Vissen in Medemblik

Vissen in Medemblik

Medemblik is niet alleen bekend om zijn rijke historie en zeilsport, maar ook om zijn uitmuntende vislocaties. Medemblik in Noord-Holland(west-friesland) heeft een actieve hengelsportvereniging waar vissers profijt van hebben. Met diverse viswateren in de omgeving, zoals het Overlekerkanaal, de haven van Medemblik, het IJsselmeer en diverse vijvercomplexen, zijn er voor elke visser en vistechniek geweldige visstekken te ontdekken.

Het Overlekerkanaal is een populaire visplek in Medemblik en omstreken. Hier vind je een verscheidenheid aan vissoorten, zoals snoekbaars, brasem en karper. De haven van Medemblik, hoewel onderhevig aan specifieke regels, biedt ook een uitstekende visplek, met name in de rustigere maanden. Als je op zoek bent naar een rustige visplek, dan zijn de vijvercomplexen in Abbekerk en Nibbixwoud een bezoek waard.

Naast vissen biedt Medemblik ook tal van andere activiteiten, zoals historische musea, gezellige winkels en heerlijke restaurants. Het is dus zeker de moeite waard om er een weekendje weg van te maken en te genieten van al het moois dat deze historische stad te bieden heeft. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen, Medemblik biedt voldoende mogelijkheden voor een geweldige viservaring.

Karpervissen in Medemblik

Karpers vangen op het IJsselmeer is al een veel grotere uitdaging, hierbij geldt zeker “de aanhouder wint”. 

Houdt je van een uitdaging? Voer dan 1 of 2 dagen voor op het Overlekerkanaal en beproef je geluk in de nacht. Kies voor interessante stekken met waterplanten en interessante diepteverschillen.

Heb je geen dieptemeter of voerboot met fishfinder. Doe dan je huiswerk op Sonar Chart Viewer en noteer de beoogde stekken in je telefoon. 

Vis met tijgernoten en/of boilies en je kunt mooie vangsten boeken tijdens het karpervissen in de polderwateren om Medemblik heen.

Voor de beginnende karpervissers zijn de vijvers een betere stek om het geluk kansrijker te beproeven.

Roofvissen in Medemblik

Streetfishing in de havens van Medemblik is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars bij Achterom of doodaas op snoek in de haven.

Ga je met de rubberboot trollen op het Overlekerkanaal, kies dan voor stekken met interessant diepteverloop. Vis met crankbaits en je kunt baars, snoekbaars en snoek verwachten. Houdt altijd de andere boten in de gaten als je je op het kanaal begeeft.

Witvissen in Medemblik

Het Overlekerkanaal en de haven zijn een uitstekende locatie voor witvissen. Voorn, kolblei en bij goede voercampagnes brasem zijn de meest voorkomende vangsten. 

Wil je zeker weten dat je wat vangt? Dan is het aan te raden om te beginnen met de vaste stok nabij de bruggetjes en duikers in de Vier Noorder Koggen polder.

Als je al geoefend bent is het vissen met de feederhengel ook op het Overlekerkanaal, de Westfriese Vaart, de Vlietstroom of het Kleine Vliet zeer effectief! Aan de rand van het talud zijn goede resultaten te behalen, maar vergeet dus niet om goed uit te peilen.

Voor aas kun je het beste zwaar grondvoer in donkere kleuren gebruiken, vermengd met casters en maden. Als haakaas kun je het best een maden, pieren of maïs gebruiken.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Medemblik zijn de wateren rondom de woonwijken. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

Visboot huren in Medemblik

Er zijn diverse boten te huur om het IJsselmeer op te gaan, uit veiligheidsoogpunt raden we toch een andere partij aan en zijn we bijna bereid vangstgarantie te geven. Ons advies, ga lekker een dag vissen met de boten van de Vlietlanden!

De voordelen;

 • Meer dagen van uitvaren
 • Betere stekken
 • Veiliger
 • Actuele vangstinformatie

Zoek naar haventjes, waterplanten en andere onderbrekingen in het water, dit zijn vaak de stekken waar de vis zich ophoudt.

De Westfriese Vaart en het Kleine Vliet kun je ook met een eigen boot ontdekken. Kies dan voor de trailerhelling in de buurt of ga lekker vissen met de rubberboot + elektro

De wateren in Medemblik zijn ideaal voor het trollend vissen met kunstaas langs de talud rand, kies voor een diepgang van 1,5 meter en je moet wel een aanbeet krijgen.

Vissen in Medemblik

Forel vissen in Medemblik

Op een 40 minuten rijden van Medemblik kun je je maaltje vangen bij Toms Creek in Lelystad.

Arrangementen, afhuren en hengelhuur zijn mogelijk. Ze geven zelfs uitleg over het schoonmaken van je vis, top service dus!

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Medemblik

Steurvissen in Medemblik is eventjes rijden. Volgens onze informatie zul je bij Enkhuizen de dijk overmoeten steken om een dagje te gaan steur vissen bij Toms Creek.

Weet jij een steurvijver dichterbij Medemblik? Tip ons, wij werken onze informatie graag bij.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

Ook beginners hoeven niet te paniekeren, we helpen je graag bij het steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Lelystad.

Vissen in Bungalowpark de Vlietlanden

Bungalowpark de Vlietlanden, gelegen bij Medemblik, biedt een fantastische bestemming voor hengelsporters die willen genieten van de prachtige viswateren in de omgeving van Medemblik en Wervershoof.

Het park ligt in de nabijheid van de Kleine Vliet, Groote Vliet en het Nauw, waar een goed visbestand zwemt.

De Kleine Vliet staat bekend om zijn diverse visbestand, met soorten zoals snoek, snoekbaars, baars en karper. Dit water biedt vissers een uitdagende visdag en is perfect voor zowel beginnende als ervaren vissers. Met zijn heldere water en zuurstofrijke water is de Kleine Vliet een ideaal viswater om te vissen.

De Groote Vliet is een ander prachtig viswater dat iets ten zuidoosten van het bungalowpark ligt. Met zijn uitgestrekte oppervlakte biedt de Groote Vliet volop ruimte om te vissen op karper, brasem, voorn en andere vissoorten.

Naast de Kleine Vliet en de Groote Vliet, biedt het Nauw nog meer vismogelijkheden voor gasten van het bungalowpark. Dit smalle kanaalachtige water herbergt verschillende vissoorten, waaronder snoek, baars en blankvoorn. Het Nauw is ideaal om einde zomer of in het najaar lekker werpend op snoek af te struinen.

De beste visstekken van Medemblik: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Medemblik echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Noord-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Medemblik dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers zijn de havens goede stekken, voor de serieuze karpervissers zijn het Overlekerkanaal en het IJsselmeer een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Medemblik? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Noord-Holland

Waar mag je vissen in Medemblik?

Vispas Medemblik kopen?


Tabakshop Dekker
Kaasmarkt 1
1671 BH Medemblik

Lijst van viswateren Medemblik:

HSV De Vergulde Haak te Abbekerk

 • De vijvercomplexen aan de Lindenstraat, Parkwijk en Noordzicht.
 • Overlekerkanaal HSV VNK Medemblik.
 • Viswateren te Nibbixwoud HSV ‘t Scharretje – Nibbixwoud.
 • Viswateren te Wognum HSV ‘t Scharretje – Nibbixwoud.
 • Haven Medemblik (zie kaartje voor het toegestane deel van de haven)
  – Afgemeerde vaartuigen mogen niet betreden worden.
  – Vissen is enkel toegestaan in de periode van 15 oktober t/m 15 maart tussen zonsopgang en zonsondergang.
  – Trollen of vissen vanaf een boot is niet toegestaan.
  – Er geldt een algeheel werpverbod.
  – Respecteer de rust in het havengebied.
  – Zorg dat er geen aas en voer op de kade wordt achter gelaten.
  – Aanwijzingen van de havenmeester moeten strikt opgevolgd worden.

Sportvisserij MidWest Nederland:

 • Gemeentewateren van Wervershoof .

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet!
 • Verboden te vissen met een werphengel met molen opgetuigd met daaraan een werplood of enig ander gewicht nabij afgemeerde vaartuigen.
 • Afgemeerde vaartuigen mogen niet worden betreden.
 • Aanwijzingen van de havenmeester moeten strikt worden opgevolgd.
 • Respecteer de rust in het havengebied.
 • Zorg dat er geen aas en voer op de steigers wordt achtergelaten, spoel de steiger eventueel schoon.

Wijziging voorwaarden vissen in de havens van Medemblik.

Stadshavens BV Medemblik verleent hierbij toestemming, aan HSV Viscollege VNK Medemblik en zijn aangesloten leden, te vissen in de hieronder vermelde havens:
 
Overlekerkanaal
 
Onder de volgende voorwaarden:
A: Afgemeerde vaartuigen mogen niet worden betreden.
B: Aanwijzingen van de havenmeesters moeten onverwijld en strikt worden opgevolgd.
C: Respecteer de rust in het havengebied.
D:Trawlen of vissen vanaf een boot is verboden.
E: VNK leden moeten in het bezit zijn van een geldig VNK lidmaatschap bewijs en een VISPAS.
F: Controle: de houder van deze VISPAS is verplicht deze op eerste aanvraag van de controleur van 
G: Stadshavendienst en/of HSV Viscollege VNK te tonen.
H.Het is verboden vislijn, aas en overige afval bij of in het viswater achter te laten.               
 
Er mag, naast het Overlekerkanaal, in een beperkt gedeelte van de haven gevist worden. Hiervoor gelden aanvullende voorwaarden.
Vissen is enkel toegestaan in de periode van 15 oktober t/m 15 maart tussen zonsopgang en zonsondergang.
 • Afgemeerde vaartuigen mogen niet betreden worden.
 • Trollen of vissen vanaf een boot is niet toegestaan.
 • Er geldt een algeheel werpverbod.
 • Respecteer de rust in het havengebied.
 • Zorg dat er geen aas en voer op de kade wordt achter gelaten.
 • Aanwijzingen van de havenmeester moeten strikt opgevolgd worden.
 • Daarnaast mag er op de aangewezen locaties op de bijgesloten kaart gevist worden, buiten deze zones mag dus NIET gevist worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *