Gelderland

Vissen in Elburg

Vissen in Elburg

Beleef de ultieme viservaring in het betoverende Elburg, een mooie hanzestad gelegen aan het prachtige Veluwemeer. Elburg is een ideale uitvalsbasis voor vissers in Gelderland en Flevoland, je kunt genieten van de rust op en aan het water. Elburg biedt eindeloze mogelijkheden om een toffe visdag te hebben en kans te maken op grote uitschieters qua vangsten.

Elburg biedt voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de prachtige omgeving, de vriendelijke sfeer en de sensatie van het vangen van je eerste of grootste vis. Of je nu op zoek bent naar snoek, baars, karper of brasem, Elburg staat klaar om je te verwelkomen en je te laten kennismaken met een onvergetelijke viservaring. Waar wacht je nog op? Kom naar Elburg en laat je vissersdromen uitkomen!

Karpervissen in Elburg

Karpervissen in Elburg doe je op het Drontermeer, dit is met name goed in de zomer en de herfst. De karpers zoeken met name de zones op met losgroeiende waterplanten, als je met de boot op pad gaat kun je ze in de zomer ook op de ondieptes met het blote oog spotten. 

Goede stekken zijn de kantzones rond de rietkragen, de Eekt en de rand van de vaargeul en zones waar waterplanten groeien of hebben gegroeid. 

Voer als je de kans hebt, 1 á 2 dagen voor met grote boilies en/of tijgernoten. Probeer niet teveel met pellets te vissen, dit trekt zeker in de zomermaanden overmatig veel witvis aan.

Wil je het karpervissen op groot water echt goed aanpakken? Lees dan onze tips!

Voor de beginnende karpervissers zijn de singels en verbredingen in de woonwijken een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Elburg

De baars en snoekbaarsvisserij is lastiger rond het Veluwemeer. Met name in de namiddag en schemering is er in en rond de vaargeul nog wel snoekbaars en baars te vangen, vooral crankbaits en twitchbaits zijn qua kunstaas aan te raden. 

Voor snoekbaars is het slim om met een sleepje en dood aasvisje bij één van de twee bruggen te gaan vissen. Dan is er zeker statisch of met de dobber snoekbaars te vangen.

Snoekvissen in enorm populair op het Veluwemeer en niet zozeer gemakkelijk. De snoek houdt zich in de zomer en najaar vooral op rond de rand van de vaargeul en waterplanten rondom de eilanden in het Veluwemeer. Vis tussen de waterplanten met spinnerbaitsweedless shads en/of snoekstreamers

Afhankelijk van de dag liggen ze onderaan of aan de bovenkant van het talud. In de winter wil je snoek vissen in de haven van Elburg, vis dan met dobber en dode aasvis.

Leestip: Snoeken op groot water

Vissen in Elburg

Witvissen in Elburg

Het witvissen doe je in de haven en op het Drontermeer dit kan met name goed vanaf de kop van de haven, eilanden en rondom de stekken bij de bruggen. Vis met lokvoer dat rijk aan vismeel is om de beste vangsten te boeken.

Zeker in het voorjaar is de grote brasem erg eiwit/vismeel behoevend, speel hier dus zeker op in met je voer. Een method-feeder met pelletvoer en mini-boilie als aas kan dan zeer effectief zijn.

De voorns zijn het hele jaar goed te vangen aan een trosje maden. In de winter zoek je de haven van Elburg op om ze te vangen, gebruik dan meer aas dan voer om ze niet te verzadigen. Check wel even de regels als je gaat havenvissen in Elburg.

Visboot huren in Elburg

Een visboot in Elburg huur je op het Veluwemeer bij het Veluwemeer Pension. Zowel de overnachting, als de visboten zijn goed verzorgd en snel geregeld. Cees en Ingrid dragen zorg voor de gasten, dus als visser moet je zeker op de hoogte zijn van hun diensten. 

Zet bij het uitvaren vanaf “de oude pol” wel even je motor wat ondieper zodat je niet onnodig de bodem omploegt of schade aan de motor maakt.

Heb je een eigen visboot, gebruik dan de trailerhelling bij de haven van Elburg. Wees in de zomer wel op tijd, zeker in deze periode kan het druk zijn bij de trailerhelling.

Forel vissen in Elburg

Ga naar forellenpark de Haere hier kun je een heerlijk dagje uit forelvissen, ook voor een gezellig hapje & een drankje ben je hier aan het juiste adres. De locatie is perfect geschikt voor dagjes uit, vissen met vrienden of familie.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Elburg

Ben je op zoek naar wat spanning? Kom dan vissen bij de steurvijver van Toms Creek, rijdt dan naar Lelystad of Zwolle en beleef een leuke dag aan de steurvijvers. 

Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Ga dan eens een dagje steuren sleuren. 

Wat je nodig hebt? Lees hier wat je nodig hebt voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook voor beginners hebben we goede tips, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners

De beste visstekken van Elburg: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Elburg echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Gelderland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Elburg dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke vissers zijn de randmeren een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Elburg? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

vissen in gelderland

Waar mag je vissen in Elburg?

Lijst van viswateren HSV Elburg:

HSV De Poepenkolk – Elburg

 • De Puttenerbeek vanaf de stadsgracht van Elburg tot kruising Huisweg-Oude Harderwijkerweg-Stadsweg.
 • De Puttenerbeek met het achterliggende water waaronder de Eekterbeek en Huisbeek
 • De stadsgracht van Elburg
 • De Eekterbeek
 • Sierwateren Elburg alle in de Oosthoek I en II, Oostendorp West, Vrijheid en tot het waterschap Vallei & Veluwe behorende (sier)wateren gelegen in de gemeente Elburg.

Voorwaarden en bepalingen:

 • Het is verboden vis mee te nemen.
 • Het is verboden te vissen en of te voeren met vers de vase.
 • Haven en havenkanaal (vanaf het grasveldje gelegen aan het eind van het Havenkanaal vanaf de boswal tot de steigers) in de gemeente Elburg.
 • Het looprecht op de gemeentelijke steigers aan de zijde van de N309 van de Haven en het havenkanaal beperkt is tot de leden van HSV “de Poepenkolk”.
 • Het looprecht op de steigers van de binnenkom nabij het havenmeester kantoor is niet geldig in de maanden juni t/m september. Ook is het niet toegestaan te vissen vanaf de steigers 5 meter rondom het havenmeester kantoor.
 • Het is voor sportvissers niet toegestaan om privé steigers te betreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We value your privacy

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking "Accept All", you consent to our use of cookies.