Vissen in Dordrecht

Vissen in Dordrecht

Dordrecht, gelegen in de Zuid-Holland, staat niet alleen bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, maar ook om de uitstekende mogelijkheden voor vissers. Met diverse viswateren in de buurt, waaronder de Oude Maas, de Nieuwe Merwede en de Biesbosch, is er voor elke visser een perfecte stek te vinden.

De Oude Maas is een populaire visplek in Dordrecht en omstreken. Deze brede rivier biedt een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoek, snoekbaars, baars, barbeel, roofblei, windes en grote brasem. De Nieuwe Merwede, die langs Dordrecht stroomt, is ook een geweldige locatie om te vissen. Deze rivier is bekend om zijn goede populatie van snoekbaars en meerval.

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustigere viservaring, is de Biesbosch zeker de moeite waard om te verkennen. Dit prachtige natuurgebied is een ideale plek om te genieten van de natuur terwijl je vist op snoek, karper en witvis. De Biesbosch biedt voldoende visstekken waar je in alle rust kunt genieten van je favoriete visplek.

Naast het vissen biedt Dordrecht ook tal van andere activiteiten om van te genieten. Je kunt de historische binnenstad verkennen met zijn gezellige straatjes en historische gebouwen, of een bezoek brengen aan een van de vele musea. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om te genieten van heerlijke maaltijden in de vele restaurants en cafés die de stad te bieden heeft.

Dordrecht heeft voor iedereen iets te bieden. Verken de viswateren van Dordrecht en ontdek de vele visstekken die deze prachtige stad te bieden heeft. Een dagje vissen in Dordrecht is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio.

Karpervissen in Dordrecht

Er zit een goed bestand aan karper op het Wantij. Voor het karpervissen op het Wantij is het aan te raden 1-2 dagen voor te voeren en er dan te gaan vissen. Zowel in de nacht als overdag maak je goed kans, mits je je rustig aan de waterkant begeeft. Het slaan met de auto deuren is af te raden, hierdoor verstoor je de vis en gooi je je eigen glazen in.

Kies voor boilies, pellets, tijgernoten of smikkelmix. Heb je veel last van brasem schakel dan over op harde en grote boilies of 2-3 tijgernoten op de hair zodat je de kans op bijvangst verkleint. Grote zeelt zul je altijd kunnen vangen, hier is weinig tegen te doen bij het karpervissen op het Wantij

Roofvissen in Dordrecht

Streetfishing in het centrum en havens van Dordrecht is wat je wil! Er zwemmen grote voorns, wat ook duidt op grote roofvis.

In de zomer kun je lekker de vijvers afwerpen met weedless shads en spinnerbaits, in het najaar met streamers en jerkbaits en vis in de winter laag en traag met creature baits op baars of doodaas op snoek in de haven.

Vis met shads en crankbaits op de Merwede en je kunt baars en snoekbaars  verwachten. Houdt altijd de andere scheepvaart in de gaten, de golf die ze veroorzaken komt ver de kant op.

Vissen in Dordrecht

Witvissen in Dordrecht

Kolblei, brasems, grote voorns, kopvoorns, winde en noem ze allemaal maar op. Het is allemaal te vangen in de Merwede bij Dordrecht, een waar “witvis mekka” is dit water.

Ga met je zitkist, heavy feederhengel en voerkorf montage net achter de keerstroom(nering) vissen en je maakt goede kans. Lees hier de beste techniek voor feedervissen op de rivier.

Vis met schraal en licht gezoet voer om de beste kans te hebben op een succesvolle visdag. Neem pieren, maden en maïs mee als aas en dan komt het qua vangen wel goed.

Kijk naar mooie kribben in de buitenbochten, hier trekken de grote groepen witvis vaak langs gedurende het jaar.

Een andere goede plek om op brasem en zeelt te vissen in Dordrecht is de Wantijl. Hier kun je ook goed vissen met de winkle picker en of vaste stok, kijk goed naar de stek waar je wilt vissen. De kant is niet overal gelijk, dus een visplateau kan noodzakelijk zijn.

visboot huren Dordrecht

Visboot huren in Dordrecht

Er zijn geen visboten in de directe omgeving te huur volgens onze informatie. Heb je een boten verhuur in Dordrecht en wens je een vermelding op deze plek? Neem dan contact met ons op per mail.

Toch een boot huren kies dan voor Visboot verhuur “de Biesbosch in” en ga het water op met een degelijke boot om te vissen. Het is misschien wel de mooiste manier om de Biesbosch te ontdekken. Lekker in de zomer of visvakantie het water op met vrienden en hengels. 

Forel vissen in Dordrecht

Forelvissen in Dordrecht doe je bij de Zederik. Deze forellen zijn van extreem hoge kwaliteit mede vanwege de huisregels.

De forellen in de Meerkerkse kwekerij zwemmen in uitzonderlijk schoon water. Er wordt geen kunstaas en Powerbait gebruikt waardoor het water vervuild zou kunnen raken.

De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers, je vangt dus forellen met een gemiddeld gewicht tussen de 350 en 450 gram! Wil je tips voor de juiste forel hengel set om een dag te gaan vissen? Wij helpen je ook graag aan deze informatie.

Liever zelf aan de gang met forel fileren of een lekker forel recept? Geen zorg, wij helpen je ook culinair graag op weg. Ben je beginnend visser en heb je eerst nog tips nodig voor het vissen? Ook geven wij uitleg voor beginnende forelvissers.

Steur vissen in Dordrecht

Steurvissen in Dordrecht doe je in de regio bij Visvijver de Biesbosch. Op nog geen 25 minuten rijden vang je de mooiste steuren, karpers en meervallen. Visvijver de Biesbosch is heerlijk rustig gelegen midden in Nationaal park de Brabantse Biesbosch.

Zowel hengelhuur als het vissen met eigen hengel is mogelijk. Ga je een dagje met vriendin vissen of begin je net? Geen probleem, wij geven ook vistips, lees; steurvissen voor beginners. Dus start de auto of ga met het openbaar vervoer en op naar Werkendam.

Wil je weten wat je nodig hebt voor de steurvijvers? Wij geven je graag tips en uitleg voor het vissen op avonturenvijvers.

 

De beste visstekken van Dordrecht: Alles wat je moet weten

Wil je de viswateren in Dordrecht echt ontdekken? Boek dan een visvakantie in Zuid-Holland en neem de tijd om een viswater en visstek ècht goed aan te pakken.

De beste visstekken zijn de stekken die je zelf ontdekt. Het water aanbod is zo divers in Dordrecht dat we niet specifiek één stek als beste aan kunnen wijzen. Voor de fanatieke roofvissers is de Beneden Merwede interessant, voor de serieuze karpervissers zijn het Vlij en het Wantij een gave uitdaging.

Heb jij tips wat betreft wateren en vistechnieken specifiek voor Dordrecht? Deel deze dan met ons, en wij nemen ze op in de tekst.

Help andere vissers zodat ook zij plezier beleven met de hengel aan de waterkant.

Vissen in Zuid-Holland

Waar mag je vissen in Dordrecht?

Lijst van viswateren VHRD:

 • Mallegat
 • Krabbegeul
 • Wantij (3e hengel geldt enkel ten oosten van de spoorbrug).

Gratis visvergunning voor de jeugd

Ben je niet ouder dan 14 jaar (peildatum 1 januari) en vis je nooit met meer dan één hengel? Dan kun je GRATIS jeugdvergunning van onze vereniging aanvragen, uitprinten en binnen 10 minuten kun je aan de waterkant zitten!

Deze gratis jeugdvergunning is geldig voor: alle binnenwateren van Dordrecht behalve de viersprong.

Het reglement van Verenigde Hengelsport Regio Dordt – VHRD;

 1. Je mag vissen met 1 hengel.
 2. Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.
 3. De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet.
 4. Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten.
 5. Het is ook verboden om een leefnet te gebruiken!

Voorwaarden en bepalingen:

 • Snoek moet onmiddellijk na de vangst levend in hetzelfde water worden teruggezet

Het is de vispas houder verboden:

 • Zich te bevinden op sluizen, bruggen of waterwerken of binnen 3 meter daarvan af te vissen.
 • Restafval op de visplek achter te laten of op andere manieren overlast te veroorzaken.
 • Zich met een boot of ander vaartuig op het viswater te bevinden.
 • Een voerboot is wel toegestaan.
 • Honden los te laten lopen.
 • Onderlinge wedstrijden te organiseren.( Het bestuur kan hiervoor ontheffing verlenen).
 • Vernielingen te veroorzaken.
 • Vis mee te nemen of in bezit te hebben. Alle gevangen vis moet direct worden teruggezet in het water waar ze gevangen zijn.
 • Met uitzondering met aangevraagde viswedstrijden kan een leefnet gebruikt worden. Hier wordt dan schriftelijk ontheffing voor verleend.
 • Met drie of meer hengels te vissen.
 • Aas en lokvoer te gebruiken waarin schadelijke kleurstoffen zijn verwerkt is verboden.
 • Te voeren met aardappelen.
 • De houder van deze vergunning heeft de verplichting:
  Zich te houden aan de visserijwet 1963 en Algemene Plaatselijke verordering Dordrecht (APV)
 • De vergunningen te tonen aan opsporingsambtenaren ingevolge de visserijwet, of aan een door de VHRD aangewezen controleur.
 • Aanwijzingen van controleurs dienen direct en onverwijld opgevolgd te worden. De houder van deze vergunning geeft de opsporingsambtenaren en de controleurs het recht zijn bezittingen aan de waterkant te controleren op het bezit van gevangen vis.
 • Rekening te houden met andere vissers, wat betekent dat er bij gebrek aan ruimte rechtuit moet worden gevist.
 • Let op:
  Maximaal 2 hengels vissen.
 • Nacht visserij toegestaan volgens de wettelijke bepalingen in de APV van de gemeente Dordrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *