Zeelt vissen

5 tips – Zeeltvissen in augustus

5 tips - Zeelt vissen in augustus

Augustus is een goede tijd om op zeelt te vissen omdat de zeelt actief is. Als jij ze weet te vinden dan heb je goud in handen. Om je vangstkansen te vergroten geven wij je 5 tips voor het zeelt vissen in augustus.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Maak gebruik van een hair

Bij het zeelt vissen in augustus is het gebruik van een hair een effectieve techniek om de haakaaspresentatie te verbeteren en de kansen op een succesvolle vangst te vergroten. De zeelt is volop actief en door het gebruik van een hair kun je je aas op een natuurlijke en betere manier aanbieden.

Hier zijn enkele waardevolle tips om een hair te gebruiken bij het zeelt vissen in augustus:

  1. Bevestig een hair rig aan je feeder montage. Gebruik een korte onderlijn(10cm) voor stilstaand water en een langere onderlijn(40cm) voor wateren met een stroming.
  2. Kies de juiste lengte hair: zorg voor ongeveer een halve centimeter tussen haak en aas.
  3. Experimenteer: Probeer verschillende haakaasjes uit om te ontdekken wat het meest effectief is bij het vissen op zeelt in augustus. Denk aan maïs, maden, wormen, pellets of boilies.

Tip 2. Gebruik green betaïne pellets

Het gebruik van groene betaïne pellets is zeer effectief bij het vissen op zeelt. Betaïne is een ingrediënt dat laxerend werkt voor de vissen, hierdoor blijven ze eten en komen ze vaker terug op de voerplek.

Strooi een handjevol pellets rond je haakaas of week ze kort voor en druk ze op de methodkorf. Wil je zelf method feeder voer maken voor in de methodkorf? Wij helpen je op weg!

Gebruik niet te veel pellets, aangezien een overvloed aan voer de aanbeet alleen maar uitstelt. Een handjevol pellets is over het algemeen voldoende om de stek op te starten, krijg je snel een aanbeet? Voer dan extra bij.

Tip 3. Ga nachtvissen op zeelt

Zeelt is in de zomer voornamelijk actief is tijdens de vroege ochtend- en avonduren. Dit komt omdat zeelt van nature een schuwe vis is die zich graag verschuilt in waterplanten overdag. In de vroege ochtend, nacht en avond is de zeelt actiever om te zoeken naar voedsel en dus beter vangbaar.

Om succesvol te zijn tijdens een nachtvissessie, is het belangrijk om je visstek goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je stek goed kent. Gebruik betrouwbare verlichting en kies betrouwbare beetmelders of ga vissen met de method feeder, feederhengel of andere zeelt hengel en een breekstaafje op de top.

Bij het nachtvissen op zeelt is het essentieel om stil en geduldig te zijn. Houd er rekening mee dat zeelt een gevoelige vis is en alert kan reageren op onnatuurlijk gedrag in hun omgeving.

Het nachtvissen op zeelt biedt een unieke ervaring en de kans veel zeelt te vangen.

Tip 4. Vis in de buurt van de waterplanten

Het vissen in de buurt van waterplanten is vaak succesvol in augustus. Zeelt houdt namelijk van de beschutting en het voedsel die rondom de waterplanten te vinden is. Door te zoeken naar visstekken in de nabijheid van waterplanten zoals lelies of rietkragen, vergroot je de kans om zeelt te vangen.

Bij het vissen in de buurt van waterplanten is het echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Probeer niet te dicht bij de planten te vissen, omdat de lijn gemakkelijk breekt in de planten of door de mosseltjes aan de waterplanten doormidden wordt gesneden. Houd voldoende afstand van de planten om dit te voorkomen of vis met een dikkere gevlochten lijn.

Let goed op de bewegingen van de waterplanten en observeer of er activiteit is rondom de waterplanten. Soms kun je de zeelt zelfs zien zwemmen in de buurt van de planten, dan weet je zeker dat je op de juiste plek vist.

Tip 5. Gebruik opvallend aas

Als je je kansen op een succesvolle visdag wilt vergroten tijdens het zeelt vissen in augustus, is het gebruik van opvallend aas een slimme zet. Zeelten kunnen soms wat kieskeurig zijn, vooral in deze periode van het jaar. 

Kies bijvoorbeeld aas dat:

  1. van plastic is, zoals opvallende artificial roze dumbells of ander imitatie aas met een felle kleur.
  2. een felle kleur walmt, gebruik bijvoorbeeld Korda GOO om je aas nog attractiever te maken.
  3. onderscheidend is van je kleur lokvoer. Als je een klein tapijtje maakt met eigen lokvoer, kies dan een aasje dat qua kleur lekker afsteekt van je voerplek. Zodoende ligt de focus nog meer op je aas, en krijg jij waarschijnlijk sneller een aanbeet.
zeeltvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.