Zeelt vissen

5 tips – Zeeltvissen in november

5 tips - Zeelt vissen in november

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die zeelt vissen november hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het zeelt vissen in november
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Gebruik klein aas in november

De zeelt is nog wel actief in november, in deze periode is er volop natuurlijk voedsel beschikbaar en draait de stofwisseling van de zeelt op een laag pitje. Dit betekent dat ze voorzichtig azen. Speel hier op in door met klein aas te vissen, vis bijvoorbeeld met mestpiertjes, maden en/of een stukje dauwpier.

Het is belangrijk om tegen de winter aan te experimenteren met verschillende aassoorten en de aanbeten van de zeelt nauwlettend bij te houden om de meest effectieve aanpak te ontdekken. Experimenteren met aas is sowieso een gouden tip als je gaat beginnen met zeelt vissen.

Tip 2. Zoek de diepe zeelt stekken

Diepe plekken zijn interessant als jouw viswater weinig obstakels kent, check de diepe gaten dan op Sonar Chart of Genesis maps. Zoek nabij duikers en bruggen, ze liggen bijna stil op de bodem op beschutte plekken. 

Tip 3. Voer voor op zeelt in november

De aasperiodes van de zeelt worden in november weer korter, probeer deze aastijden te beïnvloeden en te verruimen door voor te voeren. Voer voor met maïs en/of bijvoorbeeld kikkererwten, hierdoor kun je de stofwisseling van de zeelt licht op gang brengen en worden jouw sessies succesvoller.

Tip 4. Hit en run vissen

Ga hit en run vissen op zeelt. Zeelt is vaak op zoek naar voedsel. Met deze actieve visstijl verplaats je snel van plek naar plek om de zeelt te vinden.

Begin de visdag met het licht aanvoeren van meerdere interessante stekken. Onthoud deze of schrijf ze ergens op. Ga daarna terug naar de eerst gevoerde stek en vis daar 15 tot 30 minuten, geen actie? Verkas dan naar de volgende stek. Vang je wel eerder een mooie zeelt, dan start de tijd opnieuw. Een half uur geen aanbeten betekent verkassen naar de volgende stek.

Heb je de hele dag beschikbaar? Voer dan ook bij het verlaten van de stek nog eventjes wat voer en kom later op de dag nog eens terug.

Tip 5. Kies voor de stiff-rig

Probeer het uitspugen van de haak zo moeilijk mogelijk te maken, de zeelt is heel behendig met zijn aasbenadering. In de passieve “wintermodus van de zeelt” werkt dit alleen maar tegen ons als vissers zijn, probeer dus zoveel mogelijk de scharnier werking uit de laatste paar centimeters van je montage te halen doormiddel van het vissen met een stiff-rig. Hierdoor haak je vrijwel altijd bij aasopname door de zeelt.

zeeltvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.