Vissen in Sneek

Vissen in Sneek

Sneek is een prachtige stad in Friesland, bekend om zijn watersport en historische bezienswaardigheden. Maar wist je dat Sneek ook een geweldige plek is om te vissen? In en rond de stad zijn er tal van wateren waar je verschillende vissoorten kunt vangen, zoals snoek, baars, brasem en voorn. Hieronder vind je enkele tips en trucs om je vissessie in Sneek tot een succes te maken.

Snoekvissen in Sneek

Sneek heeft verschillende wateren waar je snoek kunt vangen, zoals de Houkesloot, de Zwette en het Sneekermeer. Deze wateren hebben allemaal hun eigen karakteristieken en uitdagingen, dus het is aan te raden om wat onderzoek te doen voordat je gaat vissen.

Als je op zoek bent naar snoek in de Houkesloot, Zwette of andere watergang probeer dan de delen met waterplanten en/of de overgangen tussen diep en ondiep water. Gebruik hier kunstaas zoals een shad, chatterbaits of een jerkbait. Wil je weten wat de dieptes zijn? Check dan Sonar Chart Viewer en je weet precies waar de interessante dieptes liggen.

Vissen in het Sneekermeer is een avontuur op zich. Dit meer is vrij groot en heeft veel verschillende structuren, zoals ondiepe baaien, diepere geulen en veel begroeiing. Probeer verschillende plekken uit en gebruik verschillende soorten aas, pluggen en ander kunstaas om te ontdekken wat werkt. Snoekvissen in het Sneekermeer kan uitdagend zijn, maar het kan ook heel lonend zijn.

Witvissen in Sneek

De Geeuw is een sfeervol water dat door het centrum van Sneek loopt en bekendstaat als een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten in dit water.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om te brasem vissen in friesland is het Prinses Margrietkanaal. Hier kun je ook goed vissen met de feederhengel, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kade is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Karpervissen in Sneek

Karpervissen is fantastisch in Sneek. Als kanaalvisser kun je je hart ophalen in Sneek, de Houkesloot, de Zwette, de Geeuw en het Prinses Margrietkanaal zijn allemaal wateren waar de karpers door heen trekken. Als je op deze kanalen of gaat karpervissen op het Sneekermeer voer dan 1 of 2 dagen voor met boilies of tijgernoten.

Maak hit en run stekjes en ga op zoek naar de karper. Twee of drie dagen voeren en enkele uurtjes vissen per stek is een goede en bewezen techniek. 

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Streetfishing in Sneek

In sneek wordt er veel gevist op de populaire “streetfishing” manier. Dit is een vlotte en hippe manier van vissen waarbij je geen laarzen nodig hebt, maar gewoon kunt vissen met je sneakers aan. Tijdens het streetfishing vang je voornamelijk baars en snoekbaars, maar er is ook kans op het vangen van snoek. 

Maak gebruik van ultra light hengels en creature baits, die aan een dropshot montage worden bevestigd. Sneek is een uitstekende locatie voor streetfishing in Friesland. Je kunt tijdens het struinend vissen door de stad rekenen op veel bekijks en interactie met de mensen, super leuk!

Vissen in Sneek

Baarsvissen in Sneek

Baarsvissen is een populaire activiteit in Sneek. Je kunt baars vangen in verschillende wateren, zoals de Houkesloot, de Zwette, het Sneekermeer en de vele grachten in het centrum van de stad. Baars kan gevangen worden met verschillende soorten aas, zoals wormen, shads, spinners, creature baits en/of crankbaits.

Als je gaat vissen op baars in de grachten van Sneek, zoek dan naar ondiepere plekken bij bruggen en duikers. Gebruik hier kleine kunstaas zoals een kleine plug of een spinner. In de Houkesloot en de Zwette kun je baars vangen langs de begroeiing en onder de bruggen. Gebruik hier kleine plugjes of een dropshot montage met wormen.

Steur vissen in Sneek

Start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar St. Nicolaasga. Op slechts 20 kilometer van Leeuwarden kun je steur vissen bij Outdoorpark Friesland.

Je hebt keuze uit de: big-game vijver en de belevenisvijver.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de big-game vijver en de belevenisvijver.? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ga je een dagje met vriendin vissen of begin je net? Geen probleem, wij geven ook vistips, lees; steurvissen voor beginners.

Forel vissen in Sneek

Forelvissen in Sneek doe je ook bij Outdoorpark Friesland. Wil je graag een dag vissen op forel of zalmforel ga dan naar st. Nicolaasga.

Je kunt hier van maandag tot en met zondag vissen op verschillende forellen. Ook is het mogelijk om je forel zelf schoon te maken en deze vervolgens te roken. Ook is het mogelijk om deze forelvijvers te boeken voor een groep.

Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Visboot huren in Sneek

De beste visboot in regio Sneek huur je in Terherne bij de Mariahoeve. Als visser zijnde kies je voor een serieuze Marcraft als visboot. 

Geloof ons maar, het is die 20 minuten reizen meer dan waard. Vraag vooraf even naar de actuele vangsten en je hebt een leuke visdag vol actie in het vooruitzicht.

Kies voor felle kleuren kunstaas en een lekkere ratel als je gaat roofvissen, het water kan erg troebel zijn.

De beste visstekken van Sneek: Alles wat je moet weten

Sneek heeft tal van waterwegen, kanalen en meren waar je kunt vissen. Hieronder hebben we enkele van de beste visplekken in de omgeving voor je op een rijtje gezet.

  1. Het Sneekermeer; Het Sneekermeer is een groot en diep meer, gelegen ten oosten van Sneek.
  2. De Houkesloot; De Houkesloot is een kanaal dat de stad verbindt met het Sneekermeer.
  3. De geeuw; De Geeuw is een kanaal dat stroomt van IJlst naar Sneek.
  4. Het Prinses Margrietkanaal; Het Prinses Margrietkanaal is een groot kanaal dat het Sneekermeer verbindt met andere meren zoals het Oudhof en het Koevordermeer.
  5. De Zwette; De Zwette of Sneekertrekvaart is een kanaal dat vanaf het centrum tot de noordzijde van Sneek stroomt. 

Wil je de viswateren in Sneek echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Friesland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Sneek dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de trollende roofvissers zijn de vaarten en stadsgrachten goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het de Vaarten en het Sneekermeer.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Sneek? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in friesland

Waar mag je vissen in Sneek?

Lijst van viswateren HSV Sneek:

Als lid van Hengelsportvereniging de Vriendschap uit Sneek ontvang je de Vispas. Met deze vispas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende “Lijsten van VISwateren” of de gratis app “Visplanner” zijn ingebracht. Dat is ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater.

Voorwaarden en bepalingen Sneekermeer:

Bijzondere bepalingen:
– Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
– Gevangen snoekbaars groter dan 70cm, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
– Snoekbaars gevangen in maart, moet onmiddellijk na vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet.
– Nachtvissen binnen de begrenzingen van natuurgebieden van It Fryske Gea niet toegestaan (zijn met bordjes aangegeven).

Voor de oevers van Staatsbosbeheer geldt:
• Nachtvissen verboden.
• Verboden de rust te verstoren.
• Verboden oevers te beschadigen en rietgewas te betreden.
• Verboden vogelnesten te verstoren, eieren te rapen en planten/bloemen te
plukken.
• Toegangsregels zoals aangeven in het terrein d.m.v. bebording zijn altijd
leidend m.b.t. het looprecht/ toegang van een gebied.

Karper, zeelt, snoek, snoekbaars, baars, brasem, voorn, winde en nog veel meer vissoorten kun je vangen in het Sneekermeer.

Sneek, Lemmer en Leeuwarden zijn fantastische stede met goede visstekken! Vanuit deze plekken heb je toegang tot de mooiste friese meren om vis te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *