Zeelt vissen

5 tips – Zeeltvissen in juni

5 tips - Zeelt vissen in Juni

Veel beginnende vissers, maar ook ervaren vissers die zeelt vissen juni hebben moeite om aanbeten te krijgen of missen de ene beet na de andere. Daarom geven wij tips & tricks voor het zeelt vissen in juni.
Sportvisbrigade Logo
Sportvisbrigade
Auteur

Tip 1. Ga nachtvissen

Zeelt is in de zomer voornamelijk actief is tijdens de vroege ochtend- en avonduren. Dit komt omdat zeelt van nature een schuwe vis is die zich graag verschuilt in waterplanten overdag. In de vroege ochtend, nacht en avond is de zeelt actiever om te zoeken naar voedsel en dus beter vangbaar.

Om succesvol te zijn tijdens een nachtvissessie, is het belangrijk om je visstek goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je stek goed kent. Gebruik betrouwbare verlichting en kies betrouwbare beetmelders of ga vissen ga vissen met een geschikte zeelt hengel; method feeder, feederhengel of winkle picker en een breekstaafje op de top.

Bij het nachtvissen op zeelt is het essentieel om stil en geduldig te zijn. Houd er rekening mee dat zeelt een gevoelige vis is en alert kan reageren op onnatuurlijk gedrag in hun omgeving.

Het nachtvissen op zeelt biedt een unieke ervaring en de kans veel zeelt te vangen.

Tip 2. Gebruik green betaïne pellets

Het gebruik van groene betaïne pellets is zeer effectief bij het vissen op zeelt. Betaïne is een ingrediënt dat laxerend werkt voor de vissen, hierdoor blijven ze eten en komen ze vaker terug op de voerplek.

Strooi een handjevol pellets rond je haakaas of week ze kort voor en druk ze op de methodkorf. Wil je zelf method feeder voer maken voor in de methodkorf? Wij helpen je op weg!

Gebruik niet te veel pellets, aangezien een overvloed aan voer de aanbeet alleen maar uitstelt. Een handjevol pellets is over het algemeen voldoende om de stek op te starten, krijg je snel een aanbeet? Voer dan extra bij.

Tip 3. Mestpieren

Mestpieren en zeelt zijn een match made in heaven. Die kronkelende wormen hebben een enorme aantrekkingskracht op zeelt. Juni is dan ook een uitstekende maand om wormen(mestpieren) te gebruiken als haakaas. Rijg meerdere kleine mestpiertjes of een stukje dauwpier op de haak en de kans op een dikke zeelt is enorm.

  1. Maak je droge lokvoer ingrediënten nat en zorg voor de juiste vochtigheid
  2. Pak een papieren of plastic bekertje en doe daar een aantal wormen in voor 1 voerbeurt, voerkorf of voerbal
  3. Knip met de wormenschaar de pieren in het bekertje kapot en gooi deze op 1 plek in het lokvoer 
  4. Voer dit gedeelte voer met de wormen erin direct op de stek, hierdoor voorkom je dat de wormen doodgaan in je voer door de smaak en kleurstoffen en hard worden. Zodoende verzuurd je lokvoer niet en kun je de hele vissessie, verse wormen met vers lokvoer mengen.

Tip 4. Vis in de buurt van de waterplanten

Het vissen in de buurt van waterplanten is vaak succesvol in juni. Zeelt houdt namelijk van de beschutting en het voedsel die rondom de waterplanten te vinden is. Door te zoeken naar visstekken in de nabijheid van waterplanten zoals lelies of rietkragen, vergroot je de kans om zeelt aan te vangen.

Bij het vissen in de buurt van waterplanten is het echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Probeer niet te dicht bij de planten te vissen, omdat de lijn gemakkelijk breekt in de planten of door de mosseltjes aan de waterplanten doormidden wordt gesneden. Houd voldoende afstand van de planten om dit te voorkomen of vis met een dikkere gevlochten lijn.

Let goed op de bewegingen van de waterplanten en observeer of er activiteit is rondom de waterplanten. Soms kun je de zeelt zelfs zien zwemmen in de buurt van de planten, dan weet je zeker dat je op de juiste plek vist.

Tip 5. Hit en run vissen

Ga hit en run vissen op zeelt. Zeelt is vaak op zoek naar voedsel. Met deze actieve visstijl verplaats je snel van plek naar plek om de zeelt te vinden. Zeker als je wilt beginnen met zeelt vissen is dit een ideale techniek om veel stek kennis op te doen.

Begin de visdag met het licht aanvoeren van meerdere interessante stekken. Onthoud deze of schrijf ze ergens op. Ga daarna terug naar de eerst gevoerde stek en vis daar 15 tot 30 minuten, geen actie? Verkas dan naar de volgende stek. Vang je wel eerder een mooie zeelt, dan start de tijd opnieuw. Een half uur geen aanbeten betekent verkassen naar de volgende stek.

Heb je de hele dag beschikbaar? Voer dan ook bij het verlaten van de stek nog eventjes wat voer en kom later op de dag nog eens terug.

zeeltvissen | Sportvisbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.