadje zullen je wel één of meerdere aanbeten geven.

Witvissen in Den Haag

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok.

Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief!

Den Haag is een fantastische uitvalsbasis voor witvissers! Zowel het Rijn-Schiekanaal als de vijvers in de gemeente zijn prachtige witvisstekken. Ga naar het Rijn-Schiekanaal met de winkle picker en/of feederhengel.

Met name voorn en brasem zijn in de zomermaanden goed te vangen in en om Den Haag.Vis met maden en schraal voer om succesvol te zijn.

 

Visboot huren in Den Haag

Een boot huren? Kies dan voor boot verhuur Haaglanden en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de wateren om Den Haag te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

Het Rijn-Schiekanaal kun je ook met een eigen boot ontdekken. Ga dan lekker vissen met de rubber visboot + elektro

De kanalen van Den Haag zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Vissen in Den Haag

Forel vissen in Den Haag

Forellenkwekerij Zederik is één van de dichtsbijzijnde plekken om te gaan forelvissen in de regio van Den Haag. In Zuid-Holland zijn er weinig plekken om forel te vissen, dus weet jij een kwekerij dichterbij Den Haag?

Laat het ons dan weten in de reacties, wij vullen onze informatie graag aan.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Den Haag

Steurvissen in de regio van Den Haag doe je bij de Zederik, of in Werkendam bij visvijver de Biesbosch. 

Wil je weten wat je nodig hebt voor het vissen op steur? In één van onze blogs leggen wij je uit wat je nodig hebt voor het vissen op een avonturenvijver.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Werkendam.

De beste visstekken van Den Haag: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Den Haag echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zuid-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Den Haag dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de singels en vijvers goede stekken, voor de serieuze karpervissers is het Rijn-Schiekanaal een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Den Haag? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Waar mag je vissen in Den Haag?

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

GEMEENTE ‘S-GRAVENHAGE Haagse Bos:
• Voeren niet toegestaan.
• Vissen op snoek is niet toegestaan.

Openbare vaarwateren Den Haag:

LET OP! Voor alle openbare vaarwateren in Den Haag is het niet toegestaan om vanaf de aanlegsteigers en aanlegplaatsen van rondvaartboten te vissen. Verder geldt er voor de RODE en GROENE zones van bovenstaand kaartje een nachtvisverbod van 2 uur na zonsondergang tot 1 uur voor zonsopgang. Tevens mag er in deze zones niet vanaf bruggen en niet vanuit een aangemeerde/geankerde boot worden gevist.

In de RODE zone mag niet met een werphengel of een vaste hengel langer dan 11 meter worden gevist. In de GROENE zone, de zgn. penviszone, mag alleen aan de overzijde van de woonboten worden gevist met een vaste hengel korter dan 11 meter of een werphengel met een uitgelode dobber waarbij het loodgewicht niet meer dan 5 gram bedraagt. Met werphengels voorzien van andere (lood)montages mag niet worden gevist.

 •  

Lijst van viswateren HSV Den Haag:

Daartoe gemachtigd door de gemeente Den Haag mag houder van deze vergunning vissen met twee hengels in de volgende wateren:

Stadsdeel Loosduinen

 • Bohemen; de volgende wateren in de wijk Bohemen (vanaf de gazons).
  – Aronskelkweg: het water aan de Aronskelkweg.
  – Balsemienlaan: het water aan de Balsemienlaan.
  – Godetiaweg: het water aan de Godetiaweg.
  – Muurbloemweg; tussen Laan van Meerdervoort en Aronskelkweg.
  – Pinksterbloemplein: het water aan het Pinksterbloemplein, de z.g.n. T-vijver. LET OP! het is ALLEEN TOEGESTAAN om hier te vissen TUSSEN 06:00 en 22:00 uur, tevens geldt hier een VOERVERBOD!
 • Waldeck/Nieuw Waldeck:
  – Sloot Aaltje Noordewierstraat/Mozartlaan/Palestrinaweg: uitsluitend te bevissen vanaf de zijde van de straat.
  – Beethovenplantsoen en Beethovenlaan: het water in het Beethovenplantsoen de vijver tussen de Beethovenlaan en de Louis Davidsstraat nabij de Pisuissestraat.
  – Buitentuinen: het water aan de Buitentuinen.
  – Burgemeester Hovylaan: het water langs de Burg. Hovylaan.
  – Kapelaan Meereboerweg: het water langs de Kapelaan Meereboerweg.
  – Louis Armstrongkade: de vijver aan de Louis Armstrongkade.
  – Houtwijk: alle wateren in de wijk Houtwijk (alleen vanaf de vissteigers, speelplateau en kort gemaaide graskanten).
  – Kraayenstein: alle wateren in de wijk Kraayenstein (alleen vanaf de gazons, vissteigers en speelplateaus). Loosduinen
  – Loosduinse Hoofdstraat/ Ockenburgstraat het water op de hoek van de Ockenburghstraat en de Loosduinse Hoofdstraat.
  – Ockenburgh Buitenplaats: het water in de buitenplaats Ockenburgh, uitsluitend nabij ingang Monsterseweg.
  – Ockenburgh recreatiegebied: het water in het recreatiegebied Ockenburgh, (alleen vanaf de gazons).
  – Loosduinsevaart: langs de Oude Haagweg.
  – De Poeldijkse vaart vanaf het hoekpunt Ockenburghstraat/Lozerlaan te Loosduinen/Den Haag vanaf de brug over de Wennetjessloot tot aan de Gantelbrug te Poeldijk.
 • Recreatiegebied Madestein
  – Oostmadepolder en Zwartepolder, dit is inclusief de recreatieplassen en verbindende sloten in Madestein (met uitzondering van de oevers van het Heempark, van het complex School- en kindertuinen en de terreinen van de stadsboerderij).
  – Het Heemraadswater lopende vanuit het noordwesten gerekend vanaf de Madepolderweg te Den Haag naar de Boomawetering.
  – Vroondaal: Alleen vanaf de gazons aan de kant van de Madesteinweg. Vanaf de graskant langs de Gravin Margarethalaan, dus niet vanuit de aangeplante struiken en gazons. Door bewoners vanaf hun eigen grond. LET OP! het is ALLEEN TOEGESTAAN om hier te vissen TUSSEN 06:00 en 22:00 uur met uitzondering van de zgn. Kassensloot tussen de Oorberlaan en de Oostmadeweg waar wel buiten deze uren mag worden gevist.

  PILOT LOODVRIJ VISSEN MADESTEIN IN VOORBEREIDING Sportvisserij Nederland werkt samen met de Rijksoverheid, Natuurmonumenten, de Unie van Waterschappen en Dibevo aan de Green Deal Sportvisserij Loodvrij. Dit is een gezamenlijk programma dat als doel heeft het loodgebruik in de hengelsport te stoppen. Eén van de pijlers uit deze Green Deal is het instellen van pilotgebieden waar loodvrij vissen wordt gestimuleerd. GHV / Groene Hart zal in 2022 met een pilot voor het recreatiegebied Madestein starten om het gebruik van lood bij het vissen te beperken. Wanneer, waar en hoe deze pilot in Madestein van start gaat, zal tijdig via onze website en andere media bekend worden gemaakt.

 •  

Stadsdeel Haagse Hout
– Bunkerbos: het water in het plantsoen, het zgn. “Bunkerbos”, tussen de Van der Houvenstraat en de bebouwing aan de Oostduinlaan
– Carel Reinierszkade: het water langs de Carel Reinierszkade tussen de Bezuidenhoutseweg en de Vlaskamp (alleen vanaf de speelweide).
– Else Mauhslaan/pad: het water langs de Else Mauhslaan en het Else Mauhspad.
– Fritz Hirschpad: het water aan het Fritz Hirschpad (alleen aan de zijde van het pad).
– Hofzichtlaan: het water langs de Hofzichtlaan tussen de Hongarenburg en de Hoogwerflaan.
– Horst De: het water aan het wijkpark De Horst (alleen vanaf de speelweide).
– Houvenstraat van der: het water in het plantsoen tussen de Van der Houvenstraat en de bebouwing aan de Oostduinlaan.
– Isabellaland: de vijver aan het Isabellaland, de sloot aan het Isabellaland (Wassenaarse zijde).
– Norenburg: het water langs de Norenburg.
– Ridderlaan: de sloot aan de Ridderlaan (alleen vanaf het plateau).
– Robijnhorst: de vijvers aan de Robijnhorst.
– De Schenk: (het water langs de Schenkkade) tussen de Prinses Beatrixlaan en de laan van Nieuw Oost Indië en vanaf de Reigersbergenweg tot de Hofzichtlaan (op beide gedeelten vanaf de straatzijde).
– Theo Mann-Bouwmeesterpad: het water aan het Theo MannBouwmeesterpad (alleen aan de zijde van het pad).
– De Vlaskamp: de vijvers aan de Vlaskamp.
– Wassenaarsesloot: het water langs de Wassenaarseweg, tussen de overkluizing bij de Raamweg en de Oostduinlaan.

Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg

– Water tussen Achterlijn en Arenastraat: van Kampioensingel tot Golfbaan aan zijde voetpad.
– Lisdoddeveld/Spireaveld: het water aan het Lisdoddeveld/Spireaveld.
– IJseendsingel/Nonnetjessingel: het water aan de IJseendsingel/ Nonnetjessingel uitgezonderd het IJseendplein.
– Smientstraat: het water aan de Smientstraat (alleen vanaf de steiger).
– Pijlstaartsingel: het water aan de Pijlstaartsingel uitgezonderd het Pijlstaartplein.
– Parelduikersingel: het water aan de Parelduikersingel uitgezonderd de eilandjes.
-Visdiefjesstraat/lJsduikerstraat: het water aan de Visdiefjesstraat/ lJsduikerstraat (alleen vanaf de steiger).
– Pleviersingel: het water aan de Pleviersingel uitgezonderd het Papegaaiduikerplein.
– Meerkoetsingel: het water aan de Meerkoetsingel.
– Meivliegsingel: het water aan de Meivliegsingel.
– Aalscholveroever: het water aan de Aalscholveroever tot aan de Zilverreigerstraat.
– Zaagjessingel/Mosselsingel/ Libellesingel: het water aan de Zaagjessingel/Mosselsingel/Libellesingel alleen aan de zijde van het fietspad.
– Goudkarpersingel: het water aan de Goudkarpersingel.
– Spiegelkarpersingel: het water aan de Spiegelkarpersingel.
– Donau: het water aan de Donau.
– Ypenburgse Boslaan: het water aan de Ypenburgse Boslaan ook aan de zijde van de Blauwe Reigersingel/Torenvalklaan.
– Singel: het water aan de Singel ook aan de zijde van de Bleriotlaan/ Ballangeelaan/Bieremalaan.
– Rijswijkse Waterweg: het water aan de Rijswijkse Waterweg zijde fietskant/wegkant geen beperkingen. Aan de zijde van de woningen mag er alleen vanaf de steigers worden gevist, maar alleen tussen 07:00 en 21:00 uur.
– De Blauwe Loper: niet vanaf zijde waterspeelplaats/voetbalkooi/ zwemstrandje en niet vanaf de eilanden.
– Bitterzoetpad: het water aan het Bitterzoetpad ook zijde Brassershoutweg. Niet rondom de voetbalkooi.
– Veenbespad: het water aan het Veenbespad. Ook zijde Brassershoutweg.
– Ypenburgse Bosplas: Er mag in de Bosplas alleen worden gevist tussen zonsop- en ondergang, maar nooit voor 07.00 uur ‘s ochtends en nooit na 21.00 uur ‘s avonds.
– Rijswijkse Landingslaan: het water langs de Rijswijkse Landingslaan.
– Nootdorpse Landingslaan: het water langs de Nootdorpse Landingslaan.
– Oude Polderweg: het water langs de Oude Polderweg.
– Bob Oosthoeklaan: het water aan de Bob Oosthoeklaan niet aan de zijde van Gerard Doggerlaan.
– Gorterlaan: het water aan de Gorterlaan niet aan de zijde van de Van der Stolklaan.
– Klaverveld: het water rondom het evenementen terrein.
– Tedingerbroekplas: het water van de Tedingerbroekplas, kopse kant vanaf de steiger met de overkapping (kant van de A4) en langs het fietspad.Betreden van de steiger is op eigen risico. Op de steiger is het verboden tenten of paraplu’s te plaatsen. LET OP! VERBODEN TE VISSEN vanaf de oeverkant langs TNO en de oostelijke kopse kant (kant Ypenburgse Boslaan).
– Goowetering: de Goowetering (in nieuwe kaarten ook wel Molensloot genoemd) vanaf de Tedingerbroekplas tot aan de A12
– Het Kanaal vanaf de Goowetering tot aan de Veenweg (loopt voor een deel langs de Goolandweg)
– Fregatsingel: het water langs de Fregatsingel.
– Fluitschiplaan; het water langs de achterzijde van de Fluitschiplaan.
– Spoorlaan-Guldenpad: het water langs de Spoorlaan en het Guldenpad.
– Windjammersingel: het water langs de Windjammersingel.
– Oeverwallaan: plas naast Oeverwallaan 105. Alleen vanaf de groenstrook zijde Oeverwallaan.
– Kiekendiefstraat: het water tussen de Kiekendiefstraat en Bartholomeuslaan.
– Anthony Fokkersingel: het water langs de Anthony Fokkersingel alleen vanaf de evenzijde.
– Scholekstersingel: het water aan de Scholekstersingel niet zijde Sperwersingel.
– Karekietsingel: het water karekietsingel niet zijde Gruttosingel.
– Van Oudheusdenlaan: het water langs de Van Oudheusdelaan.
– Warnaarslaan: het water langs langs de Warnaarslaan.
– Zwaluwsingel: het water langs de Zwaluwsingel.
– Laan van Hoornwijck: het water langs de Laan van Hoornwijck.
– Henricuskade: het water lang de Henricuskade.
– Graskarpersingel: het water langs de Graskarpersingel.
– Kokkelsingel: het water langs de Kokkelsingel.
– Barbeeldam: het water langs de Barbeeldam.
– Rietvoornvijver/ Zalmforelvijver: het water aan de Rietvoornvijver en Zalmforelvijver.
– Forelvijver/Ruisvoornvijver: het water aan de Forelvijver en Ruisvoornvijver.
– Regenboogforelvijver/ Kopvoorvijver: Het water aan Regenboog en de Kopvoornvijver.
-Bootmansingel/ snoekbaarssingel: het water aan de Bootmans en Snoekbaarssingel.
– Alikruiksingel/Baarsingel: het water aan de Alikruik en Baarssingel.
– Nautilussingel/ Stekelbaarsingel: het water aan de Nautilus- en Stekelbaarssingel.
– Taag: het water langs de Taag.
– Tiber: het water langs de Tiber.
– Loire: het water langs de Loire inclusief water langs sportveld.
– Oude Middenweg: het water langs de Oude Middenweg.
– Watervogelstraat: het water tussen Watervogelstraat en Houtkade.
– Houtkade/Waterleliekade: Het water langs de Houtkade en Waterleliekade.
– Houtkade: het water tussen Houtkade en Krabbescheerkade.
– Veenweg: de Veenwegwetering vanaf de Kostverlorenweg tot aan de A12.
– Wolga: het water langs de Wolga.
– Kampioenssingel: het water langs de Kampioenssingel.
– Sportsingel: het water lang de Sportsingel.
– Ciceropad: het water langs het Ciceropad.
– Socrateslaan: het water langs de Socrateslaan.
– Zoetermeerse Rijweg: het water langs de Zoetermeerse Rijweg tussen de Oude Middenweg en de Vaz Diasdreef.
– Hartschelpsingel: het water aan de Hartschelpsingel, alleen zijde woningen.
– Gele Lis: het water aan de Gele Lis, ter hoogte van huisnr. 188.
– Henk Kompagnelaan: het water aan de Henk Kompagnelaan.
– Pijlkruidveld: Het water langs het Pijlkruidveld tegenover de flats van Kattenstaardveld en Klaproosveld.
– Vrouw Avenweg: het water langs de Vrouw Avenweg tussen de Veenweg en Zijdepolderstraat.
– Poelpolderstraat: het water langs de Poelpolderstraat tussen Vrouw Avenweg en Poelpolderstraat nummer 54.
– Bellemeerstraat/ Bergermeerstraat: het water langs de Bellemeerstraat en Bergermeerstraat tussen Beemsterhof en Molenpolderstraat.
– Nieuweveensepad: Het water langs het Nieuweveensepad tussen de Veenweg en de A4, en het gedeelte van het water parallel aan de A4 tussen Nieuweveensepad en de onderdoorgang van het water onder de A4.
– De Goo Wetering ten noorden van de A4 tussen het Nieuweveensepad tot aan het spoorwegemplacement.
– Kansjesmolensloot: het water langs het Molenslootpad gelegen in de Vlietzoom lopende vanaf de Jan Thijssenweg aan de Vliet tot aan de Laan van ’s Gravenmade en het deel tot aan de A4.
– Molenvlietpark: de waterberging in het Molenvlietpark gelegen in de Vlietzoom tussen het Molenslootpad, Familiepark Drievliet en de Laan van ’s Gravenmade. LET OP! In het Molenvlietpark geldt een NACHTVISVERBOD tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang.Tevens is het NIET toegestaan om te vissen vanaf de loopvlonders en bruggen. Verder is het VERBODEN TE VISSEN IN DE VISPAAIPLAATS gelegen tussen het Molenslootpad en het park.

 • Stadsdeel Centrum

  – Stadsgrachten.

  Stadsdeel Laak

  – Binckhorsthaven: het water aan de Binckhorsthaven
  – Laakhaven: Het water aan de Laakhaven
  – Paets van Troostwijkstraat: het water aan de Paets van Troostwijkstraat (alleen vanaf de gazons).
  – Sinjeur Semeynsweg: het water aan de Sinjeur Semeynsweg (alleen vanaf de gazons).
  – Trekvliet De: het water de Trekvliet vanaf de Trekvlietbrug aan de Neherkade tot aan het Rijn-Schiekanaal (fietsersbrug bij Drievliet).

  Stadsdeel Escamp
  (waaronder Wateringseveld) Escamp
  – Assumburgweg: het water langs de Assumburgweg (alleen vanaf de gazons).
  – De Beek: (d.i. het water langs de Moerweg echter alleen tussen de Melis Stokelaan en het Erasmusplein).
  – Dedemsvaartweg: het water langs de Dedemsvaartweg tussen de Meppelweg en de Erasmusweg (alleen de zijde van de Dedemsvaartweg).
  – Bouwlustlaan: het water aan de Bouwlustlaan.
  – Drakensteinweg: het water aan de Drakensteinweg/Geysterenweg (alleen vanaf gazons).
  – De Lannoystraat: het water aan de Lannoystraat (alleen vanaf de gazons).
  -Eindstede: het water aan de Eindstede (alleen vanaf het bestaande pad).
  – Enschedelaan: het water aan de Enschedelaan (alleen vanaf de gazons).
  – Veenendaalkade: het water aan de Veenendaalkade. LET OP! Langs de Veenendaalkade mag alleen vanaf de overzijde van de woonboten worden gevist. In deze zgn. penviszone mag alleen worden gevist met een hengel met opwindmechanisme (werphengel) die voorzien is van een uitgelode dobber waarbij het loodge-wicht niet meer dan 5 gram bedraagt. Met werphengels voorzien van andere (lood)montages mag niet worden gevist. Het is hier verboden te vissen met een vaste hengel langer dan 11 meter. Tevens geldt hier een NACHTVISVERBOD tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang. En er mag in dit gedeelte niet vanaf de bruggen of vanuit een aangemeerde/geankerde boot worden gevist anders dan door de woonbootbewoners die in het bezit zijn van een geldige VISpas.
  – De Gaarde: het water aan de Gaarde.
  – Genemuidenstraat: het water aan de Genemuidenstraat, tussen Dedemsvaartweg en brug tegenover Hoogeveenlaan (alleen vanaf de gazons). Het water aan de Genemuidenstraat, tussen Leyweg en brug tegenover Maartensdijklaan (alleen vanaf de gazons).
  – Gramsbergenlaan: het water aan de Gramsbergenlaan (alleen vanaf de gazons).
  – Guntersteinweg: het water aan de Guntersteinweg, tussen de Middachtenweg en de Geysterenweg (alleen vanaf gazons).
  – Kenenburgstraat; vijvers aan de Kenenburgstraat. Niet toegestaan vanaf oevers rond de flat.
  – Hengelolaan: het water aan de Hengelolaan.
  – Hoogeveenlaan: het water aan de Hoogeveenlaan (alleen vanaf de gazons).
  – Korte Laak De: De Korte Laak, het water langs de Erasmusweg vanaf het Erasmusplein tot de gemeentegrens (alleen vanaf de paden).
  – De Laak: De Laak, het water langs de Erasmusweg van het begin van die weg – lage huisnummering tot het Erasmusplein (alleen vanaf de gazons en de paden).
  – Laakkanaal (Soestdijksekade) tussen Fruitweg en het Soestdijkseplein. LET OP! Tussen de Fruitweg en het Soestdijkseplein mag alleen vanaf de overzijde van de woonboten (Soestdijksekade, zijde voetpad/ groenstrook) worden gevist. Het is hier verboden te vissen met een hengel met opwindmechanisme (werphengel) en/of met een vaste hengel langer dan 11 meter. Tevens geldt hier een NACHTVISVERBOD tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang. En er mag in dit gedeelte niet vanaf de bruggen of vanuit een aangemeerde/ geankerde boot worden gevist anders dan door de woonbootbewoners die in het bezit zijn van een geldige VISpas.
  – Laakkanaal (Soestdijksekade) tussen het Soestdijkseplein en de Loosduinsekade. LET OP! Tussen het Soestdijkseplein en de Loosduinsekade mag alleen vanaf de overzijde van de woonboten worden gevist. In deze zgn. penviszone mag alleen worden gevist met een hengel met opwindmechanisme (werphengel) die voorzien is van een uitgelode dobber waarbij het loodgewicht niet meer dan 5 gram bedraagt. Met werphengels voorzien van andere (lood)montages mag niet worden gevist. Het is hier verboden te vissen met een vaste hengel langer dan 11 meter. Tevens geldt hier een NACHTVISVERBOD tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang. En er mag in dit gedeelte niet vanuit een aangemeerde/geankerde boot worden gevist anders dan door de woonbootbewoners die in het bezit zijn van een geldige VISpas en een ligplaatsvergunning voor een woonschip uitgegeven door de gemeente Den Haag.
  – Lange Laak De of De Beek: het water langs de Moerweg, echter alleen tussen de Melis Stokelaan en Erasmusplein.
  – Loosduinsevaart.
  – Constance Gelderblomlaan: het water langs de Constance Gelderblomlaan vanaf huisnr. 19 tot tegenover huisnr. 42.
  – Lozerlaan: het water langs de Lozerlaan tussen de Loosduinse Hoofdstraat en de Erasmusweg.
  – Maartensdijklaan: het water aan de Maartensdijklaan, tussen Meppelweg en de Genemuidenstraat (alleen vanaf de gazons).
  – Meppelweg: Noordzijde – het water aan de Meppelweg (te bevissen vanaf de openbare weg). Zuidzijde – het water aan de Meppelweg, tussen de Vossenrade en de volkstuinen, en langs de volkstuinen tot de Dedemsvaartweg.
  – Melis Stokelaan: het water langs de Melis Stokelaan tussen de Loevesteinlaan en de Beresteinlaan (alleen vanaf de gazons).
  – Middachtenweg: het water langs de Middachtenweg (alleen vanaf de zijde langs het voetpad en alleen vanaf het gazon).
  – Parkzijde: het water aan de Parkzijde.
  – Rhijnvis Feithlaan: het water aan de Rhijnvis Feithlaan (alleen vanaf de gazons).
  – Schuttersdreef: het water aan de Schuttersdreef.
  – Stede De: het water langs de Stede.
  – Steenwijklaan: het water aan de Steenwijklaan (alleen vanaf de gazons).
  – Tesselschadelaan: het water aan de Tesselschadelaan (alleen vanaf de gazons).
  – Veldzicht: het water achter de bebouwing aan het Veldzicht.
  – De Uithof: het water van de verbrede Wennetjessloot, in het recreatiegebied De Uithof (alleen vanaf de vissteigers en vanaf de niet achter rietkragen gelegen graskanten). Het evenwijdig met de Lozerlaan liggende water in het recreatiegebied De Uithof tussen de flat met de cirkel en de flat met het vierkant (alleen vanaf de Lozerlaanzijde). De vijver in het recreatiegebied De Uithof, nabij de Jaap Edenweg.
  – Zweelostraat: het water aan de Zweelostraat (alleen vanaf de gazons).
  – Zuiderpark: de vijvers in het Zuiderpark (alleen vanaf de gazons van de drie grote speelweiden, vanaf het gazon langs zijde Rosarium, vanaf het gazon en de plateaus tussen Rosarium/bloementuin; en vanaf het gazon langs zijde bloementuin), inclusief de zgn. Karpervijver. Wateringseveld LET OP! HET TIJDELIJK BEWAREN VAN VIS IS IN STADSDEEL WATERINGSEVELD NIET TOEGESTAAN.
  – Vuurjuffersingel: het water langs de Vuurjuffersingel.
  – Athenesingel: het water langs de Athenesingel, het is verboden binnen een straal van 10 meter van het appartementen gebouw te vissen of zich op te houden.
  – Praagsingel langs het Hemelwater: het water langs de Praagsingel, het is verboden binnen een straal van 10 meter van het appartementen gebouw te vissen of zich op te houden.
  – Praagsingel tussen Noordland en Middenweg: het water langs dit gedeelte van de Praagsingel; LET OP! het is ALLEEN TOEGESTAAN om hier te vissen TUSSEN 06:00 en 22:00 uur. – Aanwezige eilanden (Vuur- t/m Noordland) vissen vanaf steigers alleen door bewoners van eilanden LET OP! Het vissen vanaf bruggen is in het gebied van de eilanden NIET toegestaan. – LET OP! VERBODEN TE VISSEN VANAF DE OEVERZIJDE VAN HET NATUURTHEATER. Dit is de ecologische groenzone tussen de stadsboerderij en de Middenweg en het water langs de Waterbiesweg en ligt onderaan de dijk waarover het fietspad van de Rijner Wateringkade loopt.
  – Bovendijk: het water langs de Bovendijk.
  – Moskousingel: het water langs de Moskousingel.
  – Waterkersvijver: het water langs de Waterkersvijver.
  – Waterbiesweg: het water langs de Waterbiesweg. Vissen is alleen toegestaan vanaf de zijde van de bebouwing. Vissen aan de overzijde van de Waterbiesweg in de ecologische zone is NIET toegestaan.
  – Londensingel: het water langs de Londensingel.
  – Henri ter Hallstraat: het water langs de Henri ter Hallstraat.
  – Guido de Moorstraat: het water langs de Guido de Moorstraat.
  – Eduard Verkadelaan: het water langs de Eduard Verkadelaan.
  – Middenweg: het water langs de Middenweg, tussen Laan van Wateringse Veld en T. Mandersstraat.
  – Stavangerstraat: het water langs de Stavangerstraat, alleen door bewoners vanuit de tuinen.
  – San Franciscosingel: het water langs de San Franciscosingel.
  – Laan van Wateringseveld: het water langs de Laan van Wateringseveld.
  – Meierijlaan: het water langs beide zijden van de Meierijlaan.
  – Liemerssingel: het water langs de Liemerssingel.
  – De vijvers langs de Ellertsveldlaan, rondom de Maria Montessorischool.
  – Parkwater tussen Zuidenveldlaan en Keukenhoflaan
  – Parkwater langs de Santiagosingel.
  – Water langs Mexicosingel, alleen met vaste hengel i.v.m. aanwezigheid kassen.
  – Parkwater langs het Baroniepad.
  – New Yorksingel alleen met vaste hengel i.v.m. aanwezigheid kassen en woningen.
  – Bostonsingel aan de huizenkant.
  – Havannasingel aan de huizenkant.
  – Water langs/ rondom Simon Vestdijkstraat.
  – Water langs de Menno ter Braakstraat.
  – Fivelingosingel: het water langs de Fivelosingel.
  – Kennemerlandsingel: het water langs de Kennemerlandsingel.
  – Ellertsveldlaan: het water langs de Ellertsveldlaan.
  – Zevenwoudenlaan:het water langs de Zevenwoudenlaan.
  – Tomatensingel: het water langs de Tomatensingel. 

Den Haag – Rijswijk – Leidschendam

1. Het water de Strijp vanaf de Loevesteinlaan/Erasmusweg te Den Haag tot aan het verlengde van de Sir Winston Churchilllaan in de verbinding van Rijswijk naar Wateringen. Op machtiging van de Algemeene Zuidhollandse Hengelaars Bond (AZHB) voor het vissen met twee hengels. Er geldt een algeheel meeneemverbod voor vis.

2. Het gedeelte Rijn/Schiekanaal (Voorburgse Vliet en Leidse Vliet) vanaf de Fietsersbrug Drievliet (Nieuwe Tolbrug) te Voorburg tot aan de Lammenbrug te Leiden vervolgens linksaf tot het eindpunt in Leiden.

LET OP! Looprecht is inbegrepen voor zover het betreft de openbare wegen en paden. Vergunninghouder dient rekening te houden met het door de houdster van het visrecht, de AZHB gevoerde beheer, w.o. mede te verstaan het houden van viswedstrijden. Viswedstrijden dienen vooraf de schriftelijke goedkeuring te hebben verkregen van de AZHB (azhb.nl).

Den Haag – Wassenaar

– Oosterbeek: de vijvers van het park Oosterbeek (alleen vanaf de gazons).
– Park Clingendael en de Tankgracht langs het park incl. het deel tussen de Benoordenhoutseweg en Van Brienenlaan aan de zijde van de sportvelden langs het rijwielpad.

Stadsdeel Segbroek

 • Afvoerkanaal: (verversingskanaal) met dien verstande, dat tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan vanaf de zijde Suezkade niet met een hengel met opwindmechanisme (werphengel) en/of met een vaste hengel langer dan 11 meter mag worden gevist, en het is verboden te vissen vanaf de zijde Conradkade tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan. – Buizerdlaan: het water aan de Buizerdlaan (alleen vanaf de gazons).
 • Ranonkelstraat.
 • Rode Kruisplantsoen: het water in het Rode Kruisplantsoen, tussen de Segbroeklaan en de Rode Kruislaan en tussen de Fahrenheitstraat en voetbrug tegenover de leplaan met uitzondering vanaf de gazons voor het Rode Kruis Ziekenhuis. – Sportlaan: het water aan de Sportlaan, tussen de Segbroeklaan (Kwartellaan) en de Savornin Lohmanlaan (alleen vanaf de gazons).
 • Stokroosstraat: het water rondom het Stokroosveld (alleen vanaf het wandelpad).
 • Mient: het water langs de Mient, tussen de Valkenboskade en de Kamperfoeliestraat (alleen vanaf het wandelpad aan de zuidzijde). 
 • Loosduinsevaart.

Stadsdeel Scheveningen

 • Afvoerkanaal: (verversingskanaal) LET OP! Tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan mag alleen vanaf de overzijde van de woonboten (Suezkade) worden gevist. Het is hier verboden te vissen met een hengel met opwindmechanisme (werphengel) en/of met een vaste hengel langer dan 11 meter. Tevens geldt hier een NACHTVISVERBOD tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang. En er mag in deze zones niet vanaf de bruggen en vanuit een aangemeerde/geankerde boot worden gevist anders dan door de woonbootbewoners die in het bezit zijn van een geldige VISpas.
 • Cremerweg: het water langs de Cremerweg (alleen vanaf de gazons).
 • Het Kanaal.
 • Nieuwe Duinweg: het water langs de Nieuwe Duinweg (alleen vanaf de gazons).
 • Stadhoudersplantsoen: de vijvers in het Stadhoudersplantsoen, tussen de Johan de Wittlaan en de 2e Sweelinckstraat (alleen vanaf de gazons aan beide zijden).
 • Waterpartij: de zgn. Waterpartij in de Scheveningse bosjes (alleen vanaf de voetpaden en gazons).
 • Westbroekpark: de vijvers in het Westbroekpark, alleen vanaf de gazons van de speelweide, met uitzondering vanaf de gazons in het Rosarium.
 • De wijk Zorgvliet: het water in de wijk Zorgvliet, vanaf het plantsoen aan de Groot Hertoginnelaan en het wandelpad tussen de Stadhouderslaan en de Alexander Gogelweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *