Zeelt vissen

5 tips – Zeeltvissen in juli

5 tips - Zeelt vissen in juli

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die zeelt vissen juli hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het zeelt vissen in juli.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Ga vissen met mini-boilies

In de maand juli is het vissen met mini-boilies een effectieve techniek om veel zeelt te vangen. Mini-boilies zijn kleine opvallende boilies die speciaal zijn voor het witvissen. Deze kleine aasjes hebben een sterke geur en smaak die de zeelt niet kan weerstaan.

Bij het gebruik van mini-boilies is het belangrijk om de juiste montage te kiezen. Een populaire methode is het gebruik van een hair rig. De hair naast de haak zorgt ervoor dat de mini-boilie vrij kan bewegen, waardoor de zeelt het aas gemakkelijk kan oppakken zonder weerstand te voelen.

Bij het kiezen van de juiste mini-boilie is het aan te raden om te variëren in kleur en smaak. Zeelt kan namelijk selectief zijn en de voorkeur geven aan bepaalde kleuren of smaken op een specifieke dag. Probeer verschillende opties uit en kijk welke mini-boilie het meest effectief is.

Tip 2. Hit en run vissen

Ga hit en run vissen op zeelt. Zeelt is vaak op zoek naar voedsel. Met deze actieve visstijl verplaats je snel van plek naar plek om de zeelt te vinden. Zeker als je wilt beginnen met zeelt vissen is dit een ideale techniek om veel stek kennis op te doen.

Begin de visdag met het licht aanvoeren van meerdere interessante stekken. Onthoud deze of schrijf ze ergens op. Ga daarna terug naar de eerst gevoerde stek en vis daar 15 tot 30 minuten, geen actie? Verkas dan naar de volgende stek. Vang je wel eerder een mooie zeelt, dan start de tijd opnieuw. Een half uur geen aanbeten betekent verkassen naar de volgende stek.

Heb je de hele dag beschikbaar? Voer dan ook bij het verlaten van de stek nog eventjes wat voer en kom later op de dag nog eens terug.

Tip 3. Ga met de method feeder op stap

De methodfeeder is een typische zeelt hengel en het methodvissen is een erg effectieve techniek omdat het pelletvoer en aas secuur gebracht kan worden op de plek waar de zeelt zich vaak bevindt. Door de voerkorf met pelletvoer en aas regelmatig op dezelfde plek te werpen, kun je een voerplek creëren waar de zeelt naartoe zal komen. Het gebruik van een methodfeeder zorgt ervoor dat het aas goed gepresenteerd wordt en langzaam vrijkomt, waardoor de zeelt de tijd heeft om naar de voerplek te komen en het aas op te nemen.

Gebruik speciale pelletkorven en korte rigjes, hiermee krijgt de zeelt weinig ruimte na de aas opname en is de kans op een perfecte inhaking het grootst. Wil je zelf method feeder voer maken voor in de methodkorf? Wij helpen je op weg!

Tip 4. Vis in de buurt van de waterplanten

Het vissen in de buurt van waterplanten is vaak succesvol in juli. Zeelt houdt namelijk van de beschutting en het voedsel die rondom de waterplanten te vinden is. Door te zoeken naar visstekken in de nabijheid van waterplanten zoals lelies of rietkragen, vergroot je de kans om zeelt aan te vangen.

Bij het vissen in de buurt van waterplanten is het echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Probeer niet te dicht bij de planten te vissen, omdat de lijn gemakkelijk breekt in de planten of door de mosseltjes aan de waterplanten doormidden wordt gesneden. Houd voldoende afstand van de planten om dit te voorkomen of vis met een dikkere gevlochten lijn.

Let goed op de bewegingen van de waterplanten en observeer of er activiteit is rondom de waterplanten. Soms kun je de zeelt zelfs zien zwemmen in de buurt van de planten, dan weet je zeker dat je op de juiste plek vist.

Tip 5. Ga nachtvissen op zeelt

Zeelt is in de zomer voornamelijk actief is tijdens de vroege ochtend- en avonduren. Dit komt omdat zeelt van nature een schuwe vis is die zich graag verschuilt in waterplanten overdag. In de vroege ochtend, nacht en avond is de zeelt actiever om te zoeken naar voedsel en dus beter vangbaar.

Om succesvol te zijn tijdens een nachtvissessie, is het belangrijk om je visstek goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je stek goed kent. Gebruik betrouwbare verlichting en kies betrouwbare beetmelders of ga vissen met de method feeder, feederhengel of winkle picker en een breekstaafje op de top.

Bij het nachtvissen op zeelt is het essentieel om stil en geduldig te zijn. Houd er rekening mee dat zeelt een gevoelige vis is en alert kan reageren op onnatuurlijk gedrag in hun omgeving.

Het nachtvissen op zeelt biedt een unieke ervaring en de kans veel zeelt te vangen.

zeeltvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.