Vissen in Gorinchem

Vissen in Gorinchem

Gorinchem staat niet alleen bekend om zijn historische vesting en gezellige binnenstad, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de Merwede, de Linge en diverse singels in de woonwijken, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

De Boven-Merwede is een populaire visplek in Gorinchem en omstreken. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoekbaars, brasem en karper. 

En als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan is de Linge de moeite waard om te verkennen.

Naast vissen biedt Gorinchem ook tal van andere activiteiten, zoals wandelen over de stadsmuren, een bezoek aan de molen of een rondvaart over de rivier. Maak er dus gerust een dagje weg van en geniet van al het moois dat deze historische stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Gorinchem voor een geweldige vissessie.

Karpervissen in Gorinchem

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Merwedekanaal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de kanalen in Gorinchem.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Gorinchem

De Merwede, het Merwedekanaal en de vele watergangen zijn bij uitstek geschikt om te roofvissen in Gorinchem. Naast snoek kun je er ook goed vissen op baars en snoekbaars.

Hoewel de visvangst per dag enorm verschilt, is het vooral een paradijs voor roofvissers. Hier kun je vrijwel alle technieken toepassen, zoals werpend vissen, verticalen en dropshotten. De meest voorkomende vangsten zijn baars en snoekbaars, maar je hebt altijd kans op roofblei en snoek.

Zelfs meerval wordt regelmatig gevangen, waarbij de meeste exemplaren ongeveer een meter lang zijn, maar er zijn ook uitschieters te vinden.

Forel vissen in Gorinchem

Temidden van de fruitboomgaarden liggen de drie forellenvijvers ‘t Groenewoud waar je een heerlijk dagje kunt vissen. In deze forelvijvers kun je vissen op zalmforel en regenboogforel. Iedereen die komt kan kiezen uit één van de drie forelvijvers. Wanneer je met een groep wilt forelvissen is het ook mogelijk om één van de vijvers af te huren.

Forelvissen is voor iedereen een leuke bezigheid en een leuk dagje uit. Je hoeft geen geoefende forelvisser te zijn om forel te vangen. Je kunt bij deze vijvers hengels huren en aas kopen.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Visboot huren in Gorinchem

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Gorinchem en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De Linge en het Merwedekanaal kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De Linge en het Merwedekanaal zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Witvissen in Gorinchem

De Merwede is veruit favoriet bij brasem, winde en barbeelvissers. De sterke vissen zijn goed te vangen met de feederhengel en in de zomer is het erg fijn vertoeven aan de Merwede. De vijvers, kanalen en weteringen zijn ook erg geschikt voor witvissen. Zowel met de vaste stok als winkle picker is er een leuke dag te beleven. 

Ga je specifiek voor zeelt op pad? Probeer dan eens de Linge, met wormen of mais als aas maak je goed kans. Misschien is de method feeder wel de leukste hengel om ze aan te vangen.

Steur vissen in Gorinchem

Visvijver de Biesbosch is the place to be voor grote steuren en grote meervallen. De visvijvers hebben een goed visbestand en hengelhuur is mogelijk. Ook aas en basismaterialen zijn te koop voor dagjes vissers. Het grote voordeel, je kunt hier zonder visvergunning terecht.

Weten wat je nodig hebt? Lees dat hier in Catch & Release avonturenvijvers, dit heb je nodig.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Werkendam.

De beste visstekken van Gorinchem: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Gorinchem echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zuid-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Gorinchem dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de kanalen en de Merwede goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn de Merwede en de Linge een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Gorinchem? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Waar mag je vissen in Gorinchem?

Lijst van viswateren HSV Gorinchem:

 • Singel gelegen tussen de Kleine en Grote Schelluinsekade
 • De twee visputten aan de Hoogbloklandseweg 6a te Hoogblokland (HSV ’t Stekelbaarsje te Arkel) Voorwaarden:
  • Wedstrijden kunnen alleen georganiseerd met toestemming van de vereniging.

  • Tijdens wedstrijden van ‘t Stekelbaarsje zijn de putten voor gastvissers gesloten. (zie website van de vereniging)

  • Nachtvissen verboden.

  • Zinkvissen verboden en leefnet verboden.

  • Grote put: Vissers met een VISpas anders dan die van HSV ‘t Stekelbaarsje mogen alleen vissen met een vaste hengel van ten hoogste 11,5 m lang.

  • Kleine put: Vissers met een VISpas anders dan die van HSV ‘t Stekelbaarsje mogen alleen vissen met (werp)hengel voorzien van een dobber, waarbij hengel + gebruikt tuig samen maximaal 10 m lang zijn.

  • Weerhaakloze haak is voor iedereen verplicht, onthaakmat aanbevolen.

 • De sloten aan weerszijden van Rijksweg 15 onder Vuren, Herwijnen, Gellicum en Deil, tussen km 79 en km 113 zijnde vanaf de Linge tot Rijksweg 2.
  Ministerie van Economische Zaken

HSV Gorinchem:
Alle tot de gemeente Gorinchem behorende watergangen, singels en sierwateren – voor zover deze vanaf de openbare weg te bereiken zijn – met uitzondering van het Dalemse Wiel, de Lingehaven, de waterpartij Lindelaantje en de Vliet, de Schelluinsevliet vanaf de spoorwegovergang Banneweg tot aan het viaduct van de Rijksweg over de Bataafskade, het Zwanenwater, het Paardenwater, het privéwiel fam.van Vliet, het grote Wiel en het kleine Wiel.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Men mag 1 snoek in het bezit te hebben
 • Het is verboden om te vissen vanaf bruggen, stuwen of gemalen en in sluiskolken.

 

Let op:

 • Looprecht voor het Merwedekanaal westzijde vanaf km 14.750, Bazelbrug tot
  km 17.350, terrein Beton Arkel met uitzondering van het terrein van de fa. Van Kessel en vanaf km 18.300, opslagterrein RWS te Arkel, tot landtong in
  Merwedekanaal Gorinchem.
 • Merwedekanaal/ Zederikkanaal in gemeente Arkel aan de oostzijde van
  km 14.500 (Bazelbrug) tot km 18.950, Dam te Arkel.
 • Merwedekanaal oostzijde van km 18250 (Rijksstraatwegbrug Arkel)
  tot km 23.000 (= Grote Sluis Gorinchem).
 • Merwedekanaal westzijde, de oostkant van de landtong te Gorinchem;
 • Vanaf de Meerkerksebrug tot de afsluitboom (tegenover het gemaal de Wildt,
  uitlaat De Huibert).

  Nachtverblijf toegestaan voor zover gelegen binnen de gemeente Gorinchem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *