IJsvrij houden van hengelogen

IJsvrij houden van hengelogen

Het vissen in de winter gaat gepaard met koude temperaturen en het aan vriezen van vocht. Met de juiste aanpassingen houdt jij je hengelogen ijsvrij en vis jij lekker de winter door.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Houdt je hengelogen ijsvrij met:

1. Vaseline

Verwarm thuis wat vaseline en kwast je feederhengel en geleideogen hiermee in. Hierdoor heeft vocht geen kans en vriest het niet aan. Gebruik je een spinhengel of karperhengel met grotere ogen dan is het insmeren van de ogen genoeg.

2. Anti-vries spray

De meest resolute manier van ijsvrij maken met voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat je hengelogen instant ijsvrij zijn, het nadeel is dat door de werkzame stof je kans hebt op lakschade. Zeker als je na de vissessie je hengel niet afspoelt of afneemt.

3. Nylon hoofdlijn

Kies in de winter voor een nylon hoofdlijn en een groot deel van de problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Doordat je lijn geen vocht opneemt vriest dit ook minder snel aan. 

Klein nadeel, je levert wel iets in op de beetregistratie. Zeker als je in de winter op grotere afstand vist.

4. Labello

Labello, ideaal als to-go hengel invetter. Draag labello tijdens de wintermaanden bij je of leg het in je auto of viskar! Hierdoor heb je altijd een noodgreep bij de hand om toch door te kunnen vissen.

5. De-icer slotontdooier

Wederom een pocket-formaat oplossing, ideaal tijdens sessies waarbij alleen het topoog ijs aanmaakt. Spray of drup af en toe het topoog in en je kunt iedere keer meerdere minuten doorvissen.

6. Geef ons tips

Nu nog de zesde tip, wellicht straks de zevende en zo door. Geef ons ijsvrij-tips!

Wat zijn voor jullie de beste manieren om ijsvrij te kunnen vissen. Geef aan voor welke manier en welk type hengel en wij plaatsen de tip graag in dit lijstje. 

Alvast bedankt namens alle fanatieke wintervissers.

eerste vishengel kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *