5 tips – zeelt vissen in januari

5 tips - Zeelt vissen in januari

Zeeltvissen in januari kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste technieken, aaskeuze en stekkeuze kun je succesvol zeelt vangen in de winter. Ben jij een fervent zeeltvisser en op zoek naar de beste tips? Wij geven je tips om zeelt te vangen in januari.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Zoek de diepe zeelt stekken

Diepe plekken zijn interessant als jouw viswater weinig obstakels kent, check de diepe gaten dan op Sonar Chart of Genesis maps. Zoek nabij duikers en bruggen, ze liggen bijna stil op de bodem op beschutte plekken. 

Tip 2. Voorvoeren op zeelt

De aasperiodes van de zeelt zijn in januari erg kort, probeer deze aastijden te beïnvloeden en te verruimen door voor te voeren. Voer voor met maïs en/of bijvoorbeeld kikkererwten, hierdoor kun je de stofwisseling van de zeelt licht op gang brengen en worden jouw sessies succesvoller.

Tip 3. Gebruik attractors en aminozuren

Erg onderschat in de winter is de inzet van attractors en/of aminozuren. Één van onze zeelt toppers qua aminozuren in de winter is minamino. Deze mengen we vaak met onze zoete maïs en kikkererwten mix om ervoor te zorgen dat we echt een activerend en licht voertje hebben.

Tip 4. Hit and run Zeeltvissen

Ga hit and run vissen als je zeelt wilt vangen in januari, voer meerdere interessante zeeltstekken licht aan en room deze op de visdag af. Vis bijvoorbeeld met een lichte setup, een penhengel met dobber of een methodhengel met korf kan goed werken.

Heb je de dagen voor de zeeltsessies met maïs, kikkererwten en attractors gevoerd? Voer dan tijdens de vissessie alleen het vocht van deze mix met hooguit enkele geplette maiskorrels of kikkererwten. Op deze manier vis je voor de aanbeet en stel je die niet onnodig lang uit door een teveel aan voer op de stek. 

Tip 5. Gebruik een stiff-rig

Probeer het uitspugen van de haak zo moeilijk mogelijk te maken, de zeelt is heel behendig met zijn aasbenadering. In de passieve wintermodus van de zeelt werkt dit alleen maar tegen ons als vissers zijn, probeer dus zoveel mogelijk de scharnier werking uit de laatste paar centimeters van je montage te halen doormiddel van het vissen met een stiff-rig. Hierdoor haak je vrijwel altijd bij aasopname door de zeelt.

Tips en tricks voor het vissen op zeelt in Januari

Heb jij nog meer tips of vragen voor ons voor het vissen op zeelt in Januari? Deel ze met ons in de comments, dan nemen we deze op in de veelgestelde vragen op deze pagina.

Hopelijk kun je met onze 5 tips veel Tinca Tinca vangen en mooie vis herinneringen maken. Als visser blijf je altijd op zoek naar nog meer avonturen en vangsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *