Noord-Brabant

Vissen in Helmond

Vissen in Helmond

Helmond biedt geweldige vismogelijkheden. Het centrum van Helmond kent vele bruggetjes, inhammen en andere schuilplekken voor vis, waardoor het een ideaal centrum is voor streetfishing. Vooral de Zuid-Willemsvaart, het Berkendonk, en het Eindhovens kanaal zijn populaire vislocaties in de omgeving van Helmond. Of je nu in het stadscentrum of in de natuur wilt vissen, de gemeente Helmond heeft voor iedere visser genoeg mogelijkheden.

Karpervissen in Helmond

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op de Zuid-Willemsvaart en beproef je geluk in de nacht. De beste kans heb je vanaf Mei tot en met Oktober, kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen op de Zuid-Willemsvaart.

Voor de beginnende karpervissers zijn de stadswateren en vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Helmond

Streetfishing in het centrum van Helmond is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de industriehaven.

Ga je met de rubberboot trollen op de Zuid-Willemsvaart, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten. Houdt altijd de andere scheepvaart in de gaten als je je op het kanaal begeeft.

Vissen in Helmond

Witvissen in Helmond

De Zuid-Willemsvaart is een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. De Zuid-Willemsvaart bij Helmond is niet makkelijk, maar wel leuk om als witvisser aan te pakken.

Om het meeste uit je viservaring te halen, is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok. Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel set ook zeer effectief! Zowel in de vaargeul als aan de rand van de vaargeul zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om te brasem vissen in Helmond is het Eindhovens Kanaal. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en/of method feeder, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Steur vissen in Helmond

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de steurvijver van Landgoedvisserij Someren, hier kun je van Mei tot en met September steurvissen. 

In de visvijvers van Someren zwemmen verschillende grote en sterke vissoorten: dikke spiegelkarpers en mooie schubkarpers, Siberische- en diamantsteuren, indrukwekkende Beluga’s tot wel 1.80 meter, gouden en bruine Europese meervallen. Ga het gevecht aan!

Wil je weten wat je nodig hebt voor de karper-, steur en avonturen vijver? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Bij het beginnen met steurvissen is het belangrijk om de basis van de techniek onder de knie te krijgen. Dit maakt het vissen op steur nog leuker en succesvoller. Wij geven je uitleg van de eerste worp tot aan het vangen de jouw eerste steur. Begin met steurvissen en wie weet ben jij volgend jaar de steur-expert.

Forel vissen in Helmond

Ga naar de Schutskuil hier kun je een heerlijk dagje uit forelvissen, ook voor een gezellig hapje & een drankje ben je hier aan het juiste adres. De locatie is perfect geschikt voor dagjes uit, vissen met vrienden of familie.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Visboot huren in Helmond

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Helmond en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

De Zuid-Willemsvaart en het Eindhovens kanaal kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De Zuid-Willemsvaart en het Eindhovens kanaal zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

De beste visstekken van Helmond: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Helmond echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Brabant en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Helmond dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers en de serieuze karpervissers zijn de Zuid-Willemsvaart en het Eindhovens Kanaal het meest interessant.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Helmond? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Brabant

Waar mag je vissen in Helmond?

Lijst van viswateren HSV Helmond:

 • Vijver Brandevoort zuidelijke ecozone, ter hoogte van steiger (Zandershoeve).
 • Vijver Brandevoort/De Voort-noord
 • Singel Bedrijfsterrein Zuidoost Brabant noordelijk deel vanaf de Heibloem- weg noordwaarts en langs de Rochadeweg.
 • Afwateringskanaal te Stipdonk vanaf de Zuid-Willemsvaart tot aan de instroming in de Aa. Voor de voorwaarden zie Algemene voorwaarden waterschap Aa en Maas onder Aa op p.242.
 • Bakelse Aa Voor de voorwaarden zie Algemene voorwaarden waterschap Aa en Maas onder Aa op p.242.
 • Rochadevijver Voor de voorwaarden zie Algemene voorwaarden waterschap Aa en Maas onder Aa op p.242.
 • Vijver aan de Vossenbeemd
 • Vijver Neducoflats / Tasmanstraat (Voorheen de AA)
 • De visvijver Gansewinkel te Mierlo-Hout
 • De vijver Varenschut (industrieterrein Autodrome)
 • Vijver Sluisdijk (achter aanlegkade sluis kanaalomleiding)
 • Goorloop ten zuiden van het Eindhovens kanaal bij het perceel kadastraal bekend gemeente Geldrop-Mierlo, sectie K, nr 174, tot aan de grens gemeente Helmond-Laarbeek. Voor de voorwaarden zie Algemene voorwaarden waterschap Aa en Maas onder Aa op p.242.
  Het is niet toegestaan te vissen vanuit/vanaf een vaartuig of enig ander drijvend voorwerp, dan wel zich, anders dan in noodgevallen, in of op het water te bevinden.

Schriftelijke toestemming voor het vissen op onderstaande vijvers in de gemeente Helmond:

 1. Brouwhuis: vijver wijkpark Brouwhuis
 2. Dierdonk: vijver wijkpark Dierdonk tussen Nijendaldreef en Zilverschoonbeek, ten noorden van brug Nijendaldreef
 3. Helmond Noord: westelijke vijver Kasteel Noord ten westen van voetpad
 4. Helmond Oost: vijver Hortensiapark
 5. Mierlo-Hout: vijver Apostelpark
 6. Brandevoort: gracht aan de Plaetse
 7. Brandevoort: vijver ecozone noord, noordelijk gedeelte tussen spoorlijn, Broederwal en Balsbeemden
 8. Warande: vijvers Warandepark, nabij Jan van Brabantlaan

Voorwaarden:

 • Zorg dat je het formulier van de gemeente ingevuld bij je hebt
 • Leeftijd tot en met 13 jaar
 • Je mag maar met één hengel vissen
 • Je mag alleen een vaste stok gebruiken, geen werphengel
 • Geen vissen voeren (lokvoer), hierdoor raakt het water vervuild
 • Ruim na het vissen je rommel op
 • Je mag alleen vissen tussen zonsopgang en zonsondergang
 • Vissen die je vangt, moeten ook weer terug gezet worden
 • Je mag tussen 1 april en de laatste zaterdag in mei geen kunstaas (behalve kunstvliegen kleiner dan 2,5 cm), slachtproducten, dode vissen of een stukje vis als aas gebruiken
 • Je mag geen levende gewervelde dieren als aas gebruiken (levende vissen, amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren)
 • Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid langs en in de omgeving van de vijvers
 • Deze toestemming is geldig tot 31 december van jaar van aanschaf.

Voorwaarden en bepalingen:

ALGEMENE VOORWAARDEN WATEREN WATERSCHAP AA EN MAAS:

Het is verboden te vissen en aas te presenteren:

 1. Binnen een afstand van 25 m benedenstrooms en 25 m bovenstrooms van stuwen.
 2. Binnen een afstand van 50 m van gemalen.
 3. In vispassages en binnen een afstand van 50 m van de uitstroomopening en 25 m van de instroomopening van vispassages.

Het is toegestaan om te lopen over de gronden naar en langs genoemd viswater, voor zover deze gronden eigendom zijn van waterschap Aa en Maas; naar gemalen.

Bijzondere bepalingen Zuid-Willemsvaart:
– Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Nachtvissen is toegestaan op de oostelijke oever van het kanaal, met uitzondering van het kanoparcours (even ten zuiden van sluis 8) en een deel van de oever nabij sluis 9, ter hoogte van de bebouwing aan de Kanaaldijk Z.O, zie bijgevoegde kaart (geel gearceerde delen).
Men dient in bezit te zijn van de landelijke NachtVIStoestemming en mag maximaal voor een periode van 3 x 24 uur achtereen op één visstek vissen. Let op: de omgeving mag geen hinder ondervinden van de aanwezigheid van nachtvissers!

2 gedachten over “Vissen in Helmond

 • ik heb een vraagje over vissen op de hortensia park in Helmond.ik zelf heb een grote vispas.maar ik kijk op de vissen gids.waar ik mag vissen dan geeft de vijver rood aan.dan staat er bij met een vispas. en geeft dan aan dat ik bij de gemeente Helmond.moet zijn voor een vis bewijs.daar willen we super graag gaan vissen alvast bedankt er voor gr Johan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.