Friesland

Vissen in Harlingen

Vissen in Harlingen

Harlingen, gelegen aan de prachtige Waddenzee, is een ideale visbestemming in Friesland van alle niveaus. Met zijn uitgestrekte wateren en diverse vissoorten biedt Harlingen eindeloze mogelijkheden voor een geslaagde viservaring.

Naast de Waddenzee biedt Harlingen ook de mogelijkheid om te vissen in de binnenwateren, zoals de grachten en kanalen. Deze wateren zijn ideaal voor het vangen van witvis zoals brasem en voorn, karper en ook het roofvissen.

Harlingen is niet alleen een geweldige plek om te vissen, maar ook een charmante havenstad met veel te ontdekken. Wandel door de historische straatjes, bewonder de prachtige grachtenpanden en geniet van verse visgerechten in de gezellige restaurants. Combineer je visavontuur met een dag vol maritieme sfeer en cultuur. Harlingen biedt voor elk wat wils. Pak je vishengel, geniet van de prachtige omgeving en beleef een onvergetelijk visavontuur in Harlingen.

Karpervissen in Harlingen

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het van Harinxmakanaal en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de viswateren in Harlingen.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en de vaarten zoals de Harlingervaart en de Achlumervaart een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Harlingen

Het Van Harinxmakanaal heeft veel goede stekken voor snoek, snoekbaars en baars. 

Ga op zoek naar obstakels onderwater, bruggen, inhammen, waterplanten en andere potentiële hotspots. Check voor interessante dieptes altijd eerst even Sonar Chart Viewer.

Ga je met de rubberboot op pad, kies dan voor kunstaas met een zwemdiepte van 1,5-2 meter. Vis trollend met crankbaits en je kunt alle soorten roofvis verwachten.

Voor de snoekvissers zijn de omliggende vaarten ook fantastisch om struinend af te werpen!

Baarsvissen op de kanalen is goed zoeken, de meeste kans maak je rond de taluds van de insteekhavens of zwaaikommen. Hier profiteert de baars van de kleine aasvissen die zich hier vaak ophouden. Vis traag met kleine shads of creature baits en gebruik een ultra light hengel want de aanbeten zijn vaak voorzichtig.

Vissen in Harlingen

Visboot huren in Harlingen

Een boot huren in Harlingen? Kies dan voor bootverhuur “Ouwe Seun” en ga het water op met de Kleine Vloot om te vissen.

Compleet met vaarkaart ontdek je de wateren in Harlingen, vooral het van Harinxmakanaal is perfect voor het snoekvissen vanuit de boot. 

De Harlingervaart en het van Harinxmakanaal kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De wateren zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Witvissen in Harlingen

De Harlingervaart en het Van Harinxmakanaal zijn een uitstekende locatie voor voorn, kolblei en brasem . De wateren in Harlingen zijn niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul en vaarten zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Harlingen is de Achlumervaart. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Forel vissen in Harlingen

Op slechts 25 kilometer van Harlingen kun je je maaltje vangen bij Forel for All in St. Annaparochie. Je mag er zelfs vissen met een blinker(enkele haak)!

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg.

Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Harlingen

Ben je op zoek naar wat spanning in Harlingen? Kom dan vissen bij de avonturenvijver van Outdoorpark Friesland, hier kun je het hele jaar door steurvissen. Vind je dat een steur van 1,5 meter te klein is om te vangen? Meld je dan aan voor de BIG Game visvijver. Hier zwemmen tientallen steuren van meer dan 2 meter en meer dan 50 kilo!

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar St Nicolaasga.

De beste viswateren van Harlingen: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Harlingen echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Friesland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Harlingen dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers is de Harlingervaart een goede stek, voor de serieuze karpervissers is het van Harinxmakanaal een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Harlingen? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Harlingen?

Lijst van viswateren Harlingen

 • Roptavaart langs de Noorderzeedijk tot aan Roptazijl.
 • Noordergracht vanaf de zuidoostelijke grens van de jachthaven tot en met de Singelbrug, alsmede het kanaal tot de vml. Grettingabuurt.
 • Sexbierumervaart tot de kruising met de Ropstervaart.
 • Het gedeelte Ooster- en Zuidergracht van de Oosterbrug aan het Franekereind, door de Kerkpoortsbrug, de Rozengracht en het vandaar in zuidoostelijke richting lopende water, alsmede de brug gelegen in het verlengde van de Spoorstraat en de spoorbrug en vandaar de Bolswardervaart, alsmede het resterende gedeelte van de Zuidergracht.
 • Zuiderhaven van de havenbrug tot de kleine Sluis en Noorderhaven van de Prins Hendrikbrug tot de Grote Sluis.
 • Het gedeelte Oude Buitenhaven gelegen tussen de Havenbrug, de Prins Hendrikbrug en de Sasbrug, het open gedeelte Voorstraat en de Zoutsloot.
 • Harlinger Trekvaart vanaf de voormalige Grettingabuurt tot het Verbindingskanaal en Het Verbindingskanaal tussen het Van Harinxmakanaal en de Harlinger Trekvaart.
 • Verbindingskanaal westzijde Rijksweg onder Harlingen en de Harlinger Trekvaart van de Grettingabuurt tot 100 m ten oosten van de Hopmansbrug.
 • Hopmansvaart bij Midlum, uitmondend in het Van Harinxmakanaal.
 • Wynaldumeropvaart
 • Achlumervaart tot de grens der gem. Waadhoeke.
 • Opvaart in het buurtschap Koetille tussen de spoorbaan Harlingen-Leeuwarden en de Oude Trekweg.
 • Vaart achter camping De Zeehoeve te Harlingen.
 • Dijksvaart vanaf de industriehaven te Harlingen tot en met het verlengde van de Dijksvaart.
 • Noordijs
 • Stadsvijvers Harlingen
 • Vaart langs Westerzeedijk
 • Vaart tussen van Harinxmakanaal en Harlinger Trekvaart
 • Vijvers boven stationsweg
 • Zoutsloot

Alle door het waterschap verhuurde overige wateren in gemeente Harlingen

Voorwaarden en bepalingen:

Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.