Vissen in Gouda

Vissen in Gouda

Gouda staat niet alleen bekend om zijn kaas en stroopwafels, maar ook om zijn uitstekende vismogelijkheden. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de Gouwe, de Hollandse IJssel en de Reeuwijkse Plassen, is er voor iedere vistechniek een goede stek te vinden.

De Gouwe is een geweldige visplek in Gouda en omstreken. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoekbaars, brasem en karper. De Hollandse IJssel stroomt langs Gouda richting Rotterdam en is ook een populaire plek om te vissen in Zuid-Holland. En als je op zoek bent naar een rustige plek om te vissen, dan is de Reeuwijkse polder ook de moeite waard om te verkennen. Dit natuurgebied is erg populair bij vissers in de regio.

Naast vissen biedt Gouda ook tal van andere activiteiten, zoals een bezoek aan de historische binnenstad, een rondvaart over de grachten of een bezoek aan een kaasboerderij. Maak er dus gerust een dagje weg van en geniet van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, er zijn genoeg mogelijkheden in Gouda om een succesvolle visdag te beleven.

Karpervissen in Gouda

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de Hollandsche IJssel.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Gouda

De Hollandsche IJssel en Gouwe zijn bij uitstek geschikt om te roofvissen in Gouda. Naast snoek kun je er ook goed vissen op baars en snoekbaars.

Voor snoekbaars vis je met klein kunstaas op de Hollandsche IJssel en zorg dat je kunstaas goed contact maakt met de bodem. Vaak is een 14-18-21 gram loodkop genoeg om scherp te kunnen vissen. Stroomt het harder dan 21 gram dan heeft dit automatisch invloed op je vangsten. Voor baars en snoek vis je het beste met kunstaas op de Gouwe of in de polder wateren rondom Gouda.

Vissen in Gouda

Witvissen in Gouda

De Gouwe en het Gouwekanaal zijn een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Gouwe is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Gouda zijn de Reeuwijkse Plassen. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of method feeder, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Visboot huren in Gouda

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Gouda en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Meerkoet” in Bodegraven en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Oude Rijn te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De Oude Rijn, de Gouwe en de Reeuwijkse Plassen kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De kanalen in Gouda zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Forel vissen in Gouda

Forelvissen in Gouda doe je bij de Zederik. Deze forellen zijn van extreem hoge kwaliteit mede vanwege de huisregels.

De forellen in de Meerkerkse kwekerij zwemmen in uitzonderlijk schoon water. Er wordt geen kunstaas en Powerbait gebruikt waardoor het water vervuild zou kunnen raken.

De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers, je vangt dus forellen met een gemiddeld gewicht tussen de 350 en 450 gram! Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Steur vissen in Gouda

Steurvissen in Gouda doe je in de regio bij Visvijver de Biesbosch. Op nog geen uurtje rijden vang je de mooiste steuren, karpers en meervallen. Visvijver de Biesbosch is heerlijk rustig gelegen midden in Nationaal park de Brabantse Biesbosch.

Zowel hengelhuur als het vissen met eigen hengel is mogelijk. Ga je een dagje met vriendin vissen of begin je net? Geen probleem, wij geven ook vistips, lees; steurvissen voor beginners.

De beste visstekken van Gouda: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Gouda echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zuid-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Gouda dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de polderwateren en de singels goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Reeuwijkse Plassen en de Hollandsche IJssel een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Gouda? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Waar mag je vissen in Gouda?

Lijst van viswateren HSV Gouda:

  • Goudse Hout Er mag niet worden gevist in het riet en langs de op het kaartje aangegeven oevers van het water.

Vissen in Gouda - Sportvisbrigade.nl

Voorwaarden en bepalingen:

Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Sportvisbrigade.nl

Sportvisbrigade.nl wordt gedreven door de simpele overtuiging dat de prachtige hobby vissen bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *